Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

TAMPA   

Tampa is één van de snelst groeiende steden van Florida. Veel van de oude gebouwen zijn al vervangen door nieuwe moderne wolkenkrabbers, maar gelukkig hebben ze Ybor City, een oude Cubaanse wijk, met een kleurige geschiedenis behouden. De haven van Tampa Bay was voor de Spanjaarden een goede uitkomst.  Zij hadden zich hier rond 1539 al gevestigd. Het was een kleine stad tot rond het eind van de 19e eeuw de spoorlijn naar deze stad werd uitgebreid.   

De stad kent 2 grote attracties. Bush Garden, een groot pretpark, en het mooie Florida Aquarium in het Garrison Seaport Center. Verder is Ybor City ook een toeristisch trekpleister. Deze wijk is in 1880 door Don Vicente Martinez Ybor opgericht toen hij zijn sigarenhandel vanuit Key West hierheen verhuisde. Hij nam 20.000 migrantenarbeiders met zich mee.  De wijk is nog steeds herkenbaar aan zijn Spaanse dakpannen en smeedijzeren balkons, vooral op 7th Avenue.  Nu staat de wijk bekend om zijn gezellige  restaurants, clubs en winkeltjes.   

De binnenstad van Tampa is gemakkelijk te voet te verkennen. De stad ligt aan de Hillsborough River welke ook via diverse Cruises te bezichtigen is of met een watertaxi. Je hebt dan een mooi uitzicht over de stad en is het Tampa Bay Hotel en het Museum of Art goed te zien. Je kunt Tampa ook bezichtigen vanuit de gratis Uptown-Downtown-Trolley. Een trolleybus op rubberen banden die vanaf Harbor Island North naar Tampa Street rijdt en op elke hoek van de straat stopt om passagiers in- en uit te laden. Het centrum van Tampa ligt bij Franklin Street, wat gedeeltelijk een voetgangersgebied is. Hier vind je het historische Tampa Theater. In de North Ashley Drive staat het Tampa Museum of Art. In dit museum vindt je voorwerpen van Grieksromaanse en Etruskische stukken tot Amerikaanse kunst uit de 20e eeuw.   

In het Tampa Bay Hotel is het Henry B. Plant Museum gehuisvest. Dit hotel is de blikvanger van de stad, herkenbaar aan zijn Moorse minaretten. Het Florida Aquarium staat  in Channeside Drive. Het aquarium heeft vele zeedieren zoals zeevogels, otters en baby alligators. De dieren leven in een "nagebootste" natuurlijke leefomgeving.   

Even buiten Tampa ligt Busch Garden, het grootste attractiepark in de omgeving. Dit themapark stelt Afrika voor in koloniale tijd. Er wonen ongeveer 2600 dieren, waaronder giraffen en zebra's die over de Serengiti vlakte zwerven. Tijdens een safari ziet u ook leeuwen en andere Afrikaanse dieren.   

E-mail