Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - Rihanna

UTAH

Arches N.P.

Bryce Canyon N.P.

Canyonsland N.P.

Capitool Reef N.P.

Dead Horse Point S.P.

Zion N.P.

  

Utah biedt een overvloed aan prachtige landschappen en heeft de meeste nationale parken van de VS. Waar u ook naar toe gaat, je zult moeilijk een weg vinden zonder mooie uitzichten. Kronkelende wegen voeren langs rode kloven, rotsen, berggebieden, bossen en woestijnen. Een groot deel van zijn schoonheid dankt het geologische wonder aan de Grand Staircase, een reeks steile, gekleurde terrassen. Erosie, door het weer en de rivier, hebben in Bryce, Arches, Capitool Reef, Zion en Canyonlands N.P. tot een schitterende omgeving geleid. Wandelen, fietsen, terrein rijden en varen zijn hier zeer populair.

WILDLIFE

In de canyons: prairiehonden, bizons, dikhoornschapen, cougars, mountain lions, stinkdieren, bevers, marmotten, stekelvarkens, eekhoorns, coyotes, lynxen, vossen, witstaartherten, mule deers,  hagedissen, slangen, vleermuizen, zangvogels, uilen, havik, eagels en gieren.  

HET WEER IN DE NATUURPARKEN

's Zomers kan het in dit gebied erg heet worden, de temperatuur loopt vaak op tot (ruim) boven 35°c. ’s Avonds is er veel kans op onweersbuien. Tijdens de winter is het juist erg koud, meestal vriest het matig tot streng (tot -15°c). Zware sneeuwval komt niet veel voor, maar het kan wel lichtjes sneeuwen. Zelfs een klein beetje sneeuw maakt de wegen en de wandelpaden al onbegaanbaar.

De meest aangename temperaturen komen voor in de lente en in de herfst. April, mei, september en oktober zijn dan ook de maanden waarin het park het drukst bezocht wordt. De temperatuursverschillen kunnen wel groot zijn, soms kan het licht vriezen maar de temperatuur kan ook zo’n 25°c bereiken.

Een goede raad, draag ondanks de hitte in de zomer altijd een shirt met lange mouwen en een lange broek voor de muggen. Vooral muggenspray meenemen is een must. Bovendien moet je nooit op pad gaan zonder water!!!   

E-mailen
Instagram