Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna


CANADIAN ROCKIES - MEI 2022


01-01-2022

VOORBEREIDINGEN

Happy New Year!
2022!! Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Hoewel dit jaar, door de coronacijfers, niet echt positief is begonnen blijven wij  positief en gaan wij gewoon door met het plannen van onze vakanties dit jaar. Dit keer nemen geen risico meer om op de bonnefooi te gaan reizen dus hebben wij de meeste campgrounds al gereserveerd.  Het kan weleens super druk gaan worden door alle boekingen die de laatste twee jaar verschoven zijn.

-----------------------------------------------------------------

20-03-2022

ROUTE

Onze route begint, zoals elke reis, eerst in Saskatoon om onze RV op te halen. Vervolgens rijden wij richting Medicine Hat, dan door naar Fort Macleod, Fernie, Kimberley, Radium Hot Springs en Banff. Daarna terug via Calgary en Stettler naar Saskatoon. Tijdens onze reis hopen wij weer een wat beren te spotten. Wij kijken er nu al naar uit!

-----------------------------------------------------------------

 14-05-2022

AMSTERDAM - CALGARY

 Best Western Freeport Inn Calgary Airport

16 C

Wij mogen weer!!! De eerste dag van onze vakantie is alweer bijna voorbij! Neeee, het mag allemaal niet zo snel gaan!
Vanmorgen zijn wij, vroeger dan normaal, naar Schiphol gereden. Wij kregen de melding dat het vandaag weer een drukke dag zou worden, dus hoopten wij voor de drukte binnen te zijn en wij hadden geluk. Wij zagen de rij achter ons met de seconden groeien. Het leek wel een mierenhoop die zich naar de douane baanden! Dit was echt weird! Op het moment dat wij aan kwamen lopen konden wij doorlopen tot de 3e slinger. In ruim 5 minuten was de rij achter ons 3 x zo groot! Uiteindelijk hebben wij er, met alle controles, incl de corona controle er een uur overgedaan. Daarna heerlijk chill, de vakantie is begonnen.

Met een uur vertraging zijn wij veilig in Calgary aangekomen. Wij zijn blij dat wij de vlucht hebben omgeboekt en een overnachting in Calgary hebben genomen. Wij zouden nl de volgende vlucht naar Saskatoon zeker gemist hebben. Op zich waren wij zo door de douane heen. Deze keer hoefden wij geen random corona test te doen maar lieten de koffers echt lang op zich wachten. Ook hier in Canada hebben ze een groot te kort aan personeel.

Tijdens een wandeling vanaf het BW hotel naar onze vriend Tim H. hebben wij onze eerste wildlife gespot. Naast het hotel huppelden mega grote hazen. 
Zo mooi om te zien. En op de terug weg heel veel gophers. Ze blijven schattig!
Het is inmiddels 19.45 uur en wij hebben nu de grootste moeite om wakker te blijven. Gelukkig moeten wij weer om 05.00 uur opstaan dus komt t mooi uit dat wij vroeg kunnen slapen.

Snowshoe hare
Gophers

------------------------------------------------------------------

15-05-2022

Calgary - Saskatoon

19c

Wij zijn goed aangekomen. Na een zeer slechte nacht, onze eigen schuld door vroeg naar bed te gaan, waren wij beiden rond 01.00 uur klaar wakker. Dan probeer je nog wat te slapen maar helaas … niet echt gelukt. Om 04.00 uur zijn wij maar gaan FT met onze kleindochter die jarig is. Mooie tijd toch whahaha. Gelukkig moesten wij om 05.00 uur al opstaan, dus heerlijk geslapen, NOT!

Onze vlucht verliep prima. Het is wel altijd even omschakelen van zn groot vliegtuig naar een kleine propeller maar het heeft ook wel weer zijn charme. Om 09.30 uur stonden wij al weer buiten met de koffers. Zo fijn om de familie weer te zien!

Het zonnetje scheen heerlijk maar het was nog wel wat fris buiten. Nadat wij de koffers hadden uitgepakt en de camper weer een beetje gezellig hadden ingericht hebben wij vandaag de hele dag verder met Doug en Barbara doorgebracht. Wel nog even boodschappen gehaald voor onze reis vanaf morgen en natuurlijk de auto gewassen. Je kan natuurlijk niet op stap met een smerige truck. Stel je voor! Voor het eten nog even van de zon kunnen genieten. Wij zijn zo de hele dag lekker bezig geweest. Gelukkig maar want stil zitten is niet best met een jetlag, whaha. Na het eten storten wij dan ook volledig in en nemen alweer afscheid van elkaar.  Eenmaal terug in de camper hebben wij het gelukkig nog uit kunnen houden tot 22.00 uur, yeahh!! Morgen weer vroeg op want wij hebben een lange rit voor de boeg. On the road again.

----------------------------------------------——————

16-05-2022

Saskatoon - Medicine Hat

Gas City Medicine Hat

458 km

25 c

Wat een mooie dag! Het begon wat bewolkt toen wij rond 07.30 uur uit Saskatoon wegreden. Na een uurtje was er wat gespetter maar daar bleef het dan ook bij. Rond 10.00 uur brak eindelijk de lucht open en kwam de zon. Binnen een mum van tijd voelde je de temperatuur stijgen. Met de lunch heerlijk buiten gegeten, midden in de prairie. Onderweg echt veel wildlife gespot, herten, konijnen, gaffelbokken en een visarend. Zoveel dieren hebben wij verleden jaar over de hele vakantie niet gezien. Waarschijnlijk omdat er nu weer lekker vers gras is.
Pronghorns
Rond 13.30 uur reden wij de campground in Medicine Hat op. Wat een leuke camping!  Wij staan op een mooie plek met ook nog eens een mooi uitzicht. Wat wil je nog meer. Snel alles uitgestald en heerlijk in de zon gezeten zolang het nog kan. Inmiddels was het rond de 25c. Hiervan genoten. Aan het einde van de middag zijn wij naar het oude centrum van Medicine Hat gereden. Het is een leuke plaats om door heen te wandelen met een paar toeristische attracties en rondom de plaats ook nog eens mooie natuur. Na het eten nog een stukje gewandeld. Bij terugkomst van onze wandeling nog genoten van ons kopje koffie die wij buiten, in de zon, nog konden drinken.

Een kleine bummer van de dag; in Medicine Hat staat de Saint Patric’s Roman Catholic Church, een plaatje van een kerk! Een paar straten achter de kerk bevindt zich een hoge wandel/fietsbrug. Om aan de overkant van de snelweg te komen, vanwaar je een prachtig uitzicht op deze kerk hebt en mooie foto's te kunnen nemen, moet je de nodige trappen lopen. Mij krijg je niet klein voor een mooie foto dus hup naar boven! Met een kleine hartverknettering boven aangekomen en de foto genomen. Helemaal tevreden weer naar beneden. Eenmaal thuis nog even de foto’s bekeken en de nodige weggegooid. Jullie begrijpen het al …. op de een of andere manier heb ik teveel weggegooid waaronder de foto waar ik zoveel moeite heb voor moeten doen. Sufferd die ik ben. 

Snowshoe Hares (hazen)
Deers
Pronghorns (gaffelbok)

Osprey = visarend

------------------------------------------------------------------

17-05-2022

Medicine Hat - Fort Macleod

River's Edge RV Park & Campground

219 km

17 c

An other day in de prairies. Eigenlijk hebben wij vannacht best goed geslapen. Ed beter dan ik maar toch, wij zijn tevreden. Hopelijk zijn wij snel over de jetlag heen maar wij gaan de goede kant op. De morgen lekker rustig opgestart. Het zonnetje scheen maar er waaide een harde wind die de hele dag zou aanhouden. Op ons gemak alles ingepakt en rond 10.00 uur vertrokken verder de prairies in. 

Het mag ook weleens gezegd worden, het was een saaie rit. Een rechte lijn van ruim 260 km naar Fort Macleod. Veel, heeel veel landbouw en industrie voorbij zien komen en verder uitgestrekte grauwe weidse gebieden. Niet veel te beleven dus, zelf geen wildlife! Vanaf Letbridge werd de omgeving wel wat mooier en werden wij getrakteerd op spelende gophers. Na Letbridge kregen wij voor het eerst de mountains in beeld. Yessss! Tijd voor een andere scenery. 

