Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

 WILD WILD WEST - CANADA/USA


04-11-2017

VOORBEREIDING
Wij zijn alweer bezig met de voorbereidingen van onze vakantie. Na onze laatste reis, hebben wij van onze fouten geleerd en gaan deze vakantie goed beveiligd op reis. Mijn zuster zal ons deze reis vergezellen. Ook Doug, Barbara en Carly reizen de eerste paar dagen met ons mee. Omdat Ria nog nooit in de VS en/of Canada is geweest en zij in de geschiedenis van het Wilde Westen geïnteresseerd is probeer ik een mooie rondreis te plannen door Zuid Alberta/Canada, Montana en Wyoming/USA, zie onze (voorlopige) route. Ook zullen wij Yellowstone N.P. doorkruisen. Zoals het er nu uit ziet beloofd weer een mooie reis te worden.
-----------------------------------------------------------
20-01-2018
ALMERE
AUTO GEREPAREERD - ROUTE KLAAR  

 

De auto is gerepareerd, ditmaal inbraakproof en klaar voor vertrek. De route is nu definitief. Wikken en wegen, hoe gaan wij rijden en welke plaatsen doen we aan.  Rijden wij elke dag van plaats tot plaats of blijven wij enkele dagen achtereen op een campground staan om de omgeving te verkennen. Wij besluiten toch voor de laatste optie te gaan en kiezen voor wat rust tijdens de reis. Het wordt nl een beetje een seniorenreis.  De meerderheid van ons drieën, ik verklap niet wie (maar ik niet :-) ) zijn slecht ter been, dus nemen we wat gas terug en plannen niets spannends in,  maar ...... bij ons weet je het maar nooit! Je kan ook hele leuke dingen doen met bv een rolstoel, mochten wij die nodig hebben. Gaan ze lekker snel van die heuvels af.  Hoe wij boven komen zien we dan wel weer, whahaha. Ed reist weer eerder af naar Saskatoon/Canada om de RV rijklaar te maken en de nodige voorraad in te slaan.  Hij zal ons in Calgary van het vliegveld halen en overnachten in Calgary

Wij willen Ria ook nog de omgeving van Calgary en het Banff  N.P. laten zien, dus begint onze reis in Banff waar wij een paar nachten blijven. Vanaf Banff rijden wij de grens over naar de VS en overnachten in Shelby, Montana.  De volgende dag  blijven wij in Montana en rijden naar Billings. Na Billings rijden wij door naar het Little Bighorn Battlefield National Monument. Hier wordt het grootste slagveld tussen het Amerikaanse leger en de Sioux en de Cheyenne herdacht.  Na dit bezoek rijden wij Wyoming binnen richting Sheridan. Hier zullen wij een paar dagen blijven staan om de omgeving te verkennen. Wij zitten nu in het hart van het Wilde Westen van Amerika. 

Vanaf Sheridan zullen wij doorrijden wij naar Gardiner. Dit dorp ligt in het noorden van het Yellowstone N.P.  Om het park op ons gemak te bezoeken zullen wij ook hier een paar dagen verblijven. Daarna rijden wij weer terug richting Calgary, met een overnachting in Cloteau aan de voet van het Glacier N.P.. De laatste paar dagen brengen wij nog door in Calgary. Nog even tijd om te shoppen. Nu is het aftellen naar mei. Op naar het Wilde Westen van Noord-Amerika. Wij hebben er nu al zin in! 
-----------------------------------------------------------

 25-05-2018

AMSTERDAM - CALGARY

29 °c

Calgary West Campground 

VACATION!!!

Hello Calgary, wij zijn er! Het meereizen voor jullie is weer begonnen! Het zal ons benieuwen hoe t Ria bevalt in ons “tweede huisje” en het reizen met de RV. Twee weken toeren door de VS en een stukje Canada. 

Wij hebben een goede reis achter de rug. De tijd ging weer reuze snel. Een paar films kijken, een beetje slapen en Bob de Jong, Olympisch kampioen op de 10 km (schaatsen in 2014) mogen vermaken. Die zat in de stoel voor mij. En dat heeft hij geweten ook, whahaha. Aardige vent overigens. Verder de hele vlucht met mn zuster “hints” kunnen spelen. Situatie; beide hadden oordoppen in. Normaal gesproken ga je harder praten dan normaal. Nou ... niet bij mijn zuster. Daar werkte het averechts bij. Zodra die doppen in gingen kon ze niet meer normaal praten en begon ze te fluisteren of in mime te praten. “Huhhhh, wat zeg je nou?” Mijn oor naar haar mond, nog niet te verstaan. Hub, doppen weer uit dr oren en kon ik haar verstaan. Nou, ik kan jullie vertellen dat dit soms hilarische taferelen opleverden voor de andere passagiers. Jut en Jul met elkaar op stap. 

Eenmaal in Calgary aangekomen waren wij zo daar de douane. Zelfs nog voordat Ed bij de gate stond. Daar stonden we dan, moederziel alleen. De familie zat nog heerlijk op hun gemak bij de Starbucks koffie te lurken. Lang leve de whats app als je er niet op kijkt, whahaha. 

De weersvoorspellingen zien er overigens goed uit! Bij aankomst was het maar liefst 29 °c en hebben mooi weer in het verschiet. In ieder geval de eerste dagen blijft het lekker warm. Als de voorspellingen uitkomen mogen wij niet klagen deze vakantie. Ed, Doug, Barbara en Carly, die donderdag al in Calgary waren aankomen, hebben een mooi plekje uitgezocht op de campground. Rondom bomen en vanuit de camper een mooi uitzicht op een van de buitenwijken van Calgary. In de middag hebben wij onze koffers uitgepakt en ons geïnstalleerd. Daarna nog even naar de Walmart gereden. Verder niet veel meer gedaan. Lekker chill voor de camper. Vlees op de bbq en relaxen. Heerlijk begin van de vakantie!!! Inmiddels is het 22.00 uur en kunnen wij onze ogen niet meer openhouden. Welterusten!

