Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - Rihanna

 

GEORGIA

Atlanta

Golden Isles

Macon

Savannah


Georgia is de laatste van de 13 oorspronkelijke koloniën die gesticht is door James Oglethorpe. Georgia is rijk geworden door de teelt van katoen, rijst en de slavenarbeid. De burgeroorlog heeft door de hele staat een spoor van vernieling achtergelaten maar door de gunstige ligging van Atlanta is Georgia er weer bovenop gekomen. Atlanta profiteerde volop van de economische bloei aan het einde de 20e eeuw.   

Georgia is een grote staat en grenst aan 5 andere staten. In het zuiden aan Florida, in het westen aan Alabama, in het noorden aan Tennessee en North Carolina en in het oosten aan South Carolina. De bijnaam van Georgia is; The Peach State, vanwege het feit dat perziken tot de belangrijkste gekweekte producten behoren. De staat kent grote steden zoals Atlanta (hoofdstad), Columbus, Savannah, Macon en Albany. Georgia heeft geen National Parken maar wel andere parken en monumenten, zoals het Chickamauga and Chattanooga National Military Park, Kennesaw Mountain National Battlefield Park, Chattahoochee National Forest en Oconee National Forest. Een ander belangrijk monument in de stijl van Mount Rushmore is Stone Mountain, een monument voor de belangrijkste Zuidelijke leiders tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.             

HET WEER   

Georgia kent een landklimaat, met aan de kust een gematigd tot sub-tropisch zeeklimaat. De staat kent (zeer) warme, vochtige zomers en een milde winter. De temperaturen lopen is de zomer soms op tot wel 45 c° en in de winter rond het vriespunt. In het voorjaar en de winter valt de meeste neerslag.   

Een groot deel van de Georgia bestaat uit bossen. In de staat liggen de Bleu Ridge Mountains en een deel van de Appalachian Mountains. Het middengebied van Georgia bestaat uit heuvellandschappen. Langs de kust liggen mooie zanderige stranden en eilanden die bekend staan als de Golden Isles. Iets van de kust ligt Okefenokee Swamp, dit is een van de grootste moerassen van de Verenigde Staten. De staat beschikt over nogal wat waterwegen waaronder de Savannah River, de Oconee River en de Ocmulgee River.    

E-mailen
Instagram