Rond 12.30 uur reden wij de campground op. Lekker op tijd om nog wat te ondernemen. Het is een kleine camping aan de rivier, netjes onderhouden. Mooi voor een doorreis. Meer heb je niet nodig.
Na de lunch zijn wij naar Head-smashed-in-Buffalo-Jump gereden. Heel interessant en mooi gelegen in de badlands. Het museum vertelt het verhaal van de Native People die hier 1000 jaar geleden leefden van de bizons. Wanneer ze een bizon doodde gebruikten ze alles van het dier. De huid voor tenten en kleding, de botten voor gereedschap, het vlees om te eten en de spieren en organen voor van alles en nog wat. Er werd niets verspild. In het theater toonden ze een film met het verhaal hoe de jacht plaatsvond, de voorbereidingen en het opdrijven van de bizons naar de afgrond waar ze naar beneden vielen. Beneden in het dal werd het kamp tijdelijk opgeslagen om de dieren te slachten.
Het is een heel mooi museum met 6 etages. Je begint boven met een wandeling naar "de jump" en daarna loop je van etage naar etage naar beneden. Een aanrader!
Tijdens de wandeling zag ik in mn ooghoek iets bewegen. Het bleek een zeer schichtige marmot te zijn die moeilijk te fotograferen was.  Ik kon m niet dichtbij benaderen maar het is me toch gelukt om hem redelijk goed op de foto te krijgen!  Heb ik toch nog wat bijzonders gespot vandaag!

Vlak nadat wij daar wegreden hadden wij bijna een vrij grote valk geraakt. Hij zat vlak langs de weg, schrok van ons en vloog vervolgens bijna tegen mijn raam. Ik schrok mij het apenzuur. Als ik het raam open had gehad dan had ik m op mn schoot, whahaha. Had ik weer. Het zal niet.
Op de terugweg nog even naar het kleine historic district van Fort Macleod gereden en gewandeld naar het fort (voormalig verblijf van de Mountain Police) en de Mainstreet. Je kunt wel zien dat het seizoen nog niet geopend is. Wij waren de enige mensen in de Mainstreet! Na volgende week zal het wel anders zijn.
Yellow Belied Marmot
Na deze geweldige ervaring whahaha, hebben wij de truck volgegooid! Dit is elke keer weer schrikken! Pffff alleen al het tanken trekt je budget volledig leeg. Het is gewoonweg niet leuk meer. Op het nieuws werd vanavond al gezegd dat de benzine op recordhoogte zit. Nog nooit was het autorijden zo duur.  Er werd al gezegd dat de Canadezen zullen kiezen voor een stayvacation of er worden geen grote reizen meer gemaakt met hun mobilehome. Dat is bijna niet meer te betalen. Ook de verhuurders van campers verwachten grote problemen. Gelukkig rijden wij dit jaar veel minder kilometers dan de voorgaande jaren. Wij hebben, per toeval, gekozen om overal meerdere dagen op één plek te blijven staan waardoor het rondje kleiner werd.
Na het eten nog even naar de river gewandeld maar wij werden zowat uit onze kleding geblazen. Een voorbode van het slechte weer wat er vanaf morgen aankomt. Mijn regenjas en laarzen staan al klaar!

Gophers
Yellow belied marmot


------------------------------------------------------------------

18-05-2022

Fort Macleod - Fernie

Fernie RV Resort

156 km

6 c 

Onze dag begint goed. Het zonnetje schijnt maar wij hebben een koele nacht gehad. De wind waait nog behoorlijk maar het lijkt iets minder hard te zijn. Met het zonnetje wordt het al snel aangenamer. Rond 10.00 uur rijden wij weg uit Fort Macleod. De route naar Fernie is prachtig. Al vrij snel rijden wij de Rocky Mountains in via Crownest Pass. Onze eerste stop zou de Lundbreck Falls zijn. Gelukkig zag Ed nog net op tijd dat wij daar helemaal niet konden rijden. Het gewicht van de camper met de truck was maar liefst 3 ton te zwaar om over een brug te rijden. Pffff, daar had ik even niet op gelet. Helaas de waterval niet kunnen bekijken. Gelukkig was deze niet eeg groot maar toch zonde. Al gaande de reis werd het steeds donkerder. Dit was geen verrassing want wij wisten dat er heel slecht weer aan zou komen. Wij zien steeds meer sneeuw op de bergen verschijnen. Prachtig maar een zonnetje erbij zou nog mooier zijn. Volgende stop zou Frank Slide zijn maar het zit ons niet mee. Hier kunnen wij de camper niet kwijt. Wij zijn te groot. Jammer want wat wij zien is gigantisch. Door een aardverschuiving in 1903 is er een hele bergkam naar beneden gegleden. 110 ton puin heeft het halve dorp verwoest waarbij 90 mensen zijn omgekomen. In de hele omgeving zie je alleen maar grote rotsen van kalksteen liggen.
Bij de volgende stop in Sparwood hebben wij wel geluk. Hier hebben wij de grootste truck van de wereld beken. Zelfs Ed was hier een klein duimpje bij, whahaha. Wat een ding. Deze trucks werden gebruikt voor de afvoeren van puin uit de mijnen. Schitterend! Helaas begon het hier te regen en de wind kwam weer opzetten. Wow! Het voelt aan alsof het vriest! 

Jammer genoeg heeft het hierna de hele dag verder geregend. Gelukkig was het heel even droog bij aankomst in Fernie. Wij hebben een prachtige plek op een mooie, zeer goed onderhouden camping met uitzicht op de river. Soms klaarde her weer even op en kwamen er opeens mountains te voorschijn. Wij hebben ze rondom onze camper staan, bleek in de namiddag. Wij zaten wel lekker gezellig. Goed internet, een goed boek, de kaarsjes branden en de kachel aan. Ook dit is niet verkeerd.

Na het eten zijn wij, met miezerig weer nog even het dorp gaan verkennen en hebben wat boodschappen gehaald. ‘s Avond heerlijk naar Netflix kunnen kijken. Ik denk dat de dieren het ook te nat vonden want vandaag helaas niets gespot

------------------------------------------------------------------

19-05-2022

FERNIE

10 c 

 
Als de weersvoorspellingen uit waren gekomen zouden wij wakker zijn geworden in een witte wereld. Vannacht zou er 4 cm sneeuw vallen. Waarschijnlijk in de bergen maar zeker niet hier in het dorp. Het is ook nog eens droog. Ook niet wat er voorspelt was. Volgens de weerstations zou het de gehele dag zeer slecht weer worden. Gelukkig zitten ze er hier ook wel eens naast. Wel zien wij de mist en wolken om de bergen heen dus is het slechte weer daar blijven hangen. Na de koffie zijn wij er op uit getrokken. Allereerst naar het visitor center om wat informatie van de omgeving te halen. Vandaar zijn wij de trail naar de Fairy Falls gaan lopen. Althans… dat was het plan. Vrij snel liep de trail langzaam omhoog. Geen probleem, gewoon rustig aan. Na enige honderd meters werd het pad al wat onstabieler. Veel ongelijke stenen maar ook wat drassiger door de vele regen. Hier hadden wij niet echt op gerekend. Natuurlijk weer niet de juist schoenen aangetrokken. Schoenen zonder profiel. Zo dom! Ed begon al tegen te sputteren maar ik durfde het nog wel aan, totdat ik begon uit te glijden door de stijging van het pad. Hmmmm, toch niet zo’n goed idee. Ik kreeg direct een deja vu. Dit had ik toch al eerder meegemaakt! Van boven naar beneden door de modder een paar jaar terug? Ok, hier had ik ook geen zin in dus weer terug naar de auto. Het gaat lekker zo. 

