Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - Rihanna

KAMPEREN IN BINNEN- EN BUITENLAND


CAMPINGS NEDERLAND 

CAMPINGS BELGIE

CAMPINGS FRANKRIJK

CAMPINGS SPANJE
Al plannen gemaakt voor de vakantie? Wanneer vertrek je en hoe maakt je de keuze tussen een caravan en een camper?


CARAVAN OF EEN CAMPER

Eigenlijk is deze keuze vrij eenvoudig. Dit hangt helemaal af hoe je wilt reizen. Wil je rondtrekken, elke dag reizen en van camping naar camping rijden, dan is een camper ideaal, maar als je de omgeving wilt ontdekken vanaf de camping dan is de caravan weer handiger omdat je deze kunt loskoppelen en er met de auto op uit te trekken.


NEDERLAND OF EUROPA EN VERDER

Waar gaan je naar toe? Dat hangt natuurlijk af hoe ver je wilt reizen. Wil je dichtbij huis blijven? Dat kan natuurlijk mooi in eigen land omdat Nederland een heerlijk vakantieland is met de caravan en camper. Ons land staat niet voor niets bekend als een kampeerland. Je vindt hier genoeg campings, van groot naar klein, van natuurcampings tot kamperen bij de boer. Voor elk wat wils.

Wil je verder reizen? Dan kun je in Europa letterlijk alle kanten op. Elk land heeft zijn charme.
Het kamperen in België, Luxemburg  en Duitsland kun je vergelijken met Nederland alleen dan wel dichter bij huis maar wel in het buitenland. Mooie campings, prachtige natuur, rust en pittoreske dorpjes.

Zoek je rust en ruimte? Bezoek dan de Scandinavische landen. Heerlijk eten, wandelen in de bergen of over de glooiende heuvels, pittoreske dorpjes bezoeken of cultuur snuiven dit alles vindt je in deze landen.

Zoek je de zon? Die vindt je in Italië, Spanje en Portugal. In Italië kun je heerlijk aan het strand of één van de mooie meren liggen. Je kunt dit ook combineren met de omringende landen als Oostenrijk en Zwitserland. 

Ook Spanje en Portugal zijn heerlijk landen om vakantie te vieren. Hoge bergen, prachtige natuur, pittoreske dorpen en steden, een divers binnenland en mooie bossen en stranden. Ook hier kun je alle kanten op.

Zoek je een mix van deze landen? Ga dan naar Frankrijk. In dit land staat bol van diversiteit. Het kan niet op. Hou wel rekening met de drukte rondom Antwerpen en Parijs. Maar als je de tijd neemt kun je hier ook om heen rijden.

En dan hebben wij ook nog de Balkan landen. Deze landen zitten vol verrassingen. Prachtige berglandschappen, oude en moderne steden, pittoreske dorpjes, schitterende stranden en een mooie natuur. Bovendien is de bevolking zeer gastvrij.

Vergeet ook het Verenigd Koninkrijk en Schotland niet! Je kan makkelijk met je caravan of camper het kanaal oversteken. De Engelse zijn ook gek op kamperen dus ontvangen ze je hier met open armen. Je vindt hier veel cultuur, prachtige natuur en ruige kusten en, niet te vergeten, gezellige pubs. Op zoek naar de ruige natuur en lochs, oude kastelen? Reis dan door naar Schotland. Geniet onder het genot van een glas whisky van de mythes, magische wezens en mannen met kilts.


IN WELKE PERIODE WIL JE OP PAD GAAN?

De lente, zomer, herfst of de winterperiode .?Iedereen heeft zo zijn favoriete seizoen om op vakantie te gaan. Gaan wij op pad in de lente wanneer alles nog fris groen is en de temperaturen nog aangenaam zijn of gaan wij liever in de zomer wanneer de kans groot is dat het heerlijk warm is en met de meeste zonuren. Maar misschien vindt je het fijner om in de herfst op pad te gaan, wanneer de temperaturen nog lekker zijn en je kunt genieten van de prachtige herfstkleuren. Sluit ook de winter niet uit. In deze periode kun je kiezen om de sneeuw op te zoeken maar je kunt ook naar het zuiden te trekken waar de temperaturen weer aangenamer zijn. Keuzes maken, altijd moeilijk!


Al met al het reizen met de caravan of camper biedt vele mogelijkheden. De wereld ligt aan je voeten.

E-mailen
Instagram