-----------------------------------------------------------
 26-05-2018  

 

CALGARY - BANFF
24 °c
Tunnel Mountain Trailer Court
BANFF 

Vannacht hebben wij redelijk geslapen. Wel veel wakker geweest maar gelukkig niet lang wakker gelegen. Ria wel, die was vanmorgen rond 06.00 uur wakker. De ochtend begon bewolkt maar het werd al vrij snel zonnig waardoor de temperatuur snel op liep tot rond de 21ºc. De morgen rustig aan begonnen. Lekker op ons gemak ontbeten en in de zon koffie gedronken. Daarna op pad richting Banff. Het was maar een rit van 114 km maar we hebben er echt super lang over gedaan. Twee km voor de ingang van het Banff N.P. ontstond er een file. Dit is ons werkelijk nog nooit gebeurd. Ruim een uur in de file gestaan. Bearjam?? Nee, dat duurde te lang. Een ongeval??? Gelukkig niet! Ze waren de weg aan het asfalteren. Vanaf 5 naar 2 baans en super druk. Tja, dan doe je er een tijdje over. Maar goed, uiteindelijk rond reden wij rond 14.00 uur de camping op. Mooie plekken tegenover elkaar. Hierna heerlijk van het zonnetje genoten. Aan het einde van de middag naar Banff gereden en gezellig door het dorp gelopen. 

Na het eten zijn wij op jacht gegaan om wat dieren te spotten. Wij waren nog geen dier tegengekomen op een paar eekhoorntjes en prairiedogs na. Erg karig dus gaan wij op pad. Gelukkig wordt het wachten al snel beloond. De eerste elks konden wij bewonderen. Ria dacht in eerste instantie dat het beelden waren, whahaha. Eerst naar Vermillion Lakes, voor een mooie zonsondergang. Yes, 3 whitetail deer! Zo gaan wij goed. Daarna nog een paar bald eagles gespot. Helaas niet zulke mooie foto’s als verleden jaar kunnen maken van het meer. Er stond teveel wind om de mooie weerspiegelingen vast te kunnen leggen. Hierna doorgereden naar Mnt Norquay. Op deze weg kan je veel wildlife spotten als je geluk hebt. Helaas laten de beren zich niet zien maar wel een grote kudde bighorn sheeps. Deze stonden, op een prachtige uitkijk op Banff, te grazen in de weide. Check! Ook deze kunnen wij van ons lijstje afstrepen. 

Inmiddels ging het harder waaien en kouder te worden. Tijd voor een kopje koffie bij onze vriend Tim H. Hier konden wij nog even (weliswaar kort door de slechte verbinding) op het internet. Jammer genoeg geen contact gehad met het thuisfront maar wel met Theo en Yvonne die ook in Canada rondreizen. Even onze avonturen uitwisselen. 
Bij het wegrijden richting de camping kwamen wij weer een stuk of wat herten tegen die mooi stonden te poseren. Geen gekke vangst vanavond. Morgen nieuwe kansen in een nieuwe ronde. 

Gespot: 6 whitetails, 7 elks en veel bighorns sheeps en prairiedogs

-------------------------------------------------------------

27-05-2018

BANFF

24°c

Tunnel Mountain Trailer Court

OP ZOEK NAAR WILDLIFE

Onze derde dag alweer. De tijd vliegt als het gezellig is. Maar het gaat wel snel allemaal. Ook vannacht weer goed geslapen. Lang leve de pilletjes tegen rugpijn. Geen last van de jetlag. Ook Rietski slaat zich er goed doorheen. Het zonnetje schijnt weer heerlijk en we zien weer blauwe luchten. Ook vandaag zal het weer lekker warm zijn. Rond de 24ºc. Heerlijk! 

Na de koffie vertrekken wij, via Hwy 1a naar Lake Louise. Met z'n zessen in de auto. Met gemak!!! Niet een op elkaar, whahaha. Wat zijn het toch grote bakken. 

Helaas is deze weg voor de helft afgesloten en zijn er geen dieren op ons pad tegengekomen. Als eerste naar Moraine Lake gereden omdat het verkeer nij Lake Louise al tegengehouden werd door de drukte. Gek genoeg mocht je wel doorrijden als je vanaf Lake Louise (dorp) kwam. Wie houden ze voor de gek. Nou ons niet. Gewoon iets verder op een parkeerplaats ingereden en weer teruggereden. Moraine Lake lag er, net zoals verleden jaar, bevroren bij, maar nog steeds prachtig om te zien. Vandaar naar Lake Louise. Ook daar zat het niet mee. Het grootste deel van het park was afgesloten. Er was iets gebeurd. Wat er is gebeurd weten we niet maar er liep wel veel politie rond. Dus een maar een paar foto’s genomen en weer verder naar de gondola gereden om daar nog grizzly ‘s te kunnen spotten.  Geen beer gezien maar wel heerlijk een uur in de zon gezeten op het terras. 


Hierna teruggereden naar de campground. Carly en ik zijn nog even naar de hoodoos in Banff gelopen. Hier heb je een schitterend uitzicht op de mountains en de Bow River. Voor de hoodoos hoef je het niet echt te doen. Het zijn er niet veel. Vanaf hier de trail teruggelopen naar de campground. Deze trail loopt overigens helemaal door tot aan het dorp zelf. Een aanrader! Hiermee hebben wij in ieder geval onze calorieën weer lekker verbrand. Poehhhh, het was behoorlijk warm. Wederom weer geen dier te zien. Het zit ons niet mee vandaag.

