Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna


BEZIENSWAARDIGHEDEN CANADA


Canada is het op één na grootste land ter wereld te samen met de VS en Rusland. Eeuwenlang werd Canada bewoond door de First Nations, ook wel "indianen" genoemd, voordat de kolonisten het land veroverden.  Op verschillende plaatsen in het land kun je meer te weten komen over de historie, cultuur en gebruiken van de stammen en worden het inheemse erfgoed nog in leven gehouden. 

Sinds 1982 is het land onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk en regeert het zelfstandig. Het is nog wel duidelijk te zijn dat het land wel verbonden blijft met het Verenigd Koninkrijk. Canada heeft nl twee volksliederen, de afbeelding van Queen Elizabeth II is nog altijd terug te vinden op de Canadese Dollar en het land is heeft twee officiële talen, Engels en Frans. De Franse taal wordt in de regio van Quebec gebruikt en komt voort uit de tijd dat de Fransen als eerste het gebied koloniseerde.

Het Canadese landschap varieert erg waar wisselende temperaturen bij horen. Hierdoor is het land erg geliefd bij de toeristen en leent Canada zich goed voor allerlei verschillende sport als wandelen, (mountain)biken,  raften, golfen, wintersporten, watersporten en natuurlijk rondreizen door grote steden, pittoreske dorpen en nationale parken.

Op deze pagina vindt je de bezienswaardigheden door verschillende provincies in Canada die wij hebben bezocht. Zodra wij weer een nieuwe plek, gebied, stad of dorp bezocht hebben zal ik dit bijwerken op de betreffende pagina, zodat de website up to date zal blijven. 
E-mail