Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

CANMORE

Canmore is een klein plaatsje in Kananaskis Country en ligt enkele kilometers van het Banff National Park. Je vindt hier accommodaties en informatie over activiteiten in deze recreatieve omgeving. Vanuit deze gezellige plaats kun je heerlijke wandelingen maken, fietsen, paardrijden en wildlife bekijken. 

De plaats werd in 1884 gesticht door de pioneer van de Canadian Pacific Railway, op het punt waar de spoorlijn zich vertakte. Kolonisten vestigden zich hier vanwege de vondst van mineralen. Twee jaar later kreeg men toestemming voor mijnbouw en in 1887 werd hier de eerste mijn geopend. Aan het eind van de 19e eeuw was Canmore uitgegroeid tot een volwaardige plaats met 3.000 inwoners, winkels, een school en een kerk. Canmore groeide uit tot één van de belangrijkste centra van kolenmijnen in Alberta. In 1979 werden hier de laatste, nog werkende mijnen in Canada gesloten. Gelukkig werd deze plaats in 1988 uitgekozen voor de Nordic Ski Events van de Olympische Winterspelen in Calgary en kreeg het hierdoor internationale aandacht en werd Canmore een zeer populaire bestemming voor wintersporters en toeristen die het Banff National Park willen bezoeken. De geschiedenis van Canmore en de Bow Valley kun je vinden in het kleine Canmore Museum and Geoscience Center. Het museum heeft duizenden foto's, kaarten, documenten en andere voorwerpen.  

ONTDEK CANMORE 

Canmore het is mekka voor liefhebbers van rotsklimmen. Populaire plekken om te klimmen zijn o.a.: 

Carrot Creek: Deze canyon is gelegen ten westen van Canmore langs de Trans-Canada Highway. Je vindt hier een steile kalkstenen muur die zeer geliefd is bij de klimmers. 

Cougar Canyon: Cougar Canyon ligt tussen Mount Lady McDonald en Grotto berg. Deze canyon is erg populair om te beklimmen door de goede kwaliteit van de kalksteen. Het gebied biedt meer dan 200 beklimmingen waarvan een groot aantal technische beklimmingen zijn, de meeste zeer verticaal. 

Grotto Canyon: Grotto Canyon ligt 10 minuten ten oosten van Canmore. Het is een smalle kalkstenen canyon met pictogrammen, hoodoos en in de winter icefalls. Ook deze canyon is een zeer populaire bestemming voor klimmers en wandelaars, vooral tijdens winter. De creek stort naar beneden de smalle vallei in. Wanneer de temperatuur daalt bevriest de wateroppervlakte waardoor de icefalls ontstaan. 

TRAILS 

Rondom Canmore kun je genoeg trails vinden. Let wel op tijdens het wandelen, beren en cougars worden hier vaak gesignaleerd. Mooie trails om te wandelen zijn: 

  • Bow River Loop Trail : 2 km, makkelijk - wisselende vergezichten over de Bow River en op de pieken omringende bergen. 
  • Canmore Creek Trail : 3 km, makkelijk - deze trail loopt door een mooie vallei met een waterval en je vindt hier een stukje verleden over de kolenmijn van Canmore. 
  • Grassi Lakes Trail3,8 km rond, makkelijk en moeilijk - Dit is een van de mooiste trails om te wandelen in de nabije omgeving van Canmore. Grassi Lakes heeft twee kleine meren en het water heeft een schitterende turquoise kleur. De makkelijke route naar de meren gaat loop je door een dichtbebost gebied. De ervaren wandelaar kan de zwaardere route lopen. Deze loopt via een steiler pad langs watervallen die je naar mooie uitzichten over Canmore en de Bow Valley voert. Vergeet tijdens het wandelen niet naar de klimmers te kijken die de muur boven je beklimmen. Wanneer je verder klimt (kort stukje) komt je bij een kloof met rotstekeningen die door de Hopi-Indianen zijn gemaakt. 
  • Rat’s Nest Cave : 4 km - moeilijk - Deze grot, die onder Grotto Mountain ligt, is in 1858 ontdekt. Je vindt in deze grot alleen maar natuurlijke paden. We raden je aan deze zware trail te lopen alleen wanneer je fit en goed ter been bent. Je loopt langs ondergrondse meertjes, stalactieten, stalagmieten en je vindt hier nog fossielen. Om meer over deze grot te weten te komen kun je met een gids mee. 
  • Rocky Mountain Legacy Trail : 23 km heen, makkelijk - mooie trail loopt tussen de stadscentra van Canmore en Banff. Volg de Bow River die een schilderachtig uitzicht biedt over de vallei en de omringende bergen. Deze trail wordt ook gebruikt door fietsers. 
  • Three Sisters Pathway : 13,4 km heen/terug: makkelijk - deze trail wordt gebruikt door wandelaars, joggers en fietsers. Volg deze scenic trail stroomafwaarts langs de Bow River naar de Three Sisters Mountain Village.

 

 

 

E-mail