Omdat wij morgen Banff weer verlaten nemen wij vanavond afscheid van Doug, Barbara en Carly.  Dus gaan wij gezellig uit eten. Chili’s!!! Zoooooo lekker en een gezellig restaurant. Als afsluiter van de avond nog even door Banff gereden. Eerst naar de gondola. En je raad het nooit! Dit gebied was afgesloten. Ook hier kon er niet gewandeld worden. Bear warning! Maar nog steeds geen beer te zien. Verder door naar het Banff Springs Hotel en de Banff Falls. Nog even door de Golf Course gereden waar er nog wel wat elks (wapiti's)  rondliepen. Overal wordt je nu gewaarschuwd voor agressieve elks omdat ze kleintjes hebben, maar nog niet in deze kudde. Hierna koffie gedronken bij vriend Tim H. Toen we terugkwamen op de campground hadden we visite. Ook hier liepen de elks weer rond. Voor het slapen de spullen weer ingepakt en afscheid genomen van Doug, Barbara en Carly. 

Thanks you guys for the amazing days with lots of fun! See you in September!  En Carly geniet nog even van je laatste dagje en fijne vlucht naar huis! 

Gespot: elks (veel), eekhoorns en stokstaartjes

-------------------------------------------------------------

28-05-2018 

 

BANFF - SHELBY (USA)

29 °c

Trails West RV Park

SHELBY (USA)

Vanmorgen vroeg (07.00 uur) vertrokken. We hadden een lange reis voor de boeg en moeten de grens met Amerika over. Onze eerste stop zou de Berry Barn in Okotoks zijn. Natuurlijk heeft Stupid Suzan (we hadden beter Tom van Tom in kunnen schakelen) ons weer in de steek gelaten. Geen Saskatoon Berry Farm gevonden. Het werd dus een koffie van Mac, ook goed. Eenmaal weer op de weg, zagen wij 6 km! verder het bord van de Berry Barn. Nou lekker dan, bedankt Suus! Verder gereden naar de grens. Spannend om voor het eerst met onze camper de grens over te gaan. Na een kruisverhoor en het invullen van de ESTA (het heeft geen zin om deze van te voren thuis aan te vragen! Het kost je alleen extra geld) mochten we zonder onderzoek door de camper doorrijden! Gelukkig maar, anders hadden we alles moeten uitschuiven en waren we nog wel even bezig. Ze waren wel verbaasd dat Ed alleen zij Nederlandse paspoort had en geen Canadees paspoort als geboren Canadees :-). Na de grensovergang rijden wij overigens heel lang mee met de lijn van de Rockies aan onze rechterzijde, die overging in foot hills. Mooi om te zien! Na de grens verdwijnen de Rockies langzaam en gaat het landschap over in de prairie. 

Shelby is maar een heel klein dorpje. ‘s Avonds de omgeving verkennen en boodschappen gedaan. Wat een ervaring! Alsof je in de tijd teruggaat. Terug bij de camper nog heerlijk buiten gezeten tot het harder ging waaien. Het schijnt vannacht behoorlijk te gaan stormen. Bovendien krijgen we net te horen dat de Yellowstone River buiten zijn oevers is getreden bij Billings. Raad eens waar wij morgenavond staan??? We wachten het af. 

 ------------------------------------------------------

29-05-2018

SHELBY - BILLINGS

25°c

Yellowstone River RV park & campground

BILLINGS

 

Vandaag weer een groot aantal kilometers gereden, dus weer vroeg op pad. Het zonnetje scheen lekker, de temperatuur was goed (15c toen wij wegreden) maar wij moesten ons haarstukje goed vastplakken. Het waaide stevig. De camper stond behoorlijk te schudden. De eerste 200 km reden wij door de prairie, mooi maar na een uur weet je het wel. Het enige wat wij af en toe zagen waren een paar pronghorns die door de velden liepen. Na Great Falls werd het heuvelachtig en dus ook mooier om te rijden. Door valleien. Pas nadat wij (alweer) getankt hadden bij Eddie’s Corner (ook hier heeft Ed zijn stempel gezet, whahaha) veranderde het landschap echt. De route gaat door de Golden Valley. Schitterend! Wij rijden langs de Yellowstone River, de mooie natuur en een soort hoge muur van gesteente. De laatste kilometers naar Billings rij je weer door de prairie. Maar wanneer je Billings binnen rijdt is het weer wonderschoon. Je ziet de stad in de diepte liggen. Prachtig!

De camping ligt net buiten de stad aan de Yellowstone River. Gelukkig valt de wateroverlast meen en hebben wij geen last van flooding. De rivier staat wel heel erg hoog. Wanneer het weer nu omslaat is de kans groot dat de camping onder water staat. Het is overigens een hele mooie camping. Je staat wel dicht op elkaar als het druk is, wat nu niet het geval is. De rest van de middag heerlijk in de zon gezeten. Wij hadden geen zin meer om in de auto te stappen. Pas tegen de avond op zoek gegaan naar een Walmart. Nou, dat heeft wat voeten op aarde gehad! Stupid Suzan had er weer eens kuren. Ze stuurde ons eerst naar een andere keten. Daarna stuurde ze ons naar een Walmart midden in een woonwijk waar geen winkel te bekennen was. Wij hadden het inmiddels opgegeven en zijn de Panda Express ingedoken, de Orange Chikcken was weer om te smullen, heerlijk! Na het eten nog een poging gedaan om weer een andere Walmart te vinden. En ja hoor ... stupid women had het eindelijk gevonden. Wel de hele stad doorkruist, whaha. 

Na de boodschappen zijn wij doorgereden naar de Overlook Drive om te genieten van het overzicht van de stad. Een aanrader! Wat een mooie groene oase. De stad heeft zoveel bomen dat het lijkt of het in groen verpakt is. Daarna teruggereden naar de camping en nog heerlijk buiten koffie gedronken en genoten van het uitzicht vanaf onze camper naar de zonsondergang! Wat is het hier toch heerlijk! Wij kregen ook nog een bezoek van een paar herten. Mooie afsluiter van de avond.  

