Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - Rihanna

EINDRESULTAAT VAN ONZE FIXER UPPER

JULI 2016

Hier is ie dan! Onze nieuwe aanwinst, een Cardinal  5th Wheel met een stoere Ford F350 4x4 ervoor. Vanaf juli 2016 zijn wij de nieuwe eigenaren. Ons vakantiehuisje in het buitenland. Hoe leuk is dat!  De RV is 33 ft (10 m) lang en heeft maar liefst 3 slide-outs. Eén in de slaapkamer en twee in het woongedeelte.

HOE IS HET ZO GEKOMEN?

Tja, wanneer je bij je familie op bezoek bent praat je vaak over je verblijf in Canada, de vakantietrip en de wensen die je hebt. Eén van die wensen was toch wel een camper bezitten, maar dat was voor ons niet weggelegd dachten wij. Hier moet je een behoorlijke beurs voor hebben, gezien de aankoopprijzen. Een 5th wheel zou makkelijker zijn omdat je dan een auto tot je beschikking hebt. Deze gesprekken brengen je dan weer op ideeën en gaan de mannen eens langs bij een dealer voor de fun! Dan blijkt dat een 5th wheel redelijk betaalbaar is als je voor een ouder type kiest. Vervolgens praat je er nog eens over, gaan we met z'n allen nog eens kijken en voor je het weet heb je het RV-virus te pakken :-). Wanneer je dan ineens, tijdens de rondreis, een berichtje van je zwager krijgt dat hij een mooie 5th wheel heeft gezien bij een klant, groeit de interesse en komt van het één het ander. Een paar weken later zijn wij trotse eigenaren van een vakantiewoning op wielen met een stoere truck ervoor.

DE VERBOUWING

Niets is moeilijker dan een huis op afstand opnieuw in te richten. Welke kleuren ga je gebruiken en wat voor meubelen? Hier alles kopen is niet van toepassing. Te duur om het te verschepen. Bovendien is er genoeg leuks te koop in Canada. Dus wordt het internetshoppen. In de hoop dat het precies zo is als op het plaatje. Het is erg moeilijk om een kleur verf en de vloer uit te kiezen. Veel overleg en kleuren doorgestuurd naar mijn zwager en schoonzus. Zij konden dan weer kijken of die kleuren daar te koop was en of alles bij elkaar stond. Gelukkig heeft Canada ook een IKEA, mijn favoriete winkel, waarmee het shoppen een stuk makkelijker werd. Hier kijken en het lijstje opstellen. Ed is direct gaan shoppen toen hij in Canada aankwam.

Thuis hing er een moodboard aan de muur. We hebben besloten alles lekker licht te maken. Heel veel wit, licht grijs, blauw/grijs en de naturel kleuren. Op Pinterest vond ik allerlei leuke dingen om zelf te maken dus flink creatief aan de slag. Op deze manier kon ik mezelf ook nuttig maken want daar kon ik niets doen. Nadeel hiervan was dat het allemaal mee moest in de koffers. 

EINDELIJK

Het gaat nu echt gebeuren. Ed is naar Calgary vertrokken en werd opgehaald door zijn broer met onze truck en een aanhanger. Deze hadden ze wel nodig, daar ik een grote lijst had meegegeven om te shoppen. Helaas heeft Canada niet erg veel IKEA winkels dus moest dit direct gecombineerd worden bij aankomst in Calgary. Ach, hierdoor kon hij lekker wakker blijven om de jetlag tegen te gaan. Vanuit de airport direct door om de halve winkel leeg kopen. Lucky for us hadden ze nog 1 twee- en een driezitsbank op voorraad. Op een paar kleine spullen na heeft Ed de lijst kunnen afwerken. 

De volgende dag zijn de broertjes Bakker vanuit Calgary naar Saskatoon vertrokken. Na een rit van ruim 6 uur werd thuis alles snel uitgepakt en om onze nieuwe aanwinst eindelijk zelf te kunnen bekijken. Het was overigens wel een vreemde gewaarwording dat ik thuis kon meegenieten vanaf foto's en facetime. Maar goed, het kon niet anders. ’s Avonds heeft Ed nog even verf etc. gehaald zodat hij de volgende dag direct aan de slag kon. De RV werd opgehaald en demo day kon beginnen. Voordat alles eruit gehaald werd heeft Ed nog alles goed op film en foto vastgelegd zodat het verschil goed te zien is.

DEMO DAY

Het is eindelijk zover; demo day! Leuk, alles eruit en dan weer naar eigen smaak opbouwen en met onze meubels. Waarvan wij dachten dat dit zo gebeurd zou zijn, blijkt het toch tegen te vallen. Veel meer werk dan gedacht. Meubels eruit. Raamdecoraties weg, de prachtige bloemige afwerking eruit, lampen eraf, het bureau en de tv hoek slopen. Je houdt hierna een kale maar zeer ruime ruimte over. Daarna alles afplakken en klaar zetten voor de dagen erna.

PAINTING

Het schilderwerk is begonnen. Helaas kennen ze in Canada geen goede dekkende verf waardoor alles 2 tot 3 keer geschilderd moest worden. Gelukkig is het wel snel droog, dus kan het schilderen redelijk snel achter elkaar. Maar het valt Ed erg tegen en vraagt zich meerdere keren af of het wel allemaal op tijd klaar is. Twee weken lijkt lang maar de tijd schiet weg. Na 1 week heeft Ed de grootste klus achter de rug en kan hij nu wat meer relaxen. Het schilderwerk was op 1 slide na klaar. Doug heeft een schitterende werkplek gecreëerd met daarnaast de fireplace.  In het weekend daarna kon Ed het tapijt schoonmaken, een nieuw vloertje leggen in de keuken, rolgordijnen ophangen en de meubels in elkaar zetten. Onze vakantiewoning begint al luxe vormen aan te nemen. Wat een beetje verf al niet kan doen! We love it!

OKTOBER 2016 - HET EINDRESULTAAT

Na twee weken bikkelhard gewerkt te hebben heeft Ed het, samen met Doug en Barbara het toch gefixed. En met welk resultaat. Het is echt super mooi geworden! Alles schoon, fris en licht. met een nieuwe werkplek naast de "fireplace". Hoe gezellig is dat. Een heerlijke plek om onze website tijdens onze vakanties bij te houden. Het plaatje klopt precies met wat ik in mijn hoofd had. Het is echt heel moeilijk om de spullen op afstand te kopen en maar hopen dat het allemaal bij elkaar past. Wat ben ik toch blij met het internetshoppen. Maar ik kan nu met een gerust hard zeggen dat het allemaal goed is gelukt! Zie hier het eindresultaat. 


 


E-mailen
Instagram