Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihannaLAKE LOUISE

5 km vanaf de Trans-Canada Highway en midden in het Banff N.P. ligt het plaatsje Lake Louise. Het dorp is vooral voor het gemak van de reiziger. Het heeft een informatie center, een paar winkels, restaurants en hotels en een camping. Een paar km verder ligt het gelijknamige meer. Het plaatsje en het meer is vernoemt naar prinses Louise Caroline Alberta. Het gebied rondom Lake Louise trekt veel toeristen aan die het natuurschoon komen bewonderen. Het meer wordt ook wel "the Jewel of the Rockies" genoemd, wordt als een van de mooiste en meest gefotografeerde meer van de wereld gezien. Lake Louise heeft zijn mooie turquoise kleur van de kristallen welke van de aangrenzende gletsjer afkomen. De achtergrond van het meer wordt omgeven door mooie bergtoppen wat het plaatje nog schilderachtiger maakt. Aan het schitterende meer ligt het zeer luxueuze Fairmont Chateau Hotel, het duurste hotel in de Canadian Rockies. Het gebouw is in 1890 in opdracht van de Canadian Pacific Railway gebouwd als chalet voor passagiers die hier konden overnachten tijdens hun lange reizen. In de loop van de jaren is het gebouw uitgebouwd tot een zeer luxe hotel wat jaarlijks door duizenden toeristen wordt bezocht. Je kunt hier in de winter geweldig skiën en in de zomer schitterend wandelen, paardrijden en met de kano het meer op. Wanneer je rustig wilt varen moet je dit vooral vroeg in de morgen of later in de middag doen.

Je vind hier schilderachtige trails, voor ervaren en niet ervaren wandelaars, van makkelijke tot zware trails die langs het meer, door de bossen, tussen bergpieken, blauwe meren, schitterende uitzichten, velden vol bloemen lopen.   

TRAILS

  • Moraine Lake  shoreline/Rock Pile trail: 3 km heen en terug, makkelijk, geen hoogteverschil.  Langs deze trail kun je de kustlijn van Moraine Lake het best ontdekken. 
  • Lake Agnes Teahouse: 6.8 km heen en terug, matig, 385 m hoogteverschil. Wandeling naar Lake Agnes en het historische theehuis.
  • Plain of Six Glaciers: 10.6 km heen en terug, matig, 365 m hoogteverschil. Deze trail is één van de mooiste wandelingen in de Rocky Mountains. Een wandeling met prachtige uitzichten op de bergen, Lake Louise, Mount Lefroy, Mount Victoria en de Victoria Glacier. Onderweg kun je bij het Teahouse een pauze nemen onder het genot van een hapje en een drankje. Daarna loop je verder naar het hoogste uitzicht op Abbot Pass.
  • Larch Valley / Sentinel Pass: 11.6 km heen en terug, matig, 725 m hoogteverschil. Wandeling naar de Larch Valley en de Sentinel Pass. De wandeling naar is een must voor elke wandelaar die een ervaring wil hebben die sterk lijkt op het achterland van Banff National Park. Deze wandeling heeft pachtige uitzichten op de Ten Peaks en, als je Sentinel Pass op gaat, het droomachtige vergezicht van Paradise Valley. Met de juiste voorbereiding kunnen ervaren wandelaars van de Sentinel Pass naar de top van Mount Temple (3543 meter) verder gaan voor meer adembenemende uitzichten.
  • Saddleback Pass / Mount Fairview: 7.4 km heen en terug, moeilijk, 595 m hoogteverschil.  Bij deze wandeling naar de pas tussen Mount Fairview en Saddle Peak heb je een adembenemend uitzicht op de Tempelberg. Klim door naar Saddle Peak om een nog mooier uitzicht op Mount Temple en Paradise Valley hieronder. Vanaf Saddleback Pass kun je verder wandelen naar Fairview Mountain (een extra retour van 2 uur en 400 meter hoogteverschil) voor een spectaculair panoramisch uitzicht op Lake Louise. 
E-mail