Gespot: pronghorns en whilte tale deers

---------------------------------------------------------------------------------------

30-05-2018

BILLINGS - SHERIDAN

28 °c

Bighorn Mountains KOA

HET WILDE WESTEN

Yeahahhh, wij zijn in de real American Cowboy Country - Wyoming aangekomen! Cowboystadjes en ranches, we gaan het allemaal ontdekken. De kans is groot dat wij hier nog de "echte" cowboy's tegenkomen. Deze lifestyle is tot vandaag de dag nog steeds een way of life voor veel mensen uit deze regio en wij hebben ons geheel aangepast.

Maar even terug naar vanmorgen. Vandaag heerlijk rustig opgestaan. We hadden geen haast. Het is maar een korte rit naar Sheridan, WY. Eerst nog even buiten in het zonnetje koffie gedronken. De temperatuur was goed. Nog niet zo heel warm en een zacht briesje. Zo willen wij het graag hebben.  Onze tussenstop van vandaag was het Little Bighorn Battlefield Monument. Een indrukwekkend gebied waar zich een slagveld tussen het Amerikaanse leger en de Sioux en Cheyenne indianen heeft plaatsgevonden. Hier in dit gebied kun je mooie trails lopen, maar wij hebben ons beperkt tot beide monumenten en de erebegraafplaats. Ook nog even het Visitor Center bezocht. Al met al erg indrukwekkend allemaal. En wat hebben wij genoten van het mooie weer! Gelukkig waren de temperaturen nog niet zo hoog opgelopen anders was het niet te doen geweest. De zon vol op de bol en geen schaduw plekken. 

Daarna door naar Sheridan. Lekker op tijd op de camping. Alles uitgestald en in de chill-stand. Zo af en toe in de zon. Met het windje is het redelijk uit te houden. Hier houden wij wel van. Het is een leuke kleine camping aan de rivier. Na het eten nog even het plaatsje bekeken. Zover wij het nu kunnen bekijken is het een leuk dorp, hoewel het ‘s avonds wel uitgestorven is. Morgen overdag door Main Street wandelen. Wij gaan terug in de tijd. Je waant je echt in vervlogen tijden. Vanavond nog heerlijk lang kunnen genieten van het mooie weer. De krekels op de achtergrond, de lampjes en de kaarsjes aan. Treinen rijden hier redelijk vlak langs die gezellig toeteren. Eigenlijk horen wij het niet eens meer. Dit is Genieten met een grote G.

---------------------------------------------------------------------------------------

31-05-2018

SHERIDAN

26°c

Bighorn Mountains KOA

SIGHTSEEING SHERIDAN 

Howdy Friends! Wat een geweldige dag vandaag! Wel voor het eerst bewolking met af en toe een zonnetje. De voor uitzichten voor morgen zijn wat minder, dus besluiten wij vandaag de bergen in te rijden, althans een poging doen. 

Wij beginnen de dag met uitslapen. Lekker rustig aan opstarten en koffie gedronken. De camping was inmiddels al leeg gelopen dus was het genieten van het uitzicht. Daarna de picknick ingepakt en op weg. Ik had een mooie route uitgestippeld, maar dat blijkt achteraf niet te werken. Wij zijn begonnen in het Visitor Center. Jammer genoeg geen goede map van de omgeving kunnen scoren waar alle kleine back country wegen op staan. Gelukkig had ik wat foto’s genomen van Google maps maar als je een verkeerde weg inslaat loopt alles in de soep. Natuurlijk krijg je dan het nodige gemopper over de gravelwegen te horen maar deze zijn prima te rijden. Hierdoor hebben wij een schitterende route door de back country gereden. Mooi heuvelachtig gebied met de bergen op de voorgrond. En wij hebben weer het nodige wild gespot. Maar de grootste verassing was toch wel het zien van de cowboys die het vee aan het drijven waren. Wat een geweldig gezicht! Loeiende koeien die door de cowboys naar de overkant van de weg geleid werden. Wat een ervaring. Na de lunch zijn wij naar het Brinton Museum in Big Horn gereden. Hier hebben wij wat cultuur opgesnoven. Dit museum ligt mooi aan de voet van het Bighorn gebergte en gaat geheel op in zijn omgeving. In het museum vindt je werken van de indiaanse- en westerse kunst uit de 19e, 20e en 21e eeuw. 
 
In de namiddag nog even door het gezellige historic Sheridan gewandeld, boodschappen gedaan en de auto gewassen. Ja...... je zal toch op pad moeten met een smerige auto! De ramen zijn in ieder geval schoon voor de  volgende roadtrip morgen. De temperaturen zijn weer gestegen naar 26ºc en het zonnetje schijnt weer volop al komen er wel dreigende wolken aan. Vanavond zijn wij lekker op de camping gebleven. Bbq aan en daarna op de chill-stand. De regen gaat aan beide zijden langs ons heen waardoor wij nog heerlijk lang van de avond kunnen genieten.
 
