Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - rihanna

BRITISH COLUMBIA - SEPTEMBER 2019

14-01-2019

Almere

EEN NIEUW AVONTUUR


Wij zijn weer klaar voor het volgende avontuur. Bijna 4 weken op pad met de camper. Ook deze reis gaan wij weer een nieuwe gebieden ontdekken. 

Op zich zijn wij er helemaal uit. De campgrounds zijn wel al gereserveerd op één na omdat wij dan op doorreis zijn. De eerste dag rijden wij naar Calgary. Het is vanaf Saskatoon wel een eind rijden maar wij hebben deze weg al zo vaak gereden dat het ons geen moeite kost. Het is een bewuste keuze om de eerste paar dagen behoorlijk wat kilometers achtereen te  rijden, zodat wij snel op de plek van bestemming aankomen. Bovendien hebben wij deze route al gereden. Vanaf Hope rijden wij op ons gemak verder. Wij verblijven dan overal een paar dagen en nemen de tijd om de omgeving te ontdekken. 

Waarom op deze manier reizen? Vaak wil je, tijdens een rondreis, teveel hoogtepunten zien. Vaak rij je per dag van plaats naar plaats, waardoor je weinig tijd kan doorbrengen op de meest mooie plekjes of gezellige dorpjes/steden. Je zult regelmatig op plekken komen waarvan je denkt "konden wij hier maar wat langer blijven", omdat de natuur zo verschrikkelijk mooi is, schitterende trails kan lopen en waar je, als je gelukt hebt, wildlife kan spotten. Door een paar dagen op één campground of hotel te blijven staan creëer je rust tijdens de reis. Soms zijn 2 of 3 nachten voldoende om verschillende plaatsen en/of plekken te bezoeken en heb je ook nog eens genoeg tijd om gewoon lekker bij de camper of in het hotel te blijven om je rust te pakken.

Ed is nog even tussendoor naar Saskatoon afgereisd om oa de camper rijklaar te maken zodat wij weer veilig op stap kunnen. Dit scheelt ons een hoop tijd als wij aankomen en kunnen wij eerder vertrekken richting British Columbia. Bovendien heeft hij zijn broer nog kunnen helpen met diverse klussen. Twee vliegen in één klap geklaard. Nu maar hopen dat het weer iets stabieler wordt en dat wij heerlijk kunnen nazomeren. Deze zomer is het volgens de Canadezen vrij slecht geweest. Er is veel regen gevallen. Dat heeft wel weer als voordeel dat er minder bosbranden zijn geweest. Zo heeft elk nadeel ook weer zijn voordeel :-).

-------------------------------------------------------------------

08-09-2019

BIJNA

Nog twee dagen werken en dan is het weer zover. Vakantie! Heerlijk weer naar Canada. Wij hebben er zoveel zin in. Alle campings zijn geboekt, dus daar hoeven wij ons niet meer over te bekommeren. En .... wij reizen niet alleen. Mijn schoonzuster en zwager hebben besloten gezellig mee te reizen met hun eigen camper. Hoe gezellig is dat! 

Gelukkig hoeven wij ons geen zorgen meer te maken om de stakingen. Deze zijn een week uitgesteld. Dit was wel even spannend omdat onze tickets naar Saskatoon niet omgeboekt konden worden.

                                                                           ------------------------------------------------------------------


11-09-2019

Amsterdam - Saskatoon

Reizen maakt je eerst sprakeloos en verandert je daarna in een verhalenverteller.” – Ibn Battuta (ontdekkingsreiziger)


Yess, eindelijk vakantie!! Weer heerlijk in ons eigen bedje. Thuiskomen aan de andere kant van de oceaan. Wat een luxe is het toch. De RV staat er weer goed bij. Doug had de slides al uitgeschoven en de kachel aangedaan. Jaaa.. jullie lezen het goed. Hier zijn de avonden al een stuk koeler. Hoewel wij het nog mee vonden vallen. Als het weer zo blijft al die dagen hoor je ons niet klagen.
De reis is goed verlopen. Geen rijen bij de douane en geen vertragingen. Helaas wel een rumoerige vlucht. Wij hadden de mazzel dat er een gezin naast ons zat met een tweeling van bijna een jaar die het niet erg naar hun zin hadden. Echte schatjes als ze happy waren, maar die moment waren schaars. Als de een stil was begon de andere te huilen. Ondanks mn oordoppen en koptelefoon heb ik ze de hele reis gehoord. Maar goed, ondanks alles was het eerste deel van de reis vrij snel verlopen. 

