Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

THEODORE ROOSEVELT PARK 

Theodore Roosevelt National Park is een nationaal park  ten westen van North Dakota. Het park werd in 1947 gesticht ter nagedachtenis van de Amerikaanse president Theodore Roosevelt, die hier een ranch bezat en voor zijn inzet voor het behoud van het natuurschoon in de VS. De toenmalige president kwam hier in 1883 voor het eerst jagen. Theodore Roosevelt werd bevangen door de natuur en raakte zeer geïnteresseerd in het veedrijven.  Niet veel later stichtte hij er zijn eerste ranch, Maltese Cross Ranch of Elkhorn Ranch. De Ranch staat vlakbij het Visitor Center van Medora en is voor het publiek toegankelijk. Tijdens de zomer onder begeleiding van een ranger, de andere maanden kun je zelf de ranch bekijken. De ranch bezit nog enkele persoonlijke bezittingen die je kunt bekijken. In 1978 kreeg het park de status van National Park na ondertekening van een andere president, president Carter. Het is een zeer uitgestrekt park van ruim 28.000 ha.

Het Theodore Roosevelt N.P. bestaat uit twee delen. De North Unit, ten zuiden van Watford City, en de South Unit  bij Medora, die ongeveer 112 km uit elkaar liggen.

De South Unit is bekend vanwege zijn badlands. In dit, met tafelbergen bezaaide, gebied ligt de zeer betoverende Painted Canyon die vanaf een view point aan de 58 km lange kunt bewonderen. Je kunt dit gebied ook te paard verkennen. In de North Unit loopt de Little Missouri River door het park en zorgt voor een grillig uiterlijk van de Badlands. De rivier maakt ineens een U-bocht. Het gebied lijkt op een maanlandschap en staat vol met paddenstoelachtige rotsen en graslanden die vaak door wind geteisterd wordt. Dit gebied wordt, in tegenstelling tot de South Unit, niet veel bezocht. Door dit deel van het park loopt een 22 km lange scenic route die je naar schilderachtige view points brengt.

In de vijftiger jaren werd  in het park de Amerikaanse bizon geherintroduceerd. De kuddes bizons lopen nu door de kale, maar schitterende gebieden van het park te dwalen. Daarnaast leven er wilde mustangs, gaffelbokken, prairiehonden en coyotes in het park. Er zijn 186 vogelsoorten waargenomen, waaronder de steenarend en de wilde kalkoen. Het Little Missouri National Grassland verbindt de beide units met elkaar. Hier leeft veel wildlife o.a. bizons, wilde paarden, elanden, dikhoornschapen, ezels en witstaartherten. 

TRAILS 

South Unit   

 • Boicourt Overlook Trail: 300 m (heen en terug) – makkelijk – Een van de mooiste uitkijkpunten van in de South Unit. Vooral mooi tijdens de zonsondergang
 • Buck Hill: 300 m (heen en terug) – makkelijk – Beklim de hoogste top van het park. Het is een korte maar stijl pad maar je wordt beloont met een schitterend uitzicht.
 • Coil Vein Trail: 1 km inner loop – matig – Langs deze trail leer je veel over het landschap en de vegataties van de Badlands. Je kunt deze trail uitbreiden naar de  1,3 km outer loop – matig. Deze trail heeft trappen.
 • Jones Creek/Lower Talkington/Lower Paddock Creek Trail:  18,3 km - matig tot zwaar – De Jones Creek Trail trail kun je combineren met de Lower Talkington Trail en de Lower Paddock Creek Trail. Deze trail loopt door het hart van de Badlands.
 • Lone Tree Loop: 15,4 km (loop) - matig tot zwaar – Deze trail is een uitbreiding in combinatie met de Maah Daah Hey Trail en  de South Petrified Forest Trail.
 • Maah Daah Hey Trail: 11,4 km (heen) - matig tot zwaar – Deze trail loopt door de prairie
 • Painted Canyon Nature Trail:  3 km (heen en terug) – matig – Deze trail begint van het Visitor Center. Het pad loopt naar de bodem van de canyon.
 • Petrified Forest Loop Trail: 16, 6 km (loop) - matig tot zwaar – Deze trail loopt door het Petrified Forest en de Badlands
 • Ridgeline Trail: 1 km (heen en terug)) – matig – Ontdek op deze nature trail de omgeving van de Badlands. Deze trail heeft trappen.
 • Skyline Vista: 260 m (heen en terug) – makkelijk – Dit is een mooi uitkijkpunt op het Johnson’s Plateau.
 • Wind Canyon Trail: 600 m (heen en terug)  makkelijk – Geniet van deze nature trail langs de canyon en loop verder naar het beste uitzicht over de Missouri River. Vooral mooi bij zonsondergang.  

 

North Unit

 • Achenbach Trail: 30 km (loop) - matig tot zwaar – Deze trail loopt door de wilderness area van het park
 • Buckhorn Trail: 18,3 km (loop) - matig tot zwaar – Wandel door prairie dog gebied, diepe canyons en de prairies
 • Caprock Coulee Nature Trail: 2,4 km (heen en terug)  – matig – Een trail door de Badlands, prairie graslands en opgedroogde stroompjes (dry washes)

  

E-mail