Gespot: Veel (mule) deers, ontelbare pronghorns, 4 sandhill cranes, een barn swallow, small rabbit en een wild turkey.
---------------------------------------------------------------------------------------
01-06-2018
SHERIDAN
8ºc
BIGHORN NATIONAL FOREST  
Vandaag voor het eerst sinds de vakantie enkele regenbuien en het is erg fris buiten. Het begon vanmorgen met bewolking, de temperatuur was nog wel lekker, maar te fris om buiten koffie te drinken. Bij het plannen van vandaag besluiten wij toch niet naar Buffalo te rijden. Er werd slecht weer voorspeld en om dan een plaatsje te bezoeken in de regen had geen zin, dus hebben wij besloten een stukje te gaan toeren. Wij waren de stad nog niet uit of het begon te spetteren. Naar mate wij hoger de bergen in gingen hoe slechter het weer werd en wij reden regelrecht de wolken in. 
Deze hwy bestaat uit S-bochten met mooie uitzichten alleen hebben wij hier niets van meegekregen. Toen wij de flashlights aan zagen gaan met waarschuwingen voor vallende rotsen hebben wij even overwogen om terug te gaan maar dear devils als wij zijn gingen wij gewoon door. Wij waren al halverwege dachten we. Wij reden hoger en hoger, zagen af en toe geen hand voor ogen en kwamen (arme) motorrijders tegen die naar ons seinden om (nog) rustiger te gaan rijden. Er was duidelijk iets gebeurd. En ja hoor, wij kwamen de bocht door en daar lag een behoorlijk berg met (zeer grote) stenen op de weg. Gelukkig konden wij er makkelijk omheen, maar toch ..... het idee dat je daar net zou rijden als die stenen naar beneden zouden vallen. Gewoon niet aan denken en door, whahaha. 
Vlak daarna zagen wij het weer lichter worden, stopte het met hard regenen en ging het over in lichte sneeuw! Inmiddels was de temperatuur teruggezakt naar 3c!!! Echt, meteen de winterjassen uit de kast gehaald. Rondom ons lagen de velden bedekt met sneeuw. En wij wilden nog wel picknicken. Nou dat ging ‘m niet worden. Wel hadden wij het geluk dat ik een moose zag staan! Meteen op de rem, keren en foto’s maken. Naar mate te tijd verstreek werden het er steeds meer. Helaas werden de foto’s wat wazig door de regen, maar goed dat mag de pret niet drukken. Deze hebben wij toch maar gespot. Check! Nadat wij de beesten goed konden aanschouwen reden wij verder. Maar niet voor lang. De hwy die wij moesten nemen om terug te komen naar Sheridan bleek één grote modderpoel te zijn. Dit ging ons echt een stap te ver. Met gierende banden omgekeerd en dezelfde weg teruggereden. Wat een geluk, de mooses stonden er nog, dus nog even een foto want het waren er meer. Het mannetje was eindelijk opgestaan en nam zijn harem mee om verder te trekken. En ze kwamen steeds meer dichterbij! Wat een mooi schouwspel. Dit hebben wij, in al onze reizen, nog niet eerder meegemaakt. Zoveel mooses die dicht bij ons kwamen. Helemaal geweldig! 
Middags nog even lekker in de camper bij de kachel gezeten. Ook gezellig. Na een 1,5 uur begon het weer een beetje lichter te worden en begon de zon ook weer af en toe te schijnen met zo nu en dan nog een buitje. Vroeg in de avond hebben wij nog wat boodschappen gedaan en wilden wij een hapje gaan eten. Alleen waren wij even vergeten dat het vrijdagavond was waardoor er lange wachttijden waren om een tafeltje te krijgen. Na 2 restaurants hebben wij het gehad en hadden inmiddels behoorlijke trek gekregen. Het is dan ook uiteindelijk de Mac geworden, whahah. Ook lekker. Morgen een nieuwe poging in Cody wagen door op tijd te reserveren.
Gespot: pronhorns en white tale deers
----------------------------------------------------------------------------------
02-06-2018
SHERIDAN - CODY 
24°c

Ponderosa Campground

CODY

Wij hebben weer een nieuwe mooie dag achter de rug met gewijzigde plannen. Ed dacht de route vandaag veel te lang zou zijn omdat we door de Bighorn Mountains moesten waardoor wij hebben besloten een overnachting te nemen in Cody, Wyoming. 
Allereerst moet ik even kwijt dat Sheridan door de meeste bezoekers ondergewaardeerd wordt. Wat een leuke stad is dit in een prachtige omgeving. Het is inderdaad wel een plaatsje dat ‘s avonds wat slaperig is deze tijd van het jaar. Wij weten niet hoe dat is wanneer het zomerseizoen hier in  werkelijk op gang komt. Maar er is genoeg te doen en het is een perfecte plek om de omgeving te ontdekken. Wij vinden deze omgeving een aanrader.  Je kunt vanaf hier alle richtingen op.
 
Ok, verder naar vandaag. Vanmorgen vroeg vertrokken. Zo heb je nog wat aan je dag en is het overal nog lekker rustig. De lucht is weer strak blauw en met het zonnetje warmt het al weer snel op. Zoals al eerder gezegd rijden wij vandaag naar Cody door het Bighorn Nat Forest en de Mountains. Wat een schitterende weg is dit. Haarspeldbochten en mooie uitzichten. Een aanrader om te rijden. Prachtige bossen en weiden, soms ook met nog wat sneeuw. Ook nu weer werden wij getrakteerd met een moose. Later op de foto blijken het er twee te zijn, whahaha. Lang leve de telelens. Of misschien toch een beter brilletje. 

Onze eerste stop was bij de Shell Falls. Wat een mooie waterval in een soort van woestijnachtige omgeving. Erg bijzonder. Je waant je in ieder geval echt in het Wilde Westen. Het enige wat je mist zijn de rooksignalen van de indianen. De omgeving veranderd hier erg vaak. Het is een park wat nog niet veel door toeristen wordt bezocht maar het is zeker de moeite waard. Je zou hier echt een paar dagen kunnen spenderen om mooie wandelingen te maken. Nadat wij het park uitreden kwamen wij in een gebied wat een beetje op de badlands lijkt. Erg wisselend allemaal. 

Old Trail Town - Cody

Vlak voor Cody duiken de bergen weer op. Ook onderweg weer veel herten en proghorns gespot! Wij zijn vandaag overigens op de Hwy 14 gebleven. De Hwy 14A schijnt nog mooier te zijn maar deze hwy wordt afgeraden wanneer je met big rigs rijdt, RV's en campers zoals wij. Teveel hoogteverschillen met diepe dalen. Rond 12.30 uur in Cody aangekomen op een leuke camping. We hebben dus nog lekker de tijd om Cody te bezichtigen. Het is een leuke en gezellige toeristische stad. Na de lunch zijn we op pad gegaan. Eerst naar Old Trail Town, een authentiek dorpje die ze verplaatst hebben naar een betere plek voor de toeristen. Erg leuk en zeker een bezoek waard! Daarna met de Trolley Bus een sightseeing toer gemaakt door Cody heen! Els, ik heb je gemist met het begroeten van onze reisleidster, whahaha. Het blijft leuk, hahaha. Na de toer nog heerlijk kunnen genieten van het zonnetje en na het eten nog even op pad geweest. Eerst naar de dam., die gesloten was. Zooooo dom, we waren er vanmiddag al even geweest met de toer maar hadden ons niet gerealiseerd dat de dam ‘s avonds werd afgesloten. Beter in moeten lezen, whahaha. Daarna nog even bij de rodeo gekeken. Wat een spektakel en een gezellige sfeer! Erg leuk om mee te maken. 