Eenmaal aangekomen in Calgary keerde de rust terug......... voor een half uurtje. Omdat wij direct door vlogen naar Saskatoon moesten wij 4 uur op de airport wachten. Geen probleem, wij hadden heerlijke lounge stoelen en een zanger op de achtergrond. Ware het niet dat wij, na een tijdje, erg zenuwachtig werden van zijn lapsteel gitaar. Hij huilde er wel heeeeel veeeel mee, en hield er ook niet mee op.  Hij had er zin in. Geen pauze, neee en maar doorspelen. Misschien begreep hij niet dat wij hem betaalde om beneden verder te spelen😆. 

Gelukkig de volgende vlucht rust. Ehhhh nou nee ..... Vliegen in een propeller vliegtuig is nou niet bepaald rustig vliegen, whahahaha Wel knus in een klein vliegtuigje naar de volgende bestemming. Heeft ook wel wat. Als je dan, in zo’n vliegtuigje, een upgrade koopt krijg je een drankje aangeboden ipv een glas water en een leren hoesje over hoofdleuning van je stoel🤣. Te grappig! Maar goed wij zijn weer veilig op plek van bestemming gekomen en dat is het belangrijkste. Doug en Barbara stonden al op ons te wachten. Good to be back!

Calgary Airport - Westjet

                                               -------------------------------------------- 

 12 en 13-09-2019

Saskatoon - Calgary

Calgary West Campground

12-09-2019

Vandaag niet veel gedaan. Lekker rustig aan. De RV ingeruimd, boodschappen gedaan en lekker in het zonnetje gezeten. Daarna vroeg ons bed in. Love it! De eerste uurtjes heerlijk geslapen. Rond 01.00 uur was ik klaarwakker door het gezoem van alle berichtjes die binnen kwamen voor onze jarige Edje. Helaas was hierna de rust nog niet terug. Ed heeft vannacht weer eens,  in zijn eentje, het regenwoud leeg gekapt. Tjonge, wat kan een mens een hoop lawaai maken als je slaapt. En denk je dan alles gehad te hebben? Neeeee natuurlijk niet! Dan moet ik het nog even hebben over zijn verjaardagscadeau om zijn pols. Een smarthorloge. Prachtige uitvinding. Licht op als er berichten binnenkomen. Beginnen jullie t al te begrijpen? De slaapkamer is net een brandende kerstboom met flikkerende lichtjes. Een echte aanrader als je een lichte slaper bent zoals ik🙃🤨😂. Lang leve de jetlag🤦‍️. Ik heb dus vanaf 01.00 uur niet meer geslapen.

13-09-2019

Vroeg wakker dus vroeg op pad. Wij hadden een lange rit voor de boeg. Als je dan toch al vroeg wakker bent kun je maar beter de tijd goed gebruiken. Rond 06.00 uur uit Saskatoon weggereden. Het zonnetje kwam langzaam op en onderweg hadden wij op sommige plekken wat last van de mist. Naar verder een rustige, redelijk zonnige reis. Vanaf Saskatoon is het bijna één rechte weg naar Calgary. Lekker makkelijk. Op onze laatste stopplek in Hanna hebben wij, heerlijk in het zonnetje, gewacht op Doug en Barbara die zo'n 20 min achter ons zaten. Onderweg hebben wij toch nog wat wildlife kunnen spotten. Konijnen, prairiedogs, herten, pronghorns en als klap op de vuurpijl nog 4 moose gezien. Wat zijn het toch prachtige dieren. Doordat je door de prairie rijdt kun je ze ook makkelijk zien.