Next stop Hartley Lake. Zo gezegd, zo gedaan. Natuurlijk blijkt de weg naar de lake toe een onverharde weg. Geen probleem met onze truck. Volgende bocht een bordje met 18% stijging, geen probleem. Dat kan onze truck aan. Na een paar km werd de weg wat drassiger, geen probleem. 4 wheel drive aan en gaan. Daarna werd het toch wel wat spannender. De weg werd smaller en smaller, de bochten scherper, de weg slechter. Hobbelend gaan wij langzaam verder. Natuurlijk wel met de opmerking dat de auto weer gewassen moet worden, whahaha.
Na een dikke 10 min werd de weg steeds slechter en begon ik m wel te knijpen. Ik zag die afgrond steeds dichterbij komen en op een gegeven moment begon de truck ook nog eens te glijden. Ehhhh nouuuuu, omdraaien graag. Nee Ed wilde door om het meer nog te zien, voor mij. Maar ik had het wel gehad. Inmiddels had ik klotsende okseltjes whahaha en vroeg toch maar lief (not) om te draaien. Gelukkig had Ed er ook genoeg van dus met veel pijn en moeite, om niet de afgrond in te rijden (het was niet heel erg diep, maar genoeg om er niet meer uit te komen zonder hulp), kunnen omdraaien! Met gierende banden naar beneden whahaha. Neee, ook dit was een behoorlijke uitdaging om niet van de weg af te glijden op sommige stukken. Enfin, weer een planning afgebroken. Het begint normaal te worden. 

Next stop Fernie Alpine Resort. Je geloofd het of niet. Alles dicht tot aan begin Juni. En lekker een trail lopen, nouuuu dat dacht ik niet. Het is hier berekoud, het waait stevig en het regent. Gohhh vertel is iets niets, whahaha maar het mag de pret niet drukken.
Wij geven het op, wij gaan terug naar de camper. Morgen weer een dag.  Het is wel een goede dag om de was te doen whahaha. Verder heerlijk met mn foto’s aan de slag gegaan. Het internet is hier trouwens zo goed dat wij zelfs Uitzending gemist hebben kunnen bekijken. Ondanks het weer vermaken wij ons prima👌🏻.

------------------------------------------------------------------

20-05-2022

FERNIE

7 c

Een nieuwe dag met nieuwe kansen. Wij zijn weer op pad geweest om plekken in de omgeving te bezichtigen en om wildlife te spotten.  De morgen begint wat bewolkt, af en toe een zonnetje en af en toe een klein buitje! Er is nauwelijks wind dus voelde de temperatuur redelijk aan. Eerste stop in de planning Island Lake Lodge. Hier kun je een mooie trail rond om het meer lopen. Al snel zien wij hier de nodige sneeuw liggen. Geen goed teken waardoor wij niet eens meer verbaasd zijn dat bij aankomst bij de Lodge er een bord staat “Closed for the season”. Natuurlijk! Maar nog erger “No parking anytime” dus geen trail. Het blijkt dat hier de sneeuw nog behoorlijk dik op de trails liggen. Bummer. Wel nog even hier en daar uitgestapt om wat foto’s te maken. Mooie omgeving maar geen wildlife te zien terwijl het er wel is. Bij de over van de creek zie ik opeens een spoor. Geen idee wat is het maar het is wel groot! Natuurlijk foto’s ervan gemaakt en in de camper opgezocht. Het ene spoor blijkt van een Mountain Lion te zijn. De andere lijkt een berenpoot maar weet t niet helemaal zeker. Wel iets groots in ieder geval.

Next stop Elk Valley. Via het James White Park richting Elk Valley gereden. Als je leuk wild wandelen dan is dit een erg leuk park. Je loopt deels langs de creek en de river en een deel door het park zelf. Ok, op naar een toertje door Elk Valley om dieren te spotten. Tja daar hoop je natuurlijk op, ware het niet dat …. Ook deze weg nog steeds is afgesloten. Ik heb het nu wel gehad met al die afgesloten wegen. Volgend jaar gaan wij later in het jaar op vakantie. Ik zeg het je. Ik ben er klaar mee. Tijd voor de lunch in de camper. Picknicken in dit weer is er niet bij.
Na de lunch naar het dorp gereden. Alvast voor morgen boodschappen halen en wij hebben nog even de Mainstreet door gewandeld. Fernie is echt een leuke plaats, zeker als het zonnetje gaat schijnen. Dan zie je rondom de bergen liggen. Prachtig. Later in de middag nog even een rondje bij de campground gelopen. Laat nu opeens het zonnetje gaan schijnen. Op de valreep toch nog mooie foto’s van de omgeving kunnen maken. Verder de rest van de middag lekker chill.

Vanavond voor de laatste keer nog een poging gedaan om wat wildlife te spotten. Waar zijn de beren met de cubs en de herten en elks. Deze had ik toch zeker op de golfcourse verwacht maar niets is minder waar. Natuurlijk heb ik weer een weg gevonden waar men zegt dat er veel wildlife te zien moet zijn. Ed is hier wederom weer niet gelukkig mee, whahaha. Wederom een onverharde weg maar minder slecht als gisteren. Wel veel bochtenwerk en soms erg smal. En ….. ons geduld werd beloond! Geen beer of moose maar wel herten en elks.
Wij zijn er blij mee!! Morgen vertrekken wij weer. Een korte rit naar Kimberley. Ik heb er zin in.

White tail deers

Elks

------------------------------------------------------------------

21-05-2022

Fernie - Kimberley

Kimberley Riverside Campground

118 km

 15 c

En als je denkt  dat je de mooiste campground hebt gehad dan kun je je daar wel goed in vergissen. Na een korte rit van 120 km, wat ons overigens wel bevalt, kleine stukje rijden en dan de omgeving verder ontdekken, zijn wij rond het middaguur in Kimberley aangekomen en rijden een schitterende campground op. Volgens de dame van de receptie hebben wij het mooiste plekje uitgekozen. Nou, dat kunnen wij niet ontkennen. Wij staan in de bossen en kijken uit op de river die in een dal ligt. Prachtig!


Wij hebben weer een mooie rit achter de rug. Na elke bocht een nieuw uitzicht. Onderweg veel herten gezien, dit keer echt langs de kant van de weg. Doodeng want je weet nooit of ze ook gaan oversteken. Ook nog een grote kudde elks gezien, net voorbij Cranbrook.

Het weer zit gelukkig mee. De hele morgen scheen de zon. Bij aankomst was het weer een beetje bewolkt maar rond 16.00 uur brak de zon weer goed door. Omdat de campground behoorlijk groot is opgezet met heel veel trails zijn wij aan de wandel gegaan. Ed had het al snel gezien want er zijn diepe dalen die je ook weer omhoog moeten lopen. Ik ben nog even doorgegaan. Pffff, ik wilde nog even bij de receptie langs om info te krijgen over een zwarte beer die in de omgeving actief is, en dat heb ik geweten. Tijdens de wandeling gingen er steeds meer kledingstukken uit. Het was me een behoorlijke klim. Morgen zal ik mn bilspieren wel voelen.
Ok, gisterennacht hebben ze hier op de campground een zwarte beer gezien. Hij is dus dichterbij dan ik dacht en heeft ook nog eens cubs bij zich. Uitkijken dus! Volgens de mensen hier kun je gewoon in je eentje wandelen. De beer is banger voor jou dan wij voor hem. Al kan ik die mening niet delen maar dat is zeker onervarenheid. Gewoon goed opletten en geluid maken zeggen ze. Dan gaan ze wel weg. Dus… berebel weer op mijn tas gebonden . Met een gerust hart (ahhum) mijn wandeling verder afgemaakt. Ik koos voor de forest canyon trail, die loopt door de bossen en de canyon heen. Loop ik op mn gemak? Hmmmmm, niet echt! Je hoort en ziet van alles maar eigenlijk gebeurt er helemaal niets om je heen. Geloof me, je kon mij een km verder horen zingen en klappen, whahaha. Bij thuiskomst nog even heerlijk in de zon gezeten.

