Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

CUSTER STATE PARK

Dit zeer mooie Custer State Park is zeker een bezichtiging waard is. Het is grote park bestaat uit 2 delen. In het noorden een landschap met bossen met mooie wandelpaden, kleine meertjes en granietspitsen en in het zuiden golvend prairieland met grazende bizons.

In het noordelijke deel kun je prachtige scenic routes rijden; de Needles Highway (SR 87) en de Iron Mountain Road (hwy  16A). Je rijdt door schitterende route langs steile rotsformaties en tunnels. Op de Hwy 16A rij je door de “varkensstaart” waar de weg 360 graden draait en over een brug door een zeer nauwe tunnel verder gaat. Een aanrader! Let op!! Je kunt deze weg niet met een camper rijden!!

Wildlife Loop RoadDit is een mooie loop road door een open landschap waar je een van de grootste kuddes (1500) bisons kunt zien grazen. In de tijd van Buffalo Bill vond er een massale slachting van de bisons plaats. Benader ze niet te dichtbij. Ze zien er onschuldig uit, maar dat zijn ze zeker niet. Een opgewonden stier kan zeker 50 km per uur lopen. In september vind de Buffalo Round Up plaats. De kuddes worden dan samengedreven, gevaccineerd en gebrandmerkt. Om overbegrazing te voorkomen worden er ieder jaar ca. 350 bisons aan particulieren verkocht. Ook zie je hier veel gaffelbokken, prairiehonden, prairiewolven en berggeiten naast de 180 soorten vogels. Een aanrader! 

E-mail