Wij kwamen even na het middaguur aan op de campground in Calgary aan. Wij hebben weer een mooie plek met een uitzicht op Calgary gekregen. Nadat wij nog heerlijk in het zonnetje hebben gezeten zijn wij nog even naar de CrossIron Mills gereden om wat spijkerbroeken te scoren. Vrijdag de 13e is voor ons bijna!!! vlekkeloos verlopen. Ed was nl zijn creditcard vergeten uit de benzinepomp te halen! Gelukkig gebeurd dat hier schijnbaar veel. De dame had zijn kaart op de rest van de andere kaarten gelegd, whahaha. Hierna ging het licht wel een beetje uit. Het is nu 21.00 uur en liggen uitgeteld in bed! 

                                                                           -------------------------------------------------------------------

14-09-2019

Calgary - Revelstoke   

Boulder Mountain Resort

“Avontuur is de moeite waard.” – Aristoteles

Vannacht was bijzonder. Wederom onrustig geslapen maar ditmaal omdat ik te nieuwsgierig was. Wij konden nl de Harvest moon - een grote volle maan (waarbij de nacht even lang is als de dag) aanschouwen. De volgende Harvest moon komt pas weer in 2171. Dus toch wel erg bijzonder. De maan was te zien 30 min na zonsondergang. Wij hebben hem gezocht maar niet gevonden en omdat wij zo moe waren, lagen wij al heel vroeg in bed. Rond 01.00 uur werd ik wakker en omdat ik natuurlijk toch nieuwsgierig naar de maan was ben ik mijn bed uit te gaan om te kijken of de maan al zichtbaar was. Helaas. Weer mn bed in. Rond 03.00 uur weer wakker. Nieuwsgierig als ik ben naar die maan, weer mn bed uit om m te bekijken. En ja hoor, ditmaal heb ik geluk. Daar stond hij mooi aan de hemel. Minder groot als ik had verwacht en er zaten wat wolken voor. Wel nog wat foto’s genomen en daarna weer naar bed gegaan. Hierna nog kunnen slapen? Nee, niet echt. Voor ik weer slaap kreeg moest ik mijn bed al bijna weer uit. Maar goed, ik heb wel iets unieks gezien zullen we maar zeggen. 

Vanmorgen rond 08.00 uur weggereden uit Calgary. Het zonnetje probeert tussen de wolken door te prikken maar al snel zagen wij het slechte weer al boven de bergen hangen. Onderweg heel weinig wildlife gespot. Alleen een coyote langs de kant van de weg. Kunnen wij die ook weer van ons lijstje afstrepen. Het lukte alleen niet om hem ook op de foto te krijgen. Dat is nu weer jammer. Een beetje fotograaf zou t lukken. Nog ff door oefenen. Vlak na Golden begint het toch echt te regenen. Helaas want wij wilden nog zoveel leuke dingen doen in Revelstoke. Dit weer levert wel weer mooie foto’s op.

Vlak voor Revelstoke worden wij gebeld door de eigenaar van de campground. Het heeft in Revelstoke zoveel geregend dat het niet mogelijk is de campers daar neer te zetten. Ze hebben dan ook een andere camping voor ons geregeld. Boulder Mountain Resort. Een mooie camping in het bos. Wel ff oppassen want er loopt hier een zwarte beer rond. Spannend hoor! Misschien laat hij zich nog even zien.

In de namiddag zijn wij nog even naar Mount Revelstoke N.P. gereden. Hier hebben wij merendeels niet veel gezien door de mist/wolken. Soms zagen wij geen hand voor ogen. Eenmaal boven was alles weer helder maar het regende wel. Geen weer om te wandelen. Vervolgens nog even naar de Revelstoke Dam gereden. Helaas was deze al gesloten! Je kan niet alles hebben. Na een speurtocht naar beren, zijn wij afgehaakt en hebben wij heerlijk gegeten bij Zals. Wel nog wel een bever kunnen spotten. 

Het moeilijkste van de avonden is het wakker blijven door de jetlag. Maar het is gelukt. Het is nu 22.00 uur en het is tijd om de luiken te gaan sluiten. Nu er maar op vertrouwen dat ik vannacht door kan slapen.