Helaas was het te koel om buiten te zitten, het windje was net even te fris, maar goed geen straf om binnen te vertoeven met de kaarsjes aan. Voor je het weet is de avond weer om. Morgen bezoeken wij het Yellowstone N.P.  Hopelijk kunnen wij wat beren en wolven spotten.  

By the way, trek je niets aan van de slechte reviews die worden geschreven over de campgrounds. Deze camping werd omschreven als smalle plekken en dicht op elkaar. Wij staan midden in op een pull thru en de ruimte is prima! Het is maar wat je gewend bent. Wij hebben geen klagen! 
---------------------------------------------------------------------------------------------
03-06-2018

CODY - GARDINER
24 °c
Rocky Mountains RV Park

YELLOWSTONE N.P.

Op naar Yellowstone N.P.  We vertrokken weer op tijd met een strakke blauwe hemel. Nog wel wat frisjes maar dat zou op de loop van de dag wel weer oplopen naar warm. Lekker hoor!
Wij waren nog niet eerder via de noordzijde het park binnengekomen. Wat een mooie route met diverse verschillende landschappen. Van mooie weiden met bergen op de achtergrond naar ruige scherpe bergtoppen en bosgebieden. Prachtig! Bij het binnenkomst van het park begin je direct te klimmen naar een behoorlijke hoogte waardoor wij al vrij snel in de sneeuw terecht kwamen. Nou, er lag nog genoeg! Niet alles was gesmolten. Al vrij snel reden wij in file en dat betekent wildlife op de weg! Ja hoor, de eerste bighorn sheeps gespot! Jammer genoeg konden wij niet stoppen want parkeren met onze RV was hier niet mogelijk. Daarna hebben wij nog op enkele plekken gestopt om wat foto’s te maken. Wat is het hier toch mooi!. Helaas heeft hier jaren geleden, in de omgeving een brand gewoed waardoor er hele gebieden zijn met kale zwarte bomen, die ze niet verwijderen. Alles heeft een functie. Wel een triest gezicht maar de nieuwe generatie bomen beginnen al weer op te komen.

Langs Yellowstone Lake zien wij de eerste rookpluimen al van diverse kleine geisers en spotten wij de eerste bisons, maar die komen wij nog genoeg tegen. Ze leven hier in grote getale in het park, net als de elk. En elke keer als wij er een zagen was Rietski te laat met de foto, whaha. Waar? Weg bison ....of alleen een stukje ervan op de foto. Nog even een pitstop gemaakt bij Canyon Village, waar wij (natuurlijk) weer wat moesten kopen. Die souvenirwinkels verdienen wel aan ons (lees Rietski) hahaha. Hierna door naar de campground. Dit heeft wel even geduurd omdat ze met de weg van Norris richting Mammoth Hot Springs bezig zijn. Geen aanrader om deze met een camper te rijden. Alles wat recht stond is zeker omgevallen door het gehobbel. Advies, rijdt een stukje om via Roosevelt Tower!

Rond het middaguur aangekomen op de campground. Mooie plek toegewezen gekregen en ook bij deze campground zijn wij zeer vriendelijk geholpen. Wij kijken uit op het Yellowstone N.P. Dit is nog eens een mooie plek voor een camping!
De middag lekker rustig doorgebracht. Heerlijk onder de boom in de schaduw. Voor de zon was het net iets te warm. ‘s Avonds wat in het dorp gegeten en toen op pad om beren en wolven te spotten. Het laatste is niet gelukt maar wel de beren. maar liefst 4 keer! Drie zwarte beren en een bruine. Die zat in een boom te spelen!! Dit hadden wij nog niet eerder meegemaakt. Erg leuk om te zien. 

Verder natuurlijk nog meer bisons, met een bisonjam, elks, herten en pronghorns. Een mooie dag om af te sluiten buiten onder het genot van een kopje koffie. Hopelijk morgen een grizzly en misschien nog een wolf te zien! 

Gespot: bisons, bighorn sheeps, elks, pronghorns, beren en konijntjes
-----------------------------------------------------------

04-06-2018

GARDINER

26°c

Rocky Mountains RV Park

RONDJE YELLOWSTONE N.P.

Het zonnetje kwam op, de lucht was blauw en wij zeiden tegen elkaar “beren kom maar gauw”! Nou... daar hebben ze gehoor aan gegeven! Na de koffie op pad gegaan. Het rondje highlights van het Yellowstone N.P.  Vanaf Gardiner reden wij naar Rooseveldt Tower. En al snel hadden wij weer een bearjam. En wat een bofkonten zijn wij ... een zwarte beer met 3!! kleintjes. Spelend in een boom. Zooo schattig. Wij konden hier nog wel een tijdje van genieten. 

Vrij snel erna stonden wij weer in een file! Je hebt al snel door dat er weer wildlife ergens te zien is maar de file was lang. De kans dat je dan nog iets ziet is nihil. Weer hebben wij geluk. Wij staan in een bocht en kunnen daardoor zien wat er voor ons gebeurt. Het blijkt dat een black bear met haar kleintje tussen de auto’s liep. Gelukkig hebben wij een dakje in de auto waar ik uit kan hangen en nog wat foto’s kan schieten. Tegen de tijd dat ze weg zijn rijden de auto’s weer door maar ik zag ze nog op de heuvel!!! Lucky me!!

