Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

BIG SUR

Big Sur ligt aan de Hwy 1, 37 km ten zuiden van Carmel rij je 96 km langs, één van de mooiste scenic byways met natuurlijke kusten, van de VS en is het mooist wanneer je deze richting LA rijdt. De Hwy 1  werd in 1966 uitgeroepen tot de eerste pittoreske snelweg van de staat. Zeker een "must see". De ruige bergketen Santa Lucia eindigt hier aan de kust, waardoor de branding de granieten rotsformaties heeft gevormd tot "ware kunstwerken van de natuur". Wanneer u deze Hwy rijdt, kun je genieten van de meest spectaculaire uitzichten en brengt je langs bergen, canyons en hoge, maar ook smalle bruggen. Langs de weg zijn er vele parkeerplekken waar u kunt uitstappen en genieten van het prachtige natuurschoon. Het grootste deel van de kust bestaat uit staatsparken. In de parken die in Big Sur liggen, Andrew Molera State Park en Pfeiffer Big Sur State Park, kunt u vele trails wandelen en paardrijden. De dichte bossen, brede rivieren en donderende brandingen zijn makkelijk bereikbaar en liggen op loopafstand van de weg.

De enige plaats waar je inkopen kan doen, en niet onbelangrijk, benzine kan tanken is Big Sur Village. Het dorp van ong. 1500 inwoners wonen voornamelijk in huizen aan kleine krongelwegen en niet aan de hoofdweg.

De hoogste boogbrug in dit gebied is de Bixby Creek Bridge, die je over de brede en diepe kloven van Big Sir leiden. De brug werd in 1932 gebouwd en was jarenlang de grootste enkelvoudige brug ter wereld. De boogbrug is 79 m hoog en 213 m lang en is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde brug van de VS. Op de parkeerplaats aan de noordzijde van de brug kun je de brug het mooist fotograferen. Let op!! Dit is geen leuke plek voor mensen met hoogtevrees ;-) 

E-mail