                                                                                  ---------------------------------------------------

15-09-2019

Revelstoke - Hope

 Coquihalla Campground

De Canadese nachten voor mij zijn kort🙃😅. Gisterenavond, terwijl ik mn blog aan het schrijven was ben ik in slaap gevallen. Dat is knap omdat ik meestal niet zo vroeg slaap. Maar de jetlag nekt mij op dit moment. Niet echt prettig want dan ben ik ook weer vroeg wakker. En ja hoor! Klaar wakker om 04.00 uur. Het regent pijpenstelen en door het getik lukt het mij niet meer om in slaap te komen ondanks dat ik mijn oordoppen in heb. Bovendien hebben wij de spoorlijn in de achtertuin liggen waardoor wij de treinen horen en voelen als ze langs komen sukkelen. Bijna elk half uur rijdt er wel een trein voorbij. Het is een drukke spoorlijn. En het zijn geen kleine treintjes, neeeee treinen met wel 100 wagons en steunloco’s er tussen en er achter. Als de trein voorbij is staat de volgende alweer bijna klaar! En maar toeteren! Persoonlijk vindt ik t wel wat hebben. Oordoppen in en het accepteren. Het hoort er gewoon bij, maar het houdt je wel uit je slaap als je er al een paar uur op heb zitten. Gelukkig heb ik altijd nog mn blog om te schrijven. Hier heb ik dan mooi de tijd voor.

Omdat wij vroeg wakker waren en het een beetje droger werd, zijn wij maar uit bed gegaan en vroeg gaan rijden naar onze volgende bestemming. Rond 07.45 uur weggereden uit Revelstoke richting Hope. Wij waren zeker niet de enige. Veel campers zaten vroeg op de weg. Op naar het Westen, naar het zonnetje. 

Je kunt echt zien dat het hier een slechte zomers is geweest met heel veel regen. Alles is nog zo mooi groen en (gelukkig) weinig bosbranden. Het is een mooie rit naar Hope. Jammer dat het bijna de gehele rit zo hard regende. Alleen bij Kamloops, waar wij moesten tanken, was het even droog en kwam het zonnetje voorzichtig door. Vanaf Merritt kwam het weer met bakken uit de hemel. Onderweg veel bald eagles aan de andere kant van de rivier gezien. Verder geen dieren meer gezien. Vlak voor Hope zagen wij dat er net een groot ongeval was gebeurt met veel auto’s. Een vrachtwagen schuin over de weg, diverse auto’s op elkaar en een auto op zijn kop. Mensen die te hulp schoten. Er wordt met dit weer ook veel te hard gereden. Wij hielden ons hart vast voor al dat verkeer wat nog aan kwam denderen. Die konden niet zien wat er net voor hun was gebeurd. Pas toen wij Hope binnen reden rukten alle hulpdiensten uit! Er zat zeker 15 min tussen. Vreselijk! 

Hwy 1 - Revelstoke -> Hope

Rond het middaguur aangekomen op de campground in Hope. Het is een mooie camping in de bossen, naast de rivier en vlakbij het dorp. Helaas regent het echt zo hard dat wij er maar een heerlijk rustig middagje van hebben gemaakt. Ook wel eens lekker. Aan het einde van de middag stopte het eindelijk met regenen. Na het eten de omgeving bekeken en op zoek gegaan naar beren. Helaas! Geen beren op onze weg gezien. Daarna nog even een kop koffie gedronken bij onze vriend Tim H. Ook vandaag weer lekker vroeg naar bed. Het is nog steeds moeilijk om wakker te blijven. Wij worden oud😂😂!

-------------------------------------------------- 

16-09-2019

HOPE 

Heerlijk geslapen! Tot 04.00 uur!! Maar vandaag blijven wij liggen, gewoon omdraaien en proberen verder te slapen. Uiteindelijk rond 08.30 uur uit bed gestapt. Dat zijn betere tijden voor een vakantie. Het zonnetje komt weer voorzichtig te voorschijn. De vooruitzichten voor vandaag zijn goed. 

