Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

BEAR LAKE   

Het 250.000 jaar oude Bear Lake is een zoetwatermeer is 282 km² groot en ligt in twee staten, Utah en Idado. De eerste bewoners van dit gebied waren de Shoshoni Indianen. De pelsjagers waren de eerste blanken die dit gebied bezochten.  De daarop volgende jaren volgenden er meer blanken, ook wel “mountain man” genoemd.  Zij kwamen hier om hun goederen met de indianen te verhandelen en wisselden verhalen uit. Eén van de legendes die hier uit zijn voortgekomen is het verhaal over het “meermonster”.  Zelfs tot de dag van vandaag melden mensen nog steeds het “meermonster” gezien te hebben. In 1863 hebben een  groep Mormoonse kolonisten de dorpen Garden City, Laketown en Pickleville gesticht.    

Doordat  het water van Bear Lake zo mooi turkooisblauw is, groeiden deze dorpen na jaren uit tot vakantieoorden en recreatiegebied. Het meer wordt ook wel  de "Caribbean of the Rockies" genoemd. De mooie heldere kleur van het water wordt veroorzaakt door de kalksteenafzettingen die onder het wateroppervlak liggen.  Je kunt je hier in de zomer goed vermaken met diverse sporten variërend van varen en zeilen tot duiken en vissen. Ook kun je hier naar het strand en goed wandelen met ruim 70 km aan wandelpaden. Ook in de winter zijn er volop mogelijkheden om te sporten zoals skiën, langlaufen en snowboarden.   

Bear Lake is ook beroemd geworden om zijn frambozen in dit gebied. Elk jaar in Garden City vieren ze de oogsten van de frambozen en houden dagenlang festival, welke meestal de eerste week van augustus plaatsvindt. Deze happening trekt duizenden bezoekers aan uit alle delen van de wereld om de rodeo’s, optochten, talentenjachten, vuurwerk en concerten te bekijken, maar natuurlijk ook om het beste frambozen gerecht te proeven.   

E-mail