Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - Rihanna

WYOMING

Grand Teton N.P. 

Yellowstone N.P. 


Wyoming ligt in het midwesten van de VS en grenst in het noorden en noordwesten aan Montana, in het oosten aan South Dakota en Nebraska, in het zuiden aan Colorado, in het zuidwesten aan Utah en in het westen aan Idaho. Het is een cowboygebied. Hierdoor is het staatsembleem van Wyoming dan ook een cowboy op een steigerend paard die met een Stetson zwaait. De staat heeft uitgestrekte grasvelden en doordat er in deze staat minder dan een half miljoen mensen wonen kun je vaak kilometers lang alle richtingen bewonderen. Cheyenne is de hoofdstad van Wyoming. Deze stad doet veel aan zijn cowboyverleden.     

Yellowstone en Grand Teton zijn de twee grootste toeristische trekpleisters, welke jaarlijks door vele miljoenen toeristen worden bezocht. Maar Wyoming heeft nog veel meer natuurschoon.  Big Horn, Black Hills, Bridger, Medicine Bow, Shoshone is ook een bezoek waard. Verder heeft de staat mooie State Parks (Hot Springs en Sinks Canyon) en Devil's Tower National Monument of bezoek een van de vele handelsposten, militaire forten en pleisterplaatsen die langs de historische routes van de Overland Trail, de Oregon Trail, de Bridger Trail en de Pony Express liggen.       

HET WEER 

Het grotendeel van Wyoming is bergachtig met bergtoppen van wel 4 km. De Rocky Mountains bepalen voor een groot deel het landschap. Met een hoogte van 4207 m is de top van Gannett Peak het hoogste punt van Wyoming. Over het algemeen heeft Wyoming een landklimaat met warme zomers en strenge winters, mede door de hoogteverschillen. Hierdoor kun je in de bergen vaak enkele maanden per jaar goed skiën. In de zomermaanden kan het in de bergen regelmatig onweren en valt hier de meeste regen. Het oosten van Wyoming valt nog net binnen de Tornado Alley, een groot gebied waar tornado’s voor kunnen komen. 

Toch behoort Wyoming tot de meest droge staten van de VS. Op sommige plekken is er zelfs sprake van een woestijnklimaat. Het Bighorn Basin heeft een koud woestijnklimaat. 

E-mailen
Instagram