Na het eten nog even naar het dorp gereden om de auto te wassen😂. Na al die modderige wegen was dat zeker weer nodig, whahaha. Daarna nog door de dorp gereden en nog wat boodschappen gehaald. Je moet hier echt overigens heeeeel voorzichtig rijden. Er lopen hier enorm veel herten rond. Langs de kant van de weg, in de tuinen en op open velden. Je ziet ze overal. Zo leuk! Zodra wij weer bij de camper waren hebben wij buiten bij de vuurkorf koffie gedronken. Heerlijk en zo gezellig! Iedereen zit buiten met dit weer!
Ik ben overigens het grootste deel van de avond bezig geweest mn foto’s op mn ipad te krijgen. Helaas lukt dit nog steeds niet. De foto’s die ik er wel op krijg van mn telefoon  

 

------------------------------------------------------------------

22-05-2022

KIMBERLEY

15 c

De dag was goed begonnen. Een echte zondag! Lekker uitgeslapen, naar buiten was nog geen optie. De nachten zijn hier behoorlijk koud. Net rond het vriespunt of er iets onder maar met de zon warmt het al snel op. Rond 10.30 uur begon de zon achter de RV te schijnen en hebben wij buiten koffie gedronken.  Voor het eerst zien wij de mensen op de river  raften. Zoooo leuk!!! En ook nog een stel op een paddelboard! Dat is het echte werk. Stoer om te kunnen blijven staan op die wilde stukken. Wij doen het ze niet na, whaha.
Na de lunch zijn wij naar Kimberley gereden. Gezellig door het dorp gewandeld, deze keer met mooi weer. De laatste keer dat wij hier een dagje waren regende en sneeuwde het. Zo ziet het er toch anders uit, hoewel??? toen was het drukker. Het gehele dorp is uitgestorven. Nauwelijks mensen op straat. Wij hadden verwacht dat het wel wat drukker zou zijn met het lange weekend. Geen idee wat ze aan het doen zijn en waar ze uithangen maar niet in deze omgeving. Op de campground was het ook al zo rustig terwijl het er gisteren zo bedrijvig was. Strange! Volgens een dame die wij spraken heeft het allemaal te maken met de hoge benzineprijzen. De mensen trekken er toch minder op uit. Als je nu met je mobilhome gaat reizen betaald je je scheel. Je tankt met die dingen zomaar 400 liter weg en dat maal $ 2,13 (met de dag lopen de prijzen op), tel maar uit. Het is gekkenwerk.
Nog even naar het skiresort gereden. Er lag zelfs nog sneeuw! Maar ook daar was het uitgestorven.  Geen mens op het hele resort. Alleen wij met een paar herten, die overigens niet echt bang waren.
Na Kimberley zijn wij nog even naar St. Mary Lake gereden met de hoop dat wij nog wat wildlife tegen zouden komen. Helaas, verder dan een paar herten en een wilde kalkoen zijn wij niet gekomen. Bij het meer was het wel wat drukker. Een hoop mensen die daar lekker zitten te barbecueën en het blijkt het beginpunt te zijn van rafttours. Wat een gezelligheid! Je hebt er dan ook een prachtig uitzicht op de bergen en mooie natuur.
Aan het einde van de middag nog heerlijke even in de zon gezeten. Jammer dat het zo waaide waardoor wij niet buiten konden eten. Je kunt niet alles hebben he! Gelukkig werd het al weer snel rustig en konden wij met de vuurhaard lekker buiten koffie drinken. Zelfs nog even in de zon! Dit is genieten met een grote G!.
White tails deers
Wild turkey
Ground dogs

 

------------------------------------------------------------------

23-05-2022

KIMBERLEY

15 c

Vanmorgen zijn wij naar Cranbrook gereden. De weerberichten geven aan de de morgen nog zonnig zal zijn en in de middag af en toe een bui. De keuze is dus snel gemaakt. Onze eerste stop zijn eerst de Marysville Falls. Een kleine maar wel erg mooie waterval.  

Na een mooie wandeling doorgereden naar het historic district van Cranbrook. En dat was echt een hele belevenis. Wij hadden de Mainstreet, of wel Bakerstreet volledig voor ons zelf. Geen hond, geen mens en geen winkel open! Huhhh, hoe dan?? Gelukkig stond er geen wind want anders hadden wij de tumble weed door de straat heen zien gaan en waren wij in een western beland. Wat bleek, daar hadden wij niet meer aan gedacht, het is een long weekend. Vandaag is het Victoria Day, zoals wij koningsdag hebben maar dan zonder feestelijkheden, whaha. Een dooie boel hier. Geheel uitgestorven, dikke pret. Gelukkig wel nog wat wildlife gespot. Twee Yellow Belied Marmotten. Bijzonder om die aan de rand van de stad te zien.

Uiteindelijk maar de drukte opgezet in de Walmart om de boodschappen voor de komende dagen te halen. Gelukkig, hier waren wel mensen op de been. Alles inslaan voor vanavond want iedereen gaat bbqen.
Op de terugweg ben ik bij de campground uitgestapt en nog een trail gelopen. Eerst naar Sunflower Hill en daarna terug via de River Edge naar de RV. Leuke wandeling maar er zaten wel aardig wat stijgingen in de trail. Oeiiiiii mn bilspieren heb ik ‘s avonds wel gevoeld hoor! Wij terugkomst lopen er herten rond de RV. Leukk!!

Na het eten via een achterweg naar Marysville gereden om misschien nog wat wildlife te spotten. Helaas, weer niets alleen wat herten maar dat begint normaal te worden. Die zie je overal. Wij zijn echt verbaasd dat wij zo weinig wildlife tegenkomen. Wij hebben het idee dat het steeds moeilijker wordt om ze nog tegen te komen. Voorheen lepen de beren gewoon langs de kant van de weg. Nu hebben ze bijna overal hekken geplaatst. Het is veel veiliger voor de dieren, er vinden jaarlijks te veel aanrijdingen plaats, maar jammer dat je ze nu niet meer zo snel zal zien.


Yellow Belied Marmotten
Squirrel
White Tail Deers

------------------------------------------------------------------

24-05-2022

Kimberley - Radium Hot Springs

River View Resort 

140 km

19c

Vandaag weer alles ingepakt en rond 11.00 uur vertrokken naar Radium Hot Springs.  Ook nu weer een zeer korte rit voor de boeg maar wij hebben wij prachtige uitzichten voor ons.  Ook onderweg geen wildlife gezien.
Rond 13.00 uur rijden wij de campground op en worden direct getrakteerd met mountain goats. Net als de herten kom je deze geiten vooral tegen. En ze zijn echt niet van ons onder de indruk. Gaan pas van de weg af wanner zij dat willen, whaha. Geduld kan een zeer schone zaak zijn.

Ook deze campground is prachtig! Mooie ruime plekken met zelfs een cabana en een bbq voor de deur! Wat een luxe! Zeker een aanrader als je met kinderen bent! Ze hebben hier van alles.  De middag heerlijk bij de RV gebleven. Nog even hier wat gewandeld en in de zon gezeten. Wat is dit toch heerlijk!! Niets doen en genieten van de natuur.
Na het eten nog even in de omgeving van Radium Hot Springs rond gereden. Genoten van de schitterende uitzichten over de Wetlands met de mountains op de achtergrond en weer de nodige Bighorn sheeps op de foto genomen! Toch weer een nieuw dier erbij!


------------------------------------------------------------------

25-05-2022

RADIUM HOT SPRINGS

15c

Ja hoor, vandaag was het weer zo’n dag. Het zou een mooie zonnige dag worden. Daar begint het al verkeerd. Wij kijken naar buiten en het regent heel licht. Dus uitslapen!! Gelukkig duurde het niet lang maar rond 09.15 uur was het nog zwaar bewolkt. Gewoon lekker een chill morgen dus. Na de lunch probeert het zonnetje er af en toe doorheen te komen en zijn wij op pad gegaan. Eerst rijden wij naar Brisco om daar via een de wetlands weer terug te rijden naar Radium. Nouu, mislukt dus. Het eerste stuk ging goed maar hoe verder wij reden des te slechter werd de weg en wij moesten nog 26 km terug. Hmmm, jullie begrijpen m al. 26 km hobbelend en schuddend over de weg gaat m niet worden. Dus weer terug. Wij hadden wel weer geluk om een osprey met jongen in zijn nest te zien. Jammer genoeg  was het te ver weg om er een mooie foto van te nemen maar met een goede verrekijker kun je alles zien! Wat mooi om te zien. Mam met een jong. Verder veel beverdammen gezien naar de bevers lieten verstek gaan. Ook deze heb ik gisteren goed zien werken met de verrekijker. Altijd handig om deze bij je te hebben.