Wij hebben besloten om een boottour te gaan maken in Harrison Hot Spings. Het is een gezellig dorpje aan Harrison Lake. Vanaf hier kun je diverse boottochten boeken. Wij gaan voor de Bald Eagle tour. De Frasier River trekt deze vogels aan wanneer de zalm met zijn trektocht begint in de periode van september tot oktober. Wij zitten in het begin van deze periode dus ik hoop dat wij al wel wat vogels kunnen spotten. Deze tour doen ze 4x per dag. Laten wij nu het geluk hebben dat er niemand verder de 12.00 uur tour heeft geboekt. Wij hebben een privé uitje. Top! Richting de dock zien diverse boten liggen. Grotere maar ook een kleine Jet boot, waarop Barbara reageert “ daar zou ik nou niet op willen zitten”! Whahaha, en natuurlijk ...... met welke boot gaan wij ..... die snelle Jet. Anders komen wij niet makkelijk de rivier over 🤣👏🏻.


Onze gids, Mollie, een leuke stoere meid van 18 jaar, bestuurt deze boot. Wij zijn onder de indruk. Het blijkt een familiebedrijf te zijn en ze is in de voetstappen van haar vader getreden. Wat een heerlijk leven heb je dan. Elke dag op stap de natuur in. Op zoek naar wildlife. Soms met de kano, soms met toeristen naar watervallen in de buurt en soms de wilde Frasier River op of zoals met ons, op zoek naar dieren die langs deze rivier leven.

Nadat ze ons het één en ander heeft uitgelegd start ze de boot en vertrekken wij langzaam het meer op. Zodra wij wat verder het meer op zijn draait ze het gas open, roept ze dat wij ons vast moeten houden en scheurt ze over het water. Zoooooo, wat een power zit er in die boot. Zodra ze wat ziet of als er wat te vertellen was, draaide ze het gas terug en liet ze ons rustig de omgeving bekijken. Onderweg kwamen wij haar vader ook tegen die met vissers op stap was. Een family meeting. Zo leuk om te zien. Hoewel het een toptour was, hebben wij niet heel veel wildlife gespot. Wel een paar zeeleeuwen en natuurlijk een paar bald eagles maar die zaten wel wat verder weg. Maar goed, ik heb ze toch redelijk op de foto kunnen krijgen. Op de terugweg, ik zat nog als enige buiten - druk met foto’s maken, kreeg ik het ineens behoorlijk koud en het werd plotseling behoorlijk mistig. Ik draai me om en zie dat het behoorlijk motregent. Dat heb je echt niet in de gaten als je met een noodvaart die rivier af dendert. Had ik ff pech, want als je hard vaart mag je niet lopen op de boot. Ook niet een paar stappen, dus moest ik blijven zitten terwijl het steeds slechter weer werd😓. Uiteindelijk kregen ze binnen in de gaten dat ik daar in de regen zat en nam Mollie het gas terug zodat ik ook naar binnen kon. Zoooooo, ik heb het hierna nog een paar uur koud gehad maar het was het dubbel en dwars waard! 💪🏻Echt een aanrader!!!👌🏻

Op de terugweg ook nog een wandeling gemaakt bij de Othello Tunnels. Deze tunnels zijn gemaakt voor de Kettle Valley Railway. Tunnels die dwars door de bergen heen gaan. Erg indrukwekkend en een leuke trail om te lopen! Nog een leuk feitje, in dit gebied zijn alle Rambo films opgenomen. Het is maar dat je t weet😀

Othello Tunnels, Hope, BC

Voordat wij ergens gaan eten hebben wij nog nog even een klein ritje naar Sunshine Valley gemaakt. Hier zijn wij een paar jaar geleden bezig geweest om te proberen een Bed & Breakfast van een Nederlands echtpaar over te nemen. Het huis stond er nog maar het was inmiddels helemaal verbouwd. Het ligt prachtig, in een leuk wijkje, met allemaal aparte huizen, midden in de bossen. Inmiddels is het geen B&B meer. Wel weer even leuk om het huis terug te zien. Op de terugweg nog even langs Hope Slide gereden. Hier is in 1965 een stuk berg afgebroken. Er zijn hier 4 mensen bij omgekomen waarvan er nog steeds 2 mensen onder het puin liggen. 

Hierna heerlijk gegeten in een echte diner - Home Restaurant. Na het eten nog even bij Tim H. geweest. Daarna was de koek op. Het was een zeer geslaagde dag vandaag! 

