Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

SHELBY

Shelby is een klein maar leuk plaatsje. De plaats ligt in Toole County, aan de Hi-Line (US Hwy 2) dichtbij de Sweetgrass Hills. Downtown heeft nog veel winkeltjes in authentieke stijl. Het is een leuk plaatsje als tussenstop naar Glacier N.P. of andere richtingen. Het kan hier tijdens de zomermaanden extreem droog en heet zijn en het gebied is zeer gevoelig voor bliksem, hagel- en zware onweersbuien. De herfst is onvoorspelbaar en de winter is lang en streng. Omdat Shelby in de praries ligt, staat er een constante wind.

In Marias Museum of History & Art vindt je de geschiedenis van Shelby en omgeving. Het museum huist in het vroegere huis van "Strannie Fulton". Haar zoon heeft dit huis aan Toole County geschonken om er een museum van te maken. Het museum is gratis te bezoeken. Je vindt er tentoonstellingen over de vroege kolonisten, kooplieden, veeboeren, smeden en strijdkrachten.

OMGEVING SHELBY

SWEETGRASS HILLS

Een (laag) gebergte die niet behoren tot de Rocky Mountains aan de grens van Canada. Het hoogste top van de Sweetgrass Hills is  die van West Butte (2128 m). Andere twee toppen zijn de Gold Butte, de Eat Butte. Deze  groep heuvels zijn van ver af al goed te aanschouwen met de prairie op de voorgrond.  De Sweetgrass Hills dankt zijn naam een de hoge, golvende grassen. Bovendien groeien er douglassparren. Het gebied wordt door de Blackfoot Indians als heilig beschouwd die aan beide zijde van het gebergte wonen.

 

E-mail