Hierna zijn wij doorgereden naar Olive Lake. Tenminste dat was het plan. Elke keer als wij hier langs reden wilde ik daar foto’s maken omdat de lake echt olijfgroen is. Maar ….. het was tot op heden niet gelukt om daar te kunnen stoppen. Of het was te slecht weer of de afslag was gesloten/afgezet. En natuurlijk, ook nu weer was de gehele afslag afgesloten. Reden ….. bear in the area. Waarschijnlijk een zwarte beer  met cubs of een grizzly. Wij zullen het nooit weten. Vlak voor de afslag naar Olive Lake werd er aangegeven dat ee de volgende 15 km niet gestopt mocht worden omdat er beren op de weg liepen. Nou…. Wij hebben ze niet gezien. Wij zijn zelf doorgereden om maar een glimp op te vangen. Ook op de terugweg niet. Het mag gewoon niet lukken. Wel nog herten, bighorn sheeps en ground dogs gespot. Op de terugweg nog even gestopt bij de Sinclair Creek waterfall.


Bij thuiskomst nog heerlijk buiten met het kacheltje erbij in de zon gezeten en genoten van de rust die hier heerst. Je hoort allen de vogels zingen. Na het eten naar de Hot Springs geweest. Heerlijk!!! Dit is echt een aanrader. Wij zaten in het buitenbad in het zonnetje. Wat wil je nog meer. Dat was echt genieten, tot de badmeester langs kwam. Ed vroeg doodleuk of ze beren aan het zoeken was, de grapjas. Nee dat niet zei ze. Ik controleer of er geen slangen naar buitenkomen. Die zitten meestal tussen de stenen net waar wij in het zonnetje lagen. Ehhhhh, ik griezel van slagen dus ik heb de benen genomen daar. Je zal het net zien. Zoek je naar beren krijg je een slang te zien. Nou, echt niet!! Maar ze zijn echt onschuldig hoor, zei ze. Ze doen niets. Nee, dat zal wel maar ik pas, whahaha. Gatver, het idee al.


Nadat wij terugkwamen hebben wij nog buiten in het laatste zonnetje koffie kunnen drinken. Het was windstil en met het zonnetje erbij voelde het gewoon warm. Top om zo de avond af te sluiten. Morgen rijden wij naar Banff. De tijd vliegt voorbij. Nog maar 6 dagen en dan zijn wij al weer terug in Saskatoon!

------------------------------------------------------------------

26-05-2022

Radium Hot Springs - Banff

Tunnel Mountain Trailer Court

144 km

17c

 

Wat een mooie dag hebben wij achter de rug. De zon heeft bijna de hele dag geschenen en de temperatuur is heerlijk. Wij vinden 17c nu al erg warm, whahaha.
Vanmorgen eerst nog lekker in de zon gezeten totdat wij uit de campground gezet werden. Whaha, wij hadden weer een korte rit naar Banff en mochten niet voor 14.00 uur inchecken. Zodra wij op de hwy reden zagen wij weer het bord branden dat er beren op de weg zijn gesignaleerd. Volgens mij spelen zij hide en seek met ons. Wij verliezen dit spelletje elke keer, jammer genoeg. Wij zijn echt verbaasd dat het ons niet meer lukt om beren te spotten. Jaren lang geen probleem geweest, ook rond deze tijd, maar de laatste paar jaar zijn ze haast niet meer te vinden. Welk uur van de dag je ook op pad gaat. Wel hadden wij vandaag het geluk om een mountain goat te spotten. Die lag heerlijk in de zon hoog op de rotsen. Nog mazzel dat wij hem zagen liggen zo op die rots. Gelukkig dat hij op viel door zijn witte kleur. Verder 1 hert gezien, netjes achter het hek.  Erg weinig wildlife voor deze hwy. Het valt ons wel op dat de hekken hoger zijn gemaakt en voor kilometers lang. Bijna de hele hwy is gated, zoals ze dat noemen. Je moet dan maar net het geluk hebben dat er iets langs het hek loopt om eten te zoeken. Eten buiten het hek zoeken, wat de toeristen achterlaten, is er niet meer bij. Ergens wel jammer maar begrijpelijk.
Rond het middaguur in Banff aangekomen. Veel te vroeg maar het was geen probleem. Onze site was al vrij. Verder lekker de hele middag in de zon gezeten. Zo fijn dit! Genietend van het uitzicht en van de elks die hier lekker op hun gemak lopen te grazen.
Na het eten nog even gaan toeren. Wij blijven Banff toch echt het leukste dorp vinden samen met Vancouver (stad). Wanneer je hier ook komt, het leeft. Deze plaats is nooit uitgestorven. Ze hebben het er nu nog gezelliger gemaakt. De hele hoofdstraat hebben ze autovrij gemaakt met gezellige terrasjes. Jammer dat wij vanavond geen wandeling konden maken. Ik ben gewond geraakt. Wats geburt?
Wij zijn weer op jacht gegaan om bald eagles en beren te spotten. En waar kun je dit beter doen dan Vermillion Lakes.  Op een gegeven moment zag ik een mooi plekje om foto’s te maken. Ed bleef in de auto zitten. Ik kreeg een paar vogels in t oog die ik graag wilde fotograferen. Bij het lopen verstap ik mij en tijdens mijn val bezeer ik mn knie behoorlijk. Mijn knie ligt behoorlijk open en bloed als een gek. Bij het opstaan merkte ik al dat ik moeilijk op mn been kon staan. Een automobilist zag het gebeuren en stopte om te vragen hoe het gaat. “Alles goed” zeg ik, strompelend naar de auto. Ed zit nog steeds en heeft niets gezien. Mijn redder in nood, NOT! Van je echtgenoot moet je het hebben!! Ik zei …. Wat nou als ik daar nog in het gras lag, wanneer was je mij komen zoeken??? Ik denk dat ik er dan nog wel een half uur had gelegen! Echt!!
Ik probeerde de auto in te klimmen maar dat lukte mij haast niet. Gelukkig had ik water en pleisters bij mij dus kon ik mn knie direct schoonmaken. Het is best een lelijke wond. Je ziet m ter plekke dik worden. Lekker dan! Pfff, ik was gewoon misselijk van de pijn en wil terug naar de RV.
Wij rijden net Banff weer binnen en zien allemaal zwaailichten en mensen op de straat staan. Ja hoor, zal je zien! Net wanneer ik er echt geen zin in heb loopt er een beer aan de rand van het dorp! Wij zagen de ranger al aankomen lopen met zijn (paintball) geweer. Ik heb nog net de tijd snel wat foto’s kunnen maken voor de beer het bos was ingejaagd. Ik heb m nog met op de foto gekregen maar niet helemaal scherp. Jammer, maar wij hebben nu eindelijk een beer gespot! Hopelijk is dit het begin van vele andere beren! Eenmaal terug in de RV met mijn been omhoog gezeten. Hopelijk gaat het morgen weer beter.
De foto’s zal ik zsm mogelijk bijwerken maar deze schitterende campground heeft alles behalve internet, dus met mondjesmaat kan ik de site bijwerken.
White Tail Deer
Mountain goat
Black bear
Elks
Ground dogs

 

——————————————————————————————————

27-05-2022

BANFF

15c

Vanmorgen lekker uitgeslapen. Waarom??? Omdat het kan, heerlijke hoor!! Het regent licht en wij gaan vanmiddag pas op pad dus … waarom niet! Wij hoeven met niemand rekening te houden. Rond 09.30 uur opgestaan. De zon was inmiddels gaan schijnen dus wij hebben nog even buiten in de zon gezeten met uitzicht op de mountains. En zo gezellig! Er lopen gewoon 7 elks rondom de RV. Een mannetje met 6 dames. Toe maar. Al snel zien wij de dikke wolken over de mountains binnen komen drijven. Dat betekent een regenbui. Nog geen uur later is het zover. Een klein buitje komt met de lunch voorbij. 

