Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - Rihanna

CALIFORNIË

Big Sur

Indian Canyons

Joshua Tree Nat. Monument

Los Padres National Forest

Malibu Creek S.P.

 Sequoia N.P./ Kings Canyon

Topanga S.P.

Yosemite N.P. 


In 1850 werd Californië uitgeroepen tot de 31e staat van de VS. Zuid Californië is een zeer gevarieerde streek. Je vindt er woestijnen en vanaf de bergtoppen kijkt u op de kust van de Grote Oceaan. In de ochtend kunt u surfen, 's middags skiën en 's avonds golfen. Langs de kust liggen ruige klippen en zonovergoten stranden, landinwaarts historische missieposten. Meer naar het binnenland tref je 2 woestijnengebieden aan; Death Valley en Joshua Tree. Bovendien heeft Orange County 2 grote en zeer leuke pretparken.

HET WEER

Het grootste deel van Zuid Californië heeft een warm mediterraans klimaat. Langs de kust is het koeler dan landinwaarts. In de lente en de herfst is de Californische zon aangenaam met temperaturen tussen de 15 en 28°C.  Verder kent Zuid Californië droge zomers en zachte natte winters. 

WILDLIFE

  • In de zee: zeehonden, zeeleeuwen, tuimelaars en blauwe en grijze walvissen.
  • In de bergen: poema's, rode lynnx, coyote's, beren, wasberen, muildierherten, wilde paarden, ezels, stinkdieren, slangen, de arend en de buizerd.
  • In de woestijn: woestijnvossen,  dikhoornschapen, boomkikkers, vleermuizen, tarantula's, schorpioenen, de woestijnschilpad, 25 soorten slangen waaronder de ratelslang, 18 soorten hagedissen waaronder de gekko en 250 verschillende soorten vogels als haviken, gieren, de Californische conder en allerlei mooi gekleurde vogels. 

E-mailen
Instagram