Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

WEST YELLOWSTONE   

West Yellowstone ligt net over de grens en is de westelijke "poort" naar het Yellowstone N.P. en grenst ook aan het Gallatin National Forest. Het is een kleine gemeenschap op één van de mooiste plekken op aarde. In het historische centrum vindt je leuke winkeltjes, restaurants, recreatie en ontspanning. Deze stad is volledig gebaseerd op het zomertoerisme. Even voorbij de ingang van Yellowstone National Park rij  je de grens van Wyoming over. West Yellowstone staat ook bekend als de "Snowmobile Capital of the World".  Je kunt hier in de winter rijden op een sneeuwmobiel, langlaufen en rijden met sleehonden; in de herfst forelvissen; in de lente vogels kijken, fietsen en wandelen, en in de zomer parades en rodeo's bezoeken.   

OMGEVING WEST YELLOWSTONE

MESA FALLS SCENIC ROUTE

De Mesa Falls Scenic Byway net buiten het Yellowstone N.P. , tussen West Yellowstone en Idaho Falls, is een schitterende route naar Idaho’s  kostbaarste en ongerepte watervallen op de Snake River, de Lower and Upper Mesa Falls. De mooie watervallen worden vaak overgeslagen door de toeristen terwijl het maar een uurtje omrijden is. 

Het zijn de enige watervallen in Idaho die niet gebruikt zijn voor irrigatie of hydro-elektrische projecten. Het is een mooie rit langs de US-20 en eindigt of begint bij Ashton. Bovendien kan deze scenic route gecombineerd worden met de Teton Scenic Byway.  In de buurt van de Warm River Bridge, kun je rivierotters en forellen observeren en fotograferen.  Ook bald eagels worden hier vaak gezien. De weg loopt door 2 kloven, de Warm River Canyon  en de Henry’s Fork Canyon. Geniet van de overlooks voor prachtige uitzichten over de canyons. De Grand Tetons zie je op afstand liggen. Geniet hier van  de omgeving waar vissen en wildwater raften een populaire tijdverdrijf zijn.

   

E-mail