Na de lunch zijn wij naar het dorp gereden. Bij vertrek begon het te regenen. Lekker dan! Ed en wandelen in de regen is geen optie, whahaha. Dus eerste maar even naar de gondola.  Het zeikt nu van de regen dus nee dat is het geld niet waard. Door naar de Bow Falls. Het water staat lager dan ooit. Hoe dan? Wij hebben de river nog nooit zo droog gezien. Je zou bijna zo over kunnen steken.

 Inmiddels wordt het droger en begint de zon weer te schijnen dus op naar Cave & Bassin Historic Site. Hier zijn wij nog nooit geweest dus het werd een keer tijd. Erg leuk om te zien maar heel veel trappen lopen. Niet dat dit erg is maar vandaag gebeurde er iets geks. Ed was eerder boven dan ik😂. Dat dit nog kan gebeuren! Mijn knie kon het allemaal niet zo makkelijk aan. Het naar boven bleek nog makkelijker dan naar beneden gaan. Pff er kwam geen eind aan maar het was wel de moeite waard. En het ergste was nog dat je de regen aan zag komen en Ed steeds harder begon te lopen, whahaha. Hij stond al beneden terwijl ik halverwege was. Liefde is …  alvast de auto halen voor je invalide vrouw whahaha. Gelukkig was ik er wel opgekleed dus die paar druppels kon ik hebben. Eenmaal in de auto brak de bui door. Het kwam met bakken uit de lucht. Geen wandeling door het dorp dus.  Dan maar naar de supermarkt. Wij moesten weer wat inslaan.   

Verder een rustige middag gehad.  Goed voor mn knie. Nog niet teveel belasten op een dag.  Na het eten nog even Mnt Norqay opgereden. Meestal spot je hier nog wel wat wildlife maar ze hadden er geen zin in vandaag, denk ik. Alleen twee hertjes. Die kom je hier overal tegen.  Wel weer een mooi overzicht over Banff en Vermillion Lakes. Het was erg helder dus weer mooie foto’s kunnen maken. Ze hebben alleen de rose stoelen weggehaald. Jammer want je kom daar heerlijk genieten van het uitzicht! Vast te gevaarlijk want het loopt er wel heel schuin af  en sommige mensen hebben daar moeite mee kan ik je vertellen!! Ik zal t niet verder vertellen hoor Els! Maar als jullie het perse willen weten.. het was het reisverslag van 2018!

------------------------------------------------------------------

28-05-2022

BANFF

Vanmorgen opgestaan met een zonnetje. Wel koud en meer wind maar waardoor het nog koeler aanvoelt. Maar zon is zon en gaan gewoon met een dikke trui buiten koffie drinken. Het zonnetje brand lekker als de wind wat wegzakt. Voor het eerst zien wij dat het wat drukker wordt op de campground. Het seizoen is begonnen en het is weekend! Na de lunch zijn wij weer op pad gegaan. Wij zouden de Bow Vallley naar Lake Louise gaan rijden maar let op!!!! deze weg, de hwy 1A, is tot september voor de helft afgesloten om het wildlife rust te geven en voor de fietsers. Wij hebben nog nooit zoveel wielrenners gezien als dit jaar. Die rijden de gehele Bow Valley heen en weer. Je kan er pas op bij Castle Junction. Jammer genoeg weer geen wildlife onderweg tegengekomen. Wel onderweg, terwijl wij op de snelweg reden, twee hele grote bald eagles zien zitten in de river. Helaas kan je daar niet zomaar stoppen om foto’s te nemen. Zonde! Wij zijn nog even naar het skigebied van Lake Louise gereden om te kijken of wij daar nog grizzlies zagen maar nee, helemaal niets. Wij zijn onze skills kwijttt!!!! Ohh noooo! Not funny!!!! En wij hebben nog maar 1 dag om beren te spotten. Het gaat m weer niet worden dit jaar! 

Op de terugweg gestopt bij Johnson Canyon. Hier zijn wij jaren geleden ook geweest met de kids. Net als toen was het er mega druk, kun je nagaan hoe het hier is in het hoogseizoen. Dan moet je echt heel vroeg gaan. Wij waren daar rond 15.00 uur dus de piek was al voorbij. Ondanks de drukte zijn wij toch de trail gaan lopen. Het is een hele klim, zeker met mn zere knie, maar de moeite waard. Waar ik meestal vooruit loop om foto’s te nemen was Ed wederom eerder boven dan ik! Het begint een gewoonte te worden waar ik nog moet leren mee om te gaan😂. Naar boven gaat gewoon net wat makkelijker dan naar beneden. Maar ik heb de tijd genomen. Ze zullen wel gedacht hebben … wat strompelt dat mens😂😂. Er is altijd wel wat met ons🤣🤣. 

Daarna weer terug naar de RV. En wat gebeurt er net voordat wij de campground op willen draaien….. yeahhhh zwaailichten van de rangers. Nou dan weet je het wel… een beer! En ja hoor! Wij hadden nog net geluk. De rangers stonden al met hun geweer klaar. Ze probeerden m het bos in te jagen maar daar had hij niet veel zin in. Het kostte ze wat moeite. Hierdoor kon ik m toch nog even op de foto vastleggen. Het gebeurde gewoon bij ons op de hoek, whahhaha. Je zal er in je tentje liggen. Fijne gedachte! 

Na het eten toch weer even op jacht! Dit keer naar de golfcourse! Hier zie je altijd wel wat wildlife en laten wij vanavond nu echt eens geluk hebben! Bij het binnenrijden zien wij al snel de elks op het veld staan. Voor ons niet meer bijzonder omdat wij deze voor onze camper hebben lopen en liggen. Erg he! om dit zo te zeggen. Zo ook met de herten. Deze zien wij bijna bij elke nieuwe bocht, dus hier stoppen wij niet eens voor! Wij gaan echt voor de grote jongens. Deze golfcourse is heel groot en weids, zoals alles hier, en ligt rondom in de natuur. Niet gek dus dat je hier van alles zou kunnen vinden. Na een stuk gereden te hebben zie ik ineens iets zwarts op een fel groen grasveld. Yess, een joekel van een pik zwarte beer. Gelukkig wel op een afstand maar met een beetje sluip en kruipwerk (met mn zere knie) en een grote telelens krijg je dat grote beest heel dicht bij je! Alles over voor een beetje foto, whhahaa. Het is me een bakbeest zeg. Die van vanmiddag valt in het niets met deze beer! Pfff je zal m achter je aankrijgen. Op een gegeven moment kreeg hij ons in de gaten en bleef ons aanstaren. Hmmm tijd om op te stappen. Ik lag in het gras op een heuveltje. Omdat ik te haastig weg wilde gleed ik uit, viel weer op mn knie, auuuuuu, maar dacht wegwezen en rolde door de gras naar beneden! Ik ben zooooo blij dat niemand mij verder zag whahahaha. Het mag wel even gezegd worden…. dat gras is super zacht!!!! Mag wat kosten die golfcourse, whahaha. Doordat het zo zacht was viel de schade aan mn knie mee en …. ik had mooie foto’s. Daar gaat t om. En door! 


