Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

COYOTE - PRAIRIEWOLF

De coyote is familie van de wolf. Het is een roofdier die afstamt van de hondachtige. Ze komen voor in een gebied die zich uitstrekt van Alaska tot Midden-Amerika en hebben zich in grote delen van de VS en Mexico aangepast aan het stadsleven. 

Coyote’s leven in kleine groepen of alleen in de prairie of in de bossen. Ze hebben een lichaamslengte van slechts 90 cm en zijn ong. 15 tot 20 kg zwaar. De vrouwtjes hebben een draagtijd van 60 dagen. Na de geboorte van haar jongen worden, zowel het vrouwtje als haar jongen door het mannetje gevoed. Wanneer de jongen een half jaar oud zijn verlaten ze het nest en zoeken een eigen territorium. Coyotes  zijn voornamelijk ’s nachts actief.  Ze leven van kleine knaagdieren, insecten, vogels, slangen en hagedissen, gras en bessen, maar ook van herten en schapen. Als hij hongerig is vist hij zelfs kikkers en vissen uit het water. In de stad lopen katten en honden ook gevaar om opgegeten te worden door een coyote. 

GESPOT in diverse staten van de VS. 

E-mail