Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - Rihanna

  

BEZIENSWAARDIGHEDEN USA  


ARIZONA

CALIFORNIA

COLORADO

FLORIDA

GEORGIA

IDAHO

MONTANA

NEVADA

NORTH DAKOTA - in aanbouw

SOUTH CAROLINA

SOUTH DAKOTA

UTAH

WASHINGTON D.C. - in aanbouw

WYOMINGUSA is de afkorting van de United States of America maar het land heet officieel de Verenigde Staten ofwel afgekort tot de VS.

De USA telt  vijftig Staten en het District of Columbia. Twee Staten grenzen niet aan de USA, te weten Alaska en Hawaï. Amerika heeft tevens diverse eilanden in de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee. Samen met Canada en Rusland is de USA het tweede grootste land ter wereld. Diverse eilanden behoren ook tot de USA. 

De oorspronkelijke bewoners van Amerika zijn de Native Americans, ook wel “indianen” voordat de kolonisten het land veroverden.  Op verschillende plaatsen in het land kun je meer te weten komen over de historie, cultuur en gebruiken van de stammen en worden het inheemse erfgoed nog in leven gehouden. 

HET KLIMAAT 

Het Amerikaanse landschap varieert per staat waar wisselende temperaturen bij horen. Helaas wordt het land ook door tornado’s en orkanen getroffen die verwoestend kunnen zijn, maar dit weerhoudt de toeristen er niet van om de USA te bezoeken.  Door deze weersveranderingen leent het land zich goed voor allerlei verschillende sporten als wandelen en hiken, (mountain)biken,  raften, golfen, wintersporten, watersporten en natuurlijk rondreizen door grote steden, pittoreske dorpen en nationale parken. 

Op deze pagina vindt je de bezienswaardigheden door verschillende Staten van de USA die wij hebben bezocht. Zodra wij weer een nieuwe plek, gebied, stad of dorp bezocht hebben zal ik dit bijwerken op de betreffende pagina, zodat de website up to date zal blijven.  


E-mailen
Instagram