Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

CORAL GABLES   

Coral Gables is een apart stad binnen Miami. In 1920 door George Merrick opgericht. De stad behoort tegenwoordig nog steeds tot de beste plekken in Miami om te wonen. De ruime opzet, de strenge regels en de hoge huizenprijzen zorgen ervoor dat Coral Gables een wijk moet blijven die de middenklasse ontstijgt. Wie Miami bezoekt kan niet om een bezoek aan Coral Gables heen. Blikvangers in deze stad is het indrukwekkende Biltmore Hotel en, één van de mooiste openbare zwembaden ter wereld, de Venetian Pool.     

In 1920, logeerden in het Biltmore Hotel zeer beroemde personen als, Al Capome, Judy Garland en de hertog en hertogin van Windsor. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog diende het hotel als militair hospitaal tot in 1968. In 1986 werd het hotel rigoureus gerestaureerd waardoor het failliet ging. Twee jaar later werd het hotel heropent. Het opvallende hotel is een replica van het La Giralda, een kathedraal toren in Sevilla, die ook model stond vaan de Freedom Tower.   

De Venetian Pool werd in 1923 gebouwd uit een groeve van koraalsteen. Het gepleisterde gebouw, heeft roze torens, Venetiaanse palen, met klimop groeiende loggia's, watervallen en een fonteinen, een kasseien brug en diverse grotten die grenzen aan kristalheldere bronnen waar je heerlijk kunt zwemmen. Zeker een bezoek waard!  

Shoppen en lunchen kun je aan de Miracle Mile. Een projectontwikkelaar gaf in 1940 deze straat de naam omdat deze grote winkelstraat, als je hem heen en terug loopt, precies een mile is. Om een indruk van deze wijk te krijgen rij dan in ieder geval over de Coral Way. Prachtig!   

Ten zuiden van Coconut Grove staat het huis van Dr. David Fairchild (de man die planten en zaden vanuit de hele wereld naar Amerika bracht), schoonzoon van Alexander Graham Bell. Hier heeft hij in 1938 zijn openluchtlaboratorium opgezet en heet tegenwoordig Fairchild Tropical Garden. Je kunt hier, onder het motto "eerbare tuin" een naar pindakaas smakende bes, bladeren met kerrie smaak en 57 soorten mango's proeven. De tuin heeft 5000 soorten planten en heeft een van de mooiste collectie aan palmen ter wereld rond kunstmatig aangelegde meren. De tuin heeft Italiaanse, Franse en Engelse stijlen. De kunt de tuin bewonderen tijdens een 40 minuten tramrit terwijl een gids uitlegt hoe de planten worden gebruikt bij het verwerken van medicijnen of parfums. Mooi en leerzaam.   

Naast het Fairchild Tropical Garden ligt het Mattheson Hammock Park. Dit park heeft een kunstmatig aangelegd zoutwaterzwembad, de Atol Pool, en is omgeven door zand en palmbomen. Zeker een strandbezoek waard

E-mail