Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - Rihanna

NEDERLAND


DRENTHE

FLEVOLAND

GELDERLAND

LIMBURG


Ons landje is zeer gevarieerd. Je vindt hier genieten van unieke gebieden in het noorden van het land, één van de Nationale Parken bezoeken of fietsend door heuvellandschappen in het zuiden.

Nederland is een West-Europees land en ligt binnen het Koningrijk der Nederland. Bovendien is ons land één van de drukst bevolkte land van Europa. Buurlanden van Nederland zijn Duitsland ten oosten van het land en België ten zuiden van Nederland. De Oostzee grenst aan de noordzijde van ons land. Ons land heeft 12 provincies. De hoofdstad van ons land is Amsterdam. Andere belangrijke steden van Nederland zijn;

Den Haag - Ligt in de provincie Zuid Holland en is de koninklijke plaats van ons land. Hier regeert onze koning vanuit zijn werkpaleis op het Noordeinde en regeert onze regering ons land vanaf het Binnenhof; 

Rotterdam - Ligt ook in Zuid-Holland. Hier bevindt zich één van de grootste havens ter wereld;

Maastricht - Ligt In het Zuiden van ons land, in de provincie Limburg is samen met Nijmegen de oudste stad van Nederland

Nijmegen - Ligt in de provincie Gelderland en is net als Maastricht één van de oudste steden van Nederland en gesticht door de Romeinen zo'n tweeduizend jaar geleden.

Utrecht - Ligt in het hart van Nederland, in de provincie Utrecht. Hierdoor heeft de stad het grootse verkeerspunt van ons land.

Nederland staat bekent om zijn klompen, bloemen en molens. Nederland is ook een echt fietsland. Maar ons land heeft veel meer te bieden. Je kunt hier ook heerlijke wandelingen maken langs de lange kustlijn,  in de prachtige duinen of in een van de vele bossen en natuurgebieden die ons land kent. Of u bezoekt de Nederlandse cultuur in één van de vele pittoreske dorpjes of mooie historische steden. Je hoeft je hier echt niet te vervelen. Bovendien doorkruis je ons land binnen 2 uur van noord naar zuid of van oost naar west.

Ons land kent een gematigd zeeklimaat. Hierdoor zijn de winters mild en de zomers niet te warm en valt er regelmatig regen.

Op deze pagina vindt je de bezienswaardigheden door verschillende provincies in Nederland die wij bezocht hebben. Zodra wij weer een nieuwe plek, gebied, stad of dorp bezocht hebben zal ik dit bijwerken op de betreffende pagina, zodat de website up to date zal blijven. 


E-mailen
Instagram