Langs de weg lopen natuurlijk ook de bisons en hadden wij het geluk dat er een paar pronghorns vlakbij de weg stonden. Ook weer een mooie foto van kunnen nemen. Niet veel later beer nr 3! Deze stond wat verder in het veld en wat wat moeilijk te fotograferen, ook met de telelens. Maar wel gespot!! 
Onze eerste stop was de Canyon Village om wat voor de lunch te kopen en wat shoppen, daarna door naar de Brink of the Lower en Upper Falls. Eerst wat foto’s genomen en daarna lekker in de zon de lunch gegeten. Ed en Ria zijn hierna de auto gaan halen en doorgereden naar het parkeerterrein van de Grand View. Ik ben de North Rim Trail gaan lopen. Rietski heeft nog een poging gedaan en een stukje meegelopen maar het werd al snel te zwaar en is verder gereden met Ed. 
Door naar de volgende stop met de nodige tussenstops om wat foto’s te nemen. The West Thumb. Wat een mooie gebied is dit toch! Ook hier nog even rond gewandeld. Daarna door naar de Old Faithfull. Deze was net actief geweest en moesten wij ruim een uur wachten tot de volgende eruptie. Geen straf, want na zoveel kilometers gereden te hebben is het wel lekker om even rustig in de zon te zitten met een ijsje erbij. Heerlijk! Eindelijk na een uur en nog wat minuten begon de Oldie te spuiten. Heb je lang zitten wachten voor een show van ongeveer 5 min. maar het blijft toch wel een spektakel en een wonder om het te zien. 
Inmiddels was het al na vieren en hadden wij nog een aantal km voor de boeg om richting de camping te rijden. Tot wij weer in een file terecht kwamen. Een dikke rij bij de Clearwater Falls, waar ze met de weg bezig zijn. Gelukkig stonden wij redelijk vooraan. Zien wij opeens mensen uit de auto stappen en naar de falls toelopen. Waar kijken ze naar terwijl ze in de file staan. Ik natuurlijk weer uit het dakraam hangen. Ineens zegt Ed “het is vast een beer want de mensen komen deze kant op”. Ineens zag ik ‘m. Een wolf!!!! Ik kon mijn ogen niet geloven. Gelukkig had ik mn telelens er al op en kon ik achter elkaar blijven schieten en heb ik m op de plaat gekregen. Nog redelijk zichtbaar ook.  Yeaaahhh ook dit dier kunnen wij van onze lijst afstrepen.  
Vlak daarna mochten wij eindelijk weer gaan rijden. Hoezo mazzel!!! Als wij niet in de file hadden gestaan hadden wij de wolf nooit kunnen spotten.
Onze laatste stop was bij de Mammoth Hot Springs. Dit is voor mij persoonlijk, samen met de Canyon Falls het hoogtepunt van het park. Wat is dit toch een prachtige plek. Dit keer alleen het onderste terrace bekeken gezien de tijd die nog hadden. Wij hebben daar in het dorp wat gegeten, want wij hadden geen zin meer om te koken. Wat een dag. Veel gezien, maar ook een hoop km gereden. Het was zeker de moeite waard! De volgende keer doen wij het park op ons gemak.
Gespot: maar liefst rond de 150 bisons, 17 elks, 2 pronghorns, 3 volwassen black bears met 4 kleintjes en een wolf
Meer foto's van het N.P vindt je in ons fotoalbum.
---------------------------------------------------------------------------------------

 05-06-2018 

 

GARDINER - CLOTEAU

21°c

Choteau Mountain View Campground

SCENIC DRIVE HWY 89 

Wij zijn begonnen met onze terugreis naar Calgary via de scenic Hwy 89. Een mooie route langs uitgestrekte weiden, door de mountains en mooie bossen. Vandaag wel wat meer donkere wolken en zo af en toe een buitje maar bij White Sulpher Springs begon het serieus te regenen. 
Na Great Falls knapte het weer op en bij aankomst, begin van de middag, in Choteau scheen de zon weer volop en konden wij weer heerlijk van het zonnetje genieten. Choteau is een zeer klein slaperig dorpje waar niets te beleven valt., behalve zes kerken (op iedere hoek een) een restaurant, een kroeg en een supermarkt, whahaha.  De camping is open, weinig bomen maar wel met een mooi uitzicht op de foothills van de Rocky Mountains. 
Later op de middag ben ik naar het dorp gewandeld om nog wat boodschappen te halen. Mensen zijn hier erg vriendelijk en zwaaien naar je als ze langs rijden, of zouden ze denken ....”dat mens ik gek om naar het dorp te lopen”.  Ik zal het nooit weten maar ik vond het wel gezellig, whahaha.
Vanavond heerlijk vlees en groente op de bbq en genoten van het mooie weer. Morgen onze laatste reis naar Calgary. 
Gespot: herten, pronghorns en marmotten
----------------------------------------------------------
06-06-2018 

CLOTEAU - CALGARY
23°c
Calgary West Campground
BACK IN CANADA  

Onze laatste reisdag. Lekker vroeg op pad om op tijd in Calgary aan te komen. Vanaf Choteau via Hwy 89 naar Browning en St. Mary naar Canada gereden. Een mooie weg die een stukje door het Glacier N.P. gaat en net over de grens in Canada door het Waterton N.P. met op de voorgrond Waterton Lakes. Waarschijnlijk gaan wij dit gebied in september gaan bezoeken, afhankelijk van het weer. 
Het laatste stuk rijden wij weer door de prairie. Dit is, na al het moois wat wij al gezien hebben een beetjes boring, gaap!!! Wij moeten ons eigenlijk schamen want elk gebied heeft zo zijn charme en ..... krijg je weer de mogelijkheid om coyote’s te spotten. Na goed op te letten 5 coyote’s onderweg gezien. Helaas te ver om ze op de foto te krijgen maar toch.  Check! Ook van de lijst af. Alleen de grizzly nog, maar dat gaat m niet meer worden. 
Rond het middaguur aangekomen op de campground in Calgary waar wij ook zijn begonnen. Het cirkeltje is rond. Nog 2 dagen en dan is de koek op, maar nu nog even genieten van t zonnetje. Lekker rustig aan gedaan de rest van de middag. 

