Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

LAKE TAHOE

Lake Tahoe is een groot en diep zoetwatermeer in de Sierra Nevada, op de grens tussen Californië en Nevada, vlakbij Carson City en Reno.  Lake Tahoe is tevens het grootste alpiene meer in Noord-Amerika. Het  is 35 km lang en 19 km breed. Met 501 m diepte is Lake Tahoe het op één na diepste meer van de VS.  Het is een populaire toeristenoord in zowel Californië als Nevada. Het meer, ligt omringd door berglandschap en staat bekend om zijn smaragdgroene kleur met z’n indrukwekkende uitzichten op de omliggende bergen. Naast de verschillende buitenactiviteiten voor in de zomer, zoals watersport, wandelen en mountainbiken heeft Lake Tahoe ook aantal wintersportgebieden.  Alpine Meadeows en Squaw Valley zijn bekend omdat hier, in 1960, de Olympische Winterspelen werden gehouden.  Rondom het meer vindt je honderden wandel- en fietspaden. Ze variëren in lengte, moeilijkheid en populariteit. Een van de beroemdste is het Tahoe Rim Trail, een pad van 270 km dat helemaal rondom het meer loopt. 

In het westen van het meer ligt Emerald Bay State Park. Dit is het meest gefotografeerde deel van het meer. Hier ligt ook het D.L. Bliss S.P. met het Ehrman Mansion uit 1903. In het noorden van het meer, aan de Nevada kant, vindt je een replica van de Ponderosa Ranch in het pretpark Incline Village. Hier werden zeker 15 afleveringen, van de  in de zestiger jaren de populaire westernserie Bonanza, opgenomen. 

De Lake Tahoe Scenic Byway is een 45 kilometer lange route langs de oostelijke oever van het prachtige meer. Vanaf de autoroute heb je prachtige uitzichten op Lake Tahoe en de omringende Sierra Nevada-bergen. Je komt onder andere langs de baai Zephyr Cove, de historische Thunderbird Lodge, Sand Harbor en Hidden Beach. Langs deze route passeer je oa ook South Lake Tahoe. Dit is de grootste plaats van Lake Tahoe, waarvan één deel in Californië ligt en het andere deel in Nevada. In het laatstgenoemde deel zijn enkele casino's gevestigd, die het hele jaar door druk bezocht worden. 

E-mail