Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

RED DEER  

De derde grootste stad in Alberta is Red Deer tussen Calgary en Edmonton. De eerste bewoners van Red Deer waren diverse indianenstammen en er werd in 1882 op de Old Red Deer Crossing een handelspost opgericht. Het land rondom Red Deer is erg vruchtbaar wat veel boeren naar de plaats trok. Red Deer werd gesticht door de eerste boer en priester, Leonard Gaetz, die een overeenkomst sloot met een spoorwegbedrijf, Pacific Railways, en een verbinding met Calgary maakte waardoor de plaats kon uitgroeien tot een dorp.  

Het gebied wordt ook wel Aspen Parkland genoemd omdat het gebied een diversiteit heeft aan flora, sparren en populieren en het gebied loopt over van een prairie tot de taiga. De olie-industrie speelt een grote rol voor de stad, maar ook het toerisme is hier erg belangrijk.  

Red Deer is een leuke stad met genoeg keuze uit hotels en bed en breakfast, restaurantjes en uitgaansmogelijkheden. De stad ligt mooi aan de Red Deer River waar je heerlijk kunt wandelen. Ook deze stad heeft diverse musea die leuk zijn om te bezoeken, oa het MAG, Red Deer Museum and Art Gallery, waar je de geschiedenis en opbouw van Red Deer vindt en het Alberta Sports Hall of Fame Museum. Hier vindt je alles over de sportgeschiedenis van Alberta. De meest bezochte bezienswaardigheid van Red Deer is het Waskasoo Park waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, paardrijden met op de grote vijver een bootje huren. Met een beetje geluk kun je oor ook genoeg dieren spotten. In het park ligt ook Fort Normandeau. Hier beleef je het ontstaan van Red Deer. Ook leuk om te bezoeken is de markt die elke zaterdag wordt gehouden op de oude handelsplaats in de stad. Deze markt trekt vele duizenden bezoekers jaarlijks aan.   

E-mail