Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - Rihanna

COLORADO

Mesa Verdes N.P


De naam Colorado dateert uit de 16e eeuw, toen Spaanse ontdekkingsreizigers de naam voor het eerst gebruikten als verwijzing naar de rode rotsformaties aan de Front Range van de Rocky Mountains. De bijnaam van Colorado is “The Centennial State”. Colorado werd de 38e staat van de Verenigde Staten in 1876, honderd jaar na de ondertekening van de onafhankelijkheidsverklaring. Een andere bekende bijnaam is "Colorful Colorado" vanwege het prachtige landschap van bergen, rivieren en vlakten. Colorado is de bergachtigste staat van de VS, met 54 toppen die meer dan 4200 m boven zeeniveau uitsteken.

De staat ligt als een eiland midden in het land. De Great Plains aan de oostelijke kant en de Rocky Mountains aan de westelijke kant. Colorado heeft een groot aantal natuurparken en -monumenten.  

HET WEER

Colorado heeft een droog landklimaat. Dat betekent dat de oostelijke vlakten op het midden westen lijkt: ’s zomers zeer warm tot heet, ’s winters zeer koud. Aan de westkant, onder invloed van de Rocky Mountains: ’s zomers warm (afhankelijk van de hoogte) en ’s winters koud tot zeer koud met flinke sneeuwval.

Tijdens de lente kan het weer erg verschillen. Soms ligt er nog sneeuw, soms is het al vrij zonnig. Tijdens de zomer wordt het vaak ruim 30º C, en in juli en augustus kan het, vooral 's avonds, stevig onweren. De herfst begint vrij warm, al koelt het dan 's nachts flink af. Vanaf oktober kan het gaan sneeuwen. 

WILDLIFE 

In Colorado kun je het volgende wild spotten: zwarte beren, vossen, poema's, coyotes, bobcats, elanden, mule deer, marmotten, pika's, prariehonden, eekhoorns, stekelvarkens, wasberen, wezels, stinkdieren, slangen, hagedissen, salamanders, kikkers, schorpioenen, vleermuizen, havik, kolibries, wilde kalkoen, arenden en gieren.   

E-mailen
Instagram