Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

GELDERLANDGelderland ligt in het midden en oosten van ons land en grenst aan de provincies Overijssel, Limburg, Noord Brabant, Utrecht, Zuid-Holland, Flevoland en aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad van Gelderland is Arnhem. Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De grootste stad van Gelderland is Nijmegen. Een andere grote stad in deze provincie is Apeldoorn.

De provincie bestaat uit drie streken; de Achterhoek, de Veluwe en het rivierengebied. In deze streken vindt je mooie oude steden en veel cultuur. Het staat bomvol met historie. Je vindt hier nog talrijke kastelen met buitenplaatsen. Maar ook mooie dijken langs de rivieren, landschappen met fruitteelt, vooral in de Betuwe en de prachtige bossen op de Veluwe. 

Gelderland is rijk aan natuurgebieden. Ontdek ook eens het Nationaal Park Veluwezoom of het stuifzandgebied in Kootwijkerzand, het Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Speuldersbos. Niet gek dat er steeds meer toeristen naar Gelderland komen. De provincie heeft dan ook genoeg leuke hotels, B&B’s of campings. Je kunt hier heerlijk eten in één van de vele gezellige restaurantjes of gewoon een drankje nemen op een terrasje, genietend van de omgeving.


DE VELUWE

Een van de mooiste natuurgebieden in Nederland is toch wel de Veluwe. Het ongeveer 1000 m2 gebied is grotendeels bebost en heeft geen vaste grenzen. Je vindt hier de Nederlandse big five, te weten edelherten, wilde zwijnen, vossen, reeën en de Schotse Hooglanders.

In dit enorme beschermde gebied heeft de natuur vrij spel. De Nederlandse big five, zoals edelherten of wilde zwijnen, heeft hier alle ruimte om te leven. Je kunt hier heerlijk wandelen over de zandverstuivingen, door het kreupelhout, de dikke bossen en langs heidevelden en goed fietsen op een van de mooie aangeboden fietsroutes. 


FOTOALBUM


E-mail