Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

DURANGO 

De plaats ligt in de Animas River Valley en werd in 1881 gesticht als spoorwegstation voor de San Juan Mountains. Toen de mijnbouw stopte ontwikkelde Durango zich als toeristencentrum. 

Durango is een mooie plaats met een fraaie, victoriaanse architectuur in de Third Street en 19e eeuwse saloons en hotels in Main Avenue. De aangename ligging aan de oevers van de Animas River trekt steeds meer bewoners, waardoor de plaats de grootste gemeente in dit deel van Colorado is geworden. 

Durango is het vertrekpunt van de Durango en Silverton Narrow Gauge Railroad. Het is misschien wel de mooiste treinreis van de VS. Een stoomtreim uit 1920 vervoert toeristen voor een dagtocht, en volgt een 80 km lange, schilderachtige route door het prachtige berglandschap naar het voormalige mijnstadje Silverton. Er zijn onderweg verschillende uitstapplaatsen. Wandelaars en hengelaars kunnen hier uitstappen om van het ongerepte landschap van het San Juan Nat. Forest te genieten. De herfst is waarschijnlijk de beste en mooiste tijd om de treinreis te maken vanwege de mooie herfstkleuren langs de route. Voor deze populaire attractie moet je zeker reserveren. 

Een andere grote attractie van Durango is de prachtige natuur van het San Juan National Forest, waar vooral mountainbiken een favoriete sport is. Het zal duidelijk zijn dat je hier ook goed kunt wandelen, paardrijden, bergbeklimmen en wildwatervaren.

 

E-mail