Aan het eind van de middag naar de Outlet in Calgary gereden om nog wat te shoppen. Het was wel weer een momentje om de auto op het parkeerterrein zetten waar deze vorig jaar gestolen werd. Nu maar hopen dat hij er nog blijven staan. Tijdens het eten hadden wij er goed zicht op, maar na een tijdje zei Ed “Ik zie m niet meer”. Ik kan jullie vertellen dat mijn hart op tilt sloeg en mijn eetlust direct was verdwenen. Gelukkig had Ed niet goed gekeken en stond de auto er natuurlijk nog. Dat zou toch wat zijn als ze m voor de tweede keer gestolen zouden hebben terwijl wij extra beveiliging op het stuur hebben. Maar echt lekker shoppen was er niet meer bij. Na 1,5 uur en 5 tassen (voor ons allemaal) in ons bezit zijn we toch maar terug gegaan. Het was nog lekker warm buiten dus nog heerlijk genoten van het weer. 

Gespot : 5  coyote’s

---------------------------------------------------------------------------------------

07-06-2018 

CALGARY

24°c
Calgary West Campgound

SIGHTSEEING CALGARY

 

Op onze laatste dag van de vakantie zijn wij nog even op stap geweest. Rustig de ochtend doorgebracht bij de RV daarna de laatste dingen gekocht en door downtown Calgary gereden. Aan het einde van de middag zijn wij nog even naar Banff gereden. Theo en Yvonne zijn daar vandaag aangekomen en het leek ons gezellig om elkaar daar te treffen. Hoe bijzonder is dat! Even bij beppen over alle avonturen die wij allemaal hebben meegemaakt. Natuurlijk ook zitten opscheppen wie de meeste dieren heeft gespot. Op dit moment staan wij voor! Maar .... wij zijn aan het einde van onze vakantie en zij hebben nog een aantal dagen voor de boeg. Aardig als ik ben 😜 heb ik ze nog een paar tips gegeven waar ze het meeste wildlife kunnen spotten. Als je in Canada bent en je hebt vrij weinig wild gespot gun je iemand toch meer. Zo hebben zij ook weinig Elks gezien, terwijl die juist het snelste te vinden zijn. Ook op de campground waar ze staan. Elke avond staat daar dezelfde groep. Nadat wij uit eten zijn geweest met zijn allen, en wij Theo en Yvonne hadden afgezet bij de campground, stonden ze er vreemd genoeg deze avond niet!!! Hoe raar was dat???? Ze stoten ze af, whahaha. Effin jammer de bammer maar ik heb genoeg tips voor ze achtergelaten. 

Wij rijden weg en nog geen 5 min later, op dezelfde weg even de bocht om, wie staan daar???? De Elks, lachen!!!! Wij direct foto’s gestuurd natuurlijk!!! Hoe is het mogelijk!!!! Een beetje rivaliteit is leuk!!! Het was is ieder geval een mooie afsluiting van onze vakantie!

 Gespot: 6 elks, 6 white tail deers

 

----------------------------------------------------------------

08-06-2018

CALGARY - AMSTERDAM
24°c

BACK HOME AGAIN

De ochtend begon weer lekker rustig begonnen. Alle tijd om de koffers te pakken, alhoewel dit altijd een stressmomentje is of de koffers niet te zwaar zijn. In dit geval wel bij Ria bleek later op het vliegveld. Gelukkig had ik nog wat ruimte over zodat er niet bijbetaald hoefde te worden👌🏻. Verder de spulletjes weer opgeruimd voor onze volgende reis en de RV weer rijklaar gemaakt voor Ed die, nadat hij ons naar de airport heeft weggebracht, verder rijdt naar Saskatoon. Hij vliegt donderdag naar huis. 

Rond 11.30 uur naar Calgary Airport gereden, Ed uitgezwaaid (altijd weer even moeilijk momentje voor mrs Emo). Daar hebben wij nog wat kunnen winkelen (Ria kon ‘t niet laten, haha) en wat gegeten. Voor wij het wisten zaten wij alweer in het vliegtuig op weg naar het ook zo zonnige en warme Nederland. De reis ging weer reuze snel. Hierbij moet ik wel vermelden dat ik niet zo’n gezellige medepassagier ben. Zodra ik in het vliegtuig zit en de film heb opgezet, die ik negen van de tien keer niet afkijk, slaap ik veel. Meestal wordt ik wakker vlak voor het ontbijt, 1,5 uur voor aankomst. Sorry Ria! Gelukkig heeft zij de reis ook als vrij snel ervaren.   

---------------------------------------------------------------------------------------
09-06-2018

ALMERE
21°c 

Inmiddels weer thuis waar het gewone leven is weer begonnen. Nu maar weer snel over de jetlag heen komen. 

Eindconclusie van deze reis; wij kunnen terugkijken naar een, wederom, geslaagde vakantie met prachtig mooi weer, in goed gezelschap en met een hoop gezelligheid. Wij hebben weer mooie nieuwe plekken ontdekt in Montana en Wyoming, maar ook oude plekken opnieuw bekeken. Wij hopen dat wij Ria een geweldige belevenis hebben kunnen meegeven en dat ze hiervan genoten heeft, maar daar twijfelen wij niet aan!

Het is altijd weer jammer om de vakantie af te sluiten maar kunnen alweer uitkijken naar onze volgende reis in september. De route van deze reis hangt geheel af van het weer en de eventuele bosbranden die er hopelijk dit jaar niet zoveel zijn. 

 

Wij willen iedereen weer bedanken voor het meebeleven van onze avonturen en de leuke reacties die wij hebben gekregen!!! 
Tot onze volgende reis!!! 

 

E-mail