Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

MOUNT ROBSON PROVINCIAL PARK

Als je vanuit Jasper richting Vancouver over de Yellowhead Hwy rijdt dan passeer je Mount Robson Prov. Park. Dit is het eerste park wat in British Columbia ligt. Je moet je vooral niet laten misleiden door de naam Provincial Park want dit park is zeker niet minder dan een National Park. Omdat er maar één weg door het park heenloopt is Mount Robson P.P. erg geliefd bij wandelaars. Het 224.866 hm grootte park verder alleen maar te voet bezocht worden. Het park wordt dan ook veel bezocht door mensen die lange trektochten willen maken. De Fraser River loopt door dit park en mondt uit in Moose Lake. Langs de drassige oostoever kunt u vaak de moose zien staan grazen. Na ongeveer 80 km komt u aan bij de hoogste berg van de Canadian Rockies, Mount Robson. De berg is 3984 m hoog en maakt vooral een overweldigende indruk omdat hij bijna 3000 m  loodrecht de hemel insteekt. Loop vooral eerst het Visitor Centre in voor u hier een trail gaat lopen om een brochure van de omgeving te halen en tips te krijgen. Je kunt hier nl de 22 km lange Berg Lake Trail lopen maar omdat deze trail zo populair is mogen er maar een beperkt aantal mensen toegelaten. Je kunt dagen van te voren een permit aanvragen voor deze trail. Ook de 5 km lange Kinney Lake wordt vaak gelopen. Tijdens de wandelingen in het lagere gedeelte van de berg kun je vaak herten, elanden en zwarte beren  tegenkomen. Vanaf het hogere deel kun je vaak grizzly’s, kariboe’s, berggeiten en bergschapen waarnemen. Ook liggen er observatiegebieden en uitzichtpunten verspreid over het park. De natuur op Mount Robson lijkt veel op een kustregenwoud door de vele neerslag. De top van Mount Robson ligt dan ook vaak met zijn top in de wolken en is het een zeldzame blik als je de berg onbewolkt kunt aanschouwen. Het mooiste uitzicht op de berg krijg je vanaf het viewpoint bij het Visitor Centre.

Anderhalve kilometer vanaf het Visitor Centre liggen de Overlander Falls. Vanaf de parkeerplaats loopt je 500 m naar de waterval.

TRAILS

  • Berg Lake Trail : 22 km,   1628 m hoogteverschil, moeilijk – een mooie trail naar … waar de meeste mensen een paar dagen voor uittrekken.
  • Fraser River Nature Trail  : 2 km, makkelijk – Deze trail loopt door bossen en velden met een uitzicht op de Fraser River
  • Lookout Trail : 4 km (heen en terug), gemiddeld – een wandeling heuvelopwaarts met steile stukken met uitzichten op het omringende landschap. Deze trail sluit aan op de Overlander Falls Trail.
  • Kinney Lake Trail : 4,5 km – makkelijk. Deze trail staat ook bekend als Bergen Lake Trail en loopt langs de Robson River naar het schitterende blauwe Kinney Lake. Op deze weg zijn ook mountainbikes toegestaan tot aan het meer.
  • Overlanders Falls Trail : 5 km (rond) – makkelijk tot gemiddeld – Deze trail brengt je naar de waterval en terug. 

E-mail