Langs de Bow River gereden maar geen wildlife meer te vinden alleen maar een blowende jongeman. Die geur blijf je gewoon meters verder nog ruiken. Bah, wat een vieze geur is dat. Net een stinkdier en die was het niet! Weer terug op de course komende, je rijdt een groot rondje, zien wij een auto stil staan. Weer een beer?? Goed gekeken maar wij zagen niets in de bossen. Hmm. Wij rijden beide verder en de auto voor ons stopt weer. Wij rijden en voorbij en ineens zag ik m. Ik weet het zeker … het ging in een flits maar ik zag m wel. Een wolf!!! Het kan geen hond geweest zijn want deze mogen hier niet loslopen! Helaas verdween hij achter de heuvels. Wij hebben geprobeerd hem te traceren achter de heuvels maar helaas. De dame in kwestie probeerde het nog eens door om te draaien maar dat is zoeken in een hooiberg. Wat een avond! Mooi… daar doe je het voor! Nog even gestopt bij de Bow Falls voor een mooie zonsondergang en daarna terug gereden naar de RV. Daar aangekomen heb ik nog even een laatste shot van Rundle Mountain in de zon gemaakt. Morgen wordt het ml weer een bewolkt dag met buien. Mn laatste kans dus. Ik loop daar in mn eentje, op mn hoede want die kleine beer loopt hoer rond, loop ik tegen een hert aan. Deze kijkt me aan en denkt waarschijnlijk aan me hoela, die doet mij niets, en gaat door met eten. Mooi shot kunnen maken van dat beest! Geweldig!! Wat een topavond. Zo zie je maar weer. 
De foto’s volgen zsm!!! Internet is te langzaam om te uploaden  

------------------------------------------------------------------

29-05-2022

BANFF

15c

Gisteren, ik loop een dagje achter, begon de dag mooier als wij verwacht hadden. Het zou de hele dag bewolkt zijn met af en toe een bui, maar wij werden wakker met het zonnetje. Er stond wel veel wind en het koelt hier nog erg af in de nacht dus een koude morgen. Geen probleem, lekker naar buiten met de jas aan. Met het zonnetje op je bol voelt het al snel aangenaam. Over een paar dagen loopt de temperatuur weer op naar 20c. Dat is voor ons nu erg warm! Maar wij zijn allang blij dat het droog is. Tegen de kou kan je jezelf kleden. 

Na een rustige ochtend zijn wij de middag weer op pad gegaan. Deze keer richting Cacscade  Pond, Johnson Lake, Two Lake Jack en Lake Minnewanka. Hier zijn wij natuurlijk al welmal een paar keer geweest maar elke keer zien wij toch weer wat anders en vinden wij weer wat nieuwe uitkijkpunten. Omdat het gisteren zondag was zijn er een heleboel gezinnen op pad en is het druk bij alle meren. Gezellige aan het picknicken, met de kano op het water maar ook al aan het zwemmen. Nou …… dat is wel een hele gezonde bezigheid kunnen wij jullie vertellen. De meren bestaan uit smeltwater en op sommige plekken ligt er nog sneeuw! Dat zegt denk ik al genoeg! Het water is echt “freezing colt”!!  Mij niet gezien! Je kunt wel merken dat het seizoen nog niet echt begonnen is, terwijl het al wel steeds drukker wordt. Je ziet met de dag meer campers rijden. Maar er varen bv nog maar twee boten op Lake Minnewanka, terwijl dit er in het hoog-en naseizoen wel vier of zelf zes boten zijn. En deze twee boten zitten vol als ze uitvaren. Je moet dus geduld hebben als je mee wilt met de toer. Bovendien valt het ons hier ook op hoe laag het water staat! Je merkt dus ook hier al het effect van de opwarming. Er waren er gisteren weinig dieren op de been. Veel “schijt” van beren, de moose en de geiten maar niets gespot. Dat is overigens wel opmerkelijk want dit hebben wij rond Lake Winnewanka echt nog niet eerder meegemaakt. Er liep hier altijd een grote kudde Bighorn goats rond. Nou ja, je kan niet alles hebben, toch. Op de terugweg van dit mooie rondje, een aanrader, zijn wij nog gestopt bij Lower Bankhead om een trail te lopen langs een verlaten kolenmijn. Het was een leuke korte trail in een dal maar minder te zien dan dat wij verwacht hadden. Het gebied bestaat merendeel uit de laatste stukken betonblokken en een paar resterende delen van de gebouwen. Maar het ligt wel in een dal waar je, als je gelukt hebt, dieren kan spotten. Zoals gezegd, wij hebben de stront zien liggen, whaha.  Het ergste was weer mijzelf omhoog hijsen met die mooie goudgele knie met een blauw/paars randje van mij. Het gaat al wel stukken beter maar trappen lopen, met name naar beneden, gaat nog steeds niet met vol enthousiasme. Na de heerlijke wandeling nog even in het dorp rondgewandeld. Het was al een leuk dorp maar ze hebben het nu echt veel gezelliger gemaakt en niet alleen de Mainstreet. Ook de zijstraatjes en straten achter de Mainstraat zijn omgebouwd met terrasjes! 


Onze laatste avond in Banff hebben afgesloten met een etentje bij Chilli’s. Ons vaste adresje wanneer wij in Banff zijn. Gezellig en goed eten! 

------------------------------------------------------------------


30-05-2022

Banff - Calgary

Calgary West Campground

114 km

15c

Vanaf vandaag zijn wij weer op de terugweg naar Saskatoon. Hier rijden wij twee dagen over. Onze eerste overnachting is in Calgary. Wij zijn rond 11.00 uur vertrokken en na 1,5 uur gearriveerd op de campground. Onderweg voor het eerst echt slecht weer gehad. Regen en zware bewolking. Maar het gaat beter worden zijn de voorspellingen. Niet dat het wat voor ons zou uitmaken want vandaag zijn wij gaan shoppen!!! En hoe! Wij hebben de hele middag in de Ironcross Mills doorgebracht. Heeel fijn!!! En wij zijn  heel goed geslaagd. Ook al staat de dollar er niet echt gunstig voor, wij zijn hier echt wel voordeliger uit! I love it.

 

Verder hebben wij eigenlijk niet veel beleefd. Gelukkig niet zeg! Wij hebben er dit keer alles aan gedaan om de auto extra te beveiligen, whaha. Slot op het stuur en zekeringen eruit gehaald. Een grote jongen die m nu nog kan stelen, net als 6 jaar geleden. En toch elke keer ben je weer blij dat hij er nog staat. Hoezo er een trauma aan over gehouden!
Wij zijn hier overigens in een bouwput beland. Zij zijn hier behoorlijk bezig de wegen om te leggen. Het was vrij moeilijk de weg naar de campground te vinden dus het is morgenochtend wel opletten hoe wij moeten rijden.  Maar het gaat ons vast lukken met z’n goede navigator aan boord en nee, ik bedoel de TomTom of Stupid Suzan!
Ik bedoel natuurlijk mezelf😎. Ik zie nu verschillende mensen behoorlijk bedenkelijk kijken, maar echt …. Ik kan het! Tommie of Suzan stuurt ons geheid de verkeerde kant op! Wordt vervolgd. 

 

 

------------------------------------------------------------------

31-05-2022

Calgary- Stettler

Prairie Junction RV Resort

244 km

18c

Weer een reisdag vandaag. Voor vrtrek nog even koffie gespronken in het zonnetje. Het gaat nu echt mooier weer worden en de temperaturen gaan oplopen. Gaat het dan toch nog gebeuren dat wij warme dagen krijgen. Maak me gek!🤪  

Rond 10.00 uur vertrokken richting Stettler. Ook deze keer kiezen wij er niet voor om de snelweg te nemen. Ook nu weer lekker binnendoor. Wel wat langzamer omdat het maat 2 baan is maar vele malen rustiger. Soms krijg je het gevoel alleen op de wereld te zijn. Wij rijden een beetje door de prairie en een stuk door de badlands. Een mooie weg met een geheel andere omgeving en natuur dan dat wij achter de rug hebben.  Dit soort dagen maken wij niet echt wat mee. Rond de lunch op de campground aangekomen. Het zonnetje schijnt en de temperatuur loopt al lekker op en uit de wind is het gewoon heet. Je moet nu echt oppassen om niet te verbranden, de hele middag heerlijk in het zonnetje gelegen.  

Na het eten hebben wij nog even een rondje gereden door het dorp. Het stelt niet veel voor maar het heeft zijn charmes. Het is gewoon echt gewoon een heel klein plaatsje midden in de prairie. De campground is niet groot maar mooi onderhouden. Wij hebben de gehele middag en avond genoten van het geloei van de koeien die achter de campground staan. Niet een maar heel veel koeien. Wij zijn inmiddels wel gewent aan de geluiden van de treinen die hier meerdere malen langs tuffen en toeteren maar dit is andere koek. Gelukkig heb ik mn oordoppen in, whahaha.

