Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

BANFF

De stad Banff ligt in het Banff National Park in het westen van Canada. De plaats telt in de winter ong. 7500 inwoners maar tijdens het zomerseizoen groeit het aantal tot 30.000 inwoners. Er is geen andere plek in de wereld waar je zo’n gemengd gezelschap van mensen vindt. Van gezinnen tot sporters, kunstenaars, restaurateurs en hoteliers, outdoor enthousiastelingen en de vele miljoenen toeristen kom je hier tegen. Dit gezellige stadje heeft een goed bezoekerscentrum, verschillende musea, vele winkeltje, accommodaties en gezellige restaurants. Banff Avenue is de hoofdstraat waar het allemaal gebeurt.

Je kunt Banff ontdekken met een Self Guided walking tour. Aan het einde van de straat ligt het Banff Park Museum. Dit prachtige oude gebouw staat vol met dieren uit de Rocky Mountains. Achter het musuem ligt een mooi park aan de Bow River waar je heerlijk kunt wandelen. Iets verder ligt het Whyte Museum of the Canadian Rockies met exposities over de volkeren en landschappen van de Rockies met foto’s, schilderijen en informatie over het toerisme in deze streek. 

 Een andere aanrader is om je door de Banff Gondola naar de top van Sulphur Mountain te brengen om te genieten het schitterende uitzicht op de zes bergketens van de Rocky Mountains (als het weer goed is). Vanaf hier kun je een korte trail lopen langs de bergtop naar de Banff Skywalk. Net iets buiten Banff vindt je het Hoodoos Viewpoint. Hoodoos zijn smalle rotsformaties die iets weghebben van stenen mensen. Je vindt ze langs de Tunnel Mountain Drive. Een scenic drive, aanrader, met mooie uitzichten vooral wanneer de weg, na de bocht, overgaat in De Buffalo Street. Dit stukje wordt ook wel "Surprise Cornor"genoemd. Je hebt hier nl een schitterend uitzicht op het Fairmont Banff Spring Hotel. Een ander onderdeel van deze route is de Bow Falls. Deze waterval is niet indrukwekkend maar is een stop waard omdat je ook hier weer een mooi uitzicht op het Fairmont Banff Spring Hotel hebt aan de overzijde van de rivier.

Banff is tevens een geliefde plaats waar je mooie wandelingen en fietstochten kunt maken, een boottocht kunt maken of een helicoptervlucht kan boeken. Je kunt hier zeker een dag of twee doorbrengen om de omgeving te verkennen. Na een heerlijke dag kun je nagenieten in Banff Hot Springs.

ONTDEK OMGEVING BANFF

Bow Valley Parkway - Hwy 1a : de 48 km lange scenic byway is een aanrader! Deze mooie smalle en bochtige highway loopt paralel aan de Trans-Canadian Highway 1 tussen Banff en Lake Louise. Het landschap is hier prachtig en je kunt er wildlife spotten. Je vindt hier mooie uitzichtpunten en uitstapjes voor korte wandelingen, bv naar Lizard Lake.

Johnson Canyon : Een mooie trail, 3,6 km (heen), door een kloof langs een onstuimige rivier naar 2 watervallen, de Lower- en de Upper Falls.

Johnson Lake/Two Lake Jack : Weer een ander mooi bergmeer vlakbij Banff. Je vindt hier mooie zandstranden.

Lake Louise : Dit dorp is speciaal gebouwd om de schitterende, maar drukbezochte meer. Bovendien is het een mooie uitvalsbasis voor wandelingen, autotochten en andere avontuurlijke bezigheden. Deze plaats heeft hotels, winkels en een bezoekerscentrum.  

Lake Minnewanka Loop : Lake Minnewanka is een stuwmeer in de bergen waar je een boottocht kan maken. Het grootste meer in de Canadian Rockies is te bereiken via de Lake Minnewanke Scenice Drive, een zijweg langs de Trans-Canadian Highway.  

Vermillion Lake : 3 meertjes met een schitterend uitzicht op Mount Rundle.  


TRAILS  

Rondom Banff liggen vele trails waar je schitterende wandeling kunt maken van diverse afstanden. Enkele van deze trails zijn;

  • Bow River/Hoodoos Trail : 4.2 km heen, makkelijk - 60 m hoogteverschil   
  • Fenland Trail : 2,1 km loop, makkelijk, geen hoogteverschil  
  • Johnston Canyon Trail (lower falls) : 1,2 km heen, makkelijk, 30m hoogteverschil           

           Johnston Canyon Trail (upper falls) : 1,2 km vanaf de lower falls, makkelijk, 120 m hoogteverschil   

  • Johnson Lake Trail : 3 km loop, makkelijk, geen hoogteverschil        
  • Tunnel Mountain trail : 2,4 km heen, matig, 260 m hoogteverschil    
  • Sulphur Mountain trail : 5,5 km heen, matig, 650 m hoogteverschil   
  • Sundance Canyon Trail : 4.3 km tot einde verharde pad plus 1.2 km loop door de canyon, makkelijk, 145 m hoogteverschil  
  • Silverston Falls : 1 km heen, makkelijk, 60 m hoogteverschil  


 

E-mail