------------------------------------------------------------------

01-06-2022

Stettler - Saskatoon

460 km

19c

Het was vroeg vanmorgen. Heel vroeg!!!! We werden echt vroeg wakker omdat wij op tijd wilde  vertrekken. Wij hadden een lange rit voor de boeg, vandaar. Wij waren al rond 04.00 uur wakker. Uiteindelijk toch om 05.00 uur opgestaan. Je weet toch wel dat je er vroeg uit moet dus dan maar gaan rijden.  Zijn wij lekker vroeg terug. Dus….. de motoren 05.30 uur gestart. Het zonnetje schijnt al lekker. Dit belooft mooi weer onderweg.

Al snel geen Stupid Suzan aan de wij 188 km rechtdoor moeten rijden. Ik keek Ed aan en zeg dat niet klopt. De weg is helemaal niet recht. Wij moeten een paar keer afslaan. Dus de tomtom opnieuw ingesteld. Nee, deze geeft aan dat dit niet klopt, maar …. er zitten onverharde wegen tussen. Dus …. Ed is er van overtuigd dat dit goed moet zijn. Ik heb mijn twijfels. Jullie beginnen m al te vatten…….. er moet gewoon meer de de bijrijder geluisterd worden. Met mn Google Maps ernaast geeft ik aan dat ik hoop dat dit goed gaat. De wegen worden nl steeds smaller🤣🤣 Nouuuu dat hebben wij geweten …….. Lang verhaal kort. De camper is volledig door elkaar geshaket. Dingen die op de muur hingen waren gevallen. Het interieur lag ineens op andere plekken. Kilometers lang op opgebroken wegen gereden tussen de opspattende steentje en een mist van stof door. Enig idee hoe lang enkele kms dan kan duren???? Maar eerlijk is eerlijk, het is dat de weg zo verschrikkelijk slecht was maar hij was zeker mooi!!! Veel groen tussen het landbouw en erg heuvelachtig! 

Onderweg werd er op een haar na nog een coyote aangereden door een grote truck. Ik zag m al aan komen rennen. Waarschuwde Ed, zodat wij nog wel iets ruimte hadden maar hij vloog vlak voor de wielen van de tegemoetkomende truck over. Pfffff, wat een geluk…. Wij hadden er niet aan moeten denken om dat mooie beest onder de truck te zien komen.

Uiteindelijk na uren gehobbel rond 11.00 uur in Saskatoon aangekomen. Wij werden hartelijk verwelkomd door Doug en Barbara. Toch ook wel weer fijn om een paar dagen terug te zijn in Saskatoon. Inmiddels voelt het ook wel weer als een beetje “thuis komen”. De spullen uitgepakt en gezellig met zn allen koffie gedronken. Vanmiddag nog wel even chill want wij waren toch wel iets vermoeid, whahaaha.

Na het eten nog even een rondje Broadway in de stad gereden en een ijsje gehaald. Ouderwets gezellig

 ———————————————————————————

02-06-2022 en 03-06-2022

SASKATOON

23c

Long time no hear. Dat komt natuurlijk omdat wij de dagen eigenlijk niet veel hebben ondernomen. Donderdag hebben Barbara en ik de mall onveilig gemaakt, teveel geld uitgegeven en van het mooie weer genoten. Lekker in de zon gezeten en de rest van de tijd met de familie doorgebracht. Donderdagavond met de hele familie gegeten en heel veel lol gehad met z’n allen. 

Vrijdag nog wat laatste dingen ingeslagen want je kan toch niet met lege handen bij de (klein)kids aankomen. Na het shoppen nog een fijne wandeling langs de river gemaakt. Het was zelf vrij warm om te lopen. Na het eten zijn wij nog even naar de stad gereden en wat gedronken met Annie en Ward op een terrasje. Voor het eerst tot 22.00 uur kunnen buiten zitten zonder een heater!! Op de valreep nog genoten van een “warme” lenteavond.
------------------------------------------------------------------

04-06-2022

SASKATOON

21c

Vandaag wederom heerlijk warm weer alhoewel de ochtenden nog erg koud starten. De temperaturen lopen terug naar 4 c! Maar met het zonnetje erbij warmt het al snel op in de RV.  Vanochtend een begin gemaakt met inpakken zodat wij morgenochtend niet de hele ochtend bezig zijn. Daarna weer lekker in het zonnetje koffie kunnen drinken. Wij treffen het wel de laatste dagen met het weer.  

Na de lunch zijn wij nog even op pad geweest. Eerst naar Beaver Creek een trail gelopen. Hier zouden de chickadees (kleine vogeltjes) uit je hand eten maar bij aankomst werd al snel duidelijk dat dit niet meer mocht ivm de vogelgriep. Dat heerst hier ook erg. Jammer, dat was wel heel leuk geweest. Nou ja, niet zeuren en gewoon de trail lopen. Een leuke trail die je vooral na het eten moet wandelen! Zoooo, het was maar 23 c maar het leek wel of je in de tropen liep! De trail lag een beetje in een dal waar een riviertje doorheen loopt! Ik transpireer niet snel maar dit was echt wel even afzien. Bovendien hadden wij van Nick al vernomen dat wij achteraf goed moesten kijken of er geen teken op ons lijf waren blijven hangen!  Gatver, het idee al!! En ja hoor! Barbara was the lucky one!!! Gelukkig zijn wij er vrij van gebleven. Hierna nog een tour door de prairie gereden naar de farm van Ozzie, de vader van Bev. Ozzie is enkele jaren gelden overleden maar ze hebben de farm nog niet verkocht. Het is al meer dan 100 jaar in bezit van de familie en is nu volledig vervallen. Gek genoeg heeft dit ook zijn charme. I love abandon houses en chats. Ze zijn zoooo fotogeniek! Rondom het huis stonden paarse seringen die heerlijk roken! En…. je hoorde overal het gezoem van de bijen! Prachtig! De chipmunks kwamen direct controleren waarom ze ineens gestoord werden. Zo schattig! 

‘s Avonds heerlijk met z’n allen gegeten in een nieuw restaurant - Chop. Een van de vele leuke restaurantjes die ze tegenwoordig in Saskatoon hebben. Een mooi modern ingericht restaurant en goed eten! Gedurende de corona periode hebben vele hun restaurants opgeknapt en zien er nu erg uitnodigend uit! Mooie panden met gezellige patio’s.   Daar hebben wij afscheid genomen van Nick en Beverley. 

------------------------------------------------------------------

05-06-2022

Saskatoon - Calgary

Best Western Freeport Inn Calgary Airport

21c en  12c

Vanmorgen de laatste dingen ingepakt en de RV schoongemaakt! Heerlijk z’n “tiny house”. Je bent er zo klaar mee, whahaha. Wij hebben nog wel buiten gezeten maar het was vandaag niet zo lekker warm als gisteren. De wind is wat “chilly”. Na de brunch werden wij naar de airport van Saskatoon gebracht. De vakantie is voorbij gevlogen! Well guys, we had again a fantastic time with great laughs! Thanks for everything and see you next year! 

Rond 16.00 uur vlogen we met een zonnetje naar Calgary. Helaas het heeft niet zo mogen zijn! Zon is weg en er is regen voor in de plaats gekomen. Geen wandeling vanavond. Het is niet anders. Wij hebben wel een upgrade gekregen. Wij slapen altijd in BW Freeport bij de luchthaven. Goed hotel en makkelijk ivm de shuttle. Maar deze keer hebben wij pech met de kamer. De geur!!!! Vreselijk. Een mix van zweetvoeten en kots. Direct gebeld en ze kwamen al snel met een luchtverfrisser. Raam open maar het mocht niet helpen dus om een andere kamer gevraagd. Op naar de King Suite. Echt 10x beter en geen stank! Perfect geregeld.   Morgen vliegen wij weer terug naar Amsterdam. Op het vliegveld hebben wij afgesproken met Jolanda en Dylan die wij 2 jaar geleden hebben ontmoet de op cruise door de Caribbean. Hoe bijzonder is het dat je elkaar hier weer treft en met hetzelfde vliegtuig naar huis gaat! Zodra wij thuis zijn zal ik mn blog bijwerken met de foto’s. Dat schiet tenminste op, whahha. 

------------------------------------------------------------------

06-06-2022

Calgary - Amsterdam

------------------------------------------------------------------

07-08-2022

ALMERE

E-mail