                                                                         -------------------------------------------------------------------

17-09-2019 

Hope - Anmore

 

Anmore Camp & RV Park

Vannacht heerlijk geslapen. Het gaat steeds beter. Wel weer vroeg wakker maar toch 7 uur geslapen. Ik mag niet klagen. Nu nog proberen om later te gaan slapen vanavond. Jammer zijn de weersvoorspellingen niet zo goed. Het heeft vandaag weer heeel veel geregend.

Anmore Camp & RV Park, Anmore, BC

Na de koffie uit Hope weggereden. Het was maar een korte rit naar Anmore, maar het laatste stuk was we even erg heftig. Anmore is één van de vele voorsteden van Vancouver en ligt mooi in de bergen. Een heel klein plaatsje met hele mooie huizen. De weg naar de camping ligt behoorlijk hoog en je moet flink klimmen. Nu is dat met een camper redelijk goed te doen maar met zo'n grote 5th wheel die wij er achter hebben hangen was het behoorlijk werken voor de auto. Maar wij werden beloond met een mooie campground met mooie ruime plekken. Het is echt een aanrader! Wij kregen nog wel even mee dat er vorige week nog een beer op de camping liep, dus eten binnen boord houden. Ook lopen hier regelmatig mountain lions rond, dus het is echt oppassen geblazen. Na de lunch nog even de omgeving bekeken, maar het is echt te slecht weer om er op uit te gaan. Dus gewoon even rustig door de Walmart heen gelopen en daarna thuis gezellig met zn allen bij de kachel gezeten. Drankje en wat snacks, wat wil je nog meer, whahaha. Doug heeft vanavond heerlijk gekookt. Verder hebben wij nog wat tv gekeken en de website bijgewerkt. Voor je het weet is de dag weer voorbij. Als het goed is wordt het vanaf morgenochtend weer droog en kunnen wij weer op pad. Het is afwachten.

-----------------------------------------------

18-09-2019

 VANCOUVER

Wat een leuke dag vandaag. De morgen begon al goed met een zonnetje. Dan ziet alles er weer een stuk vrolijker uit. Lekker rustig aan begonnen en plannen gemaakt. Op naar downtown Vancouver. Een fietstour door Stanley Park gemaakt. Geweldig! Het begon al goed. Vier fietsen huren met een borg van CAD 12.000!!!! jaaaaaa jullie lezen het goed! CAD 3000 per fiets😂. En niet eens van goud. Wat een bedragen. Maar ..... je krijgt er wel een geweldige helm bij! Staat echt heel stoer🤣! OK, nadat wij helemaal klaar stonden nog een kleine uitleg erbij gekregen. Hoe start ik mn fiets (jullie dachten toch niet dat wij op de normale fiets reden he! met die heuvels en slechte knieën van Ed), en hoe je hem harder en op de super snelle moet zetten!

Als volleerde Speedy Gonzalessen zijn wij op pad gegaan. Nog nooit zo snel door het park heen gecrost. En maar blijven roepen tegen de “normale” fietsers die wij voorbij raceten - “coming on the right. Thank you!”😅. Poehhhh was dat ff zwaar. Echt! Houten billen gekregen! En dan ook foto’s maken en filmen tijdens het fietsen. Als een reizende reporter🤪. Leverden weer mooie beelden op. Het was echt heel leuk! Wat een geweldige stad om het fietsend te ontdekken. Echt door de hele (drukke) stad goede fietspaden, schitterend. Na deze hilarische ervaring door naar Holland Shopping Centre gereden. Schijnbaar hebben wij niet genoeg Hollandse spullen voor Doug en Barbara meegenomen😆. Er werd nog het een en ander ingeslagen.

Later in de middag de spullen buiten uitgestald en nog even heerlijk in het zonnetje gezeten. Het begint gelukkig ook weer wat op te warmen. Rond de 20c. Genieten dus!

Na het eten nog een heerlijk wandeling gemaakt in Port Moody. Het was geweldige een mooie dag! Zo willen wij er wel meer!

Rocky Point Park, Port Moody, BC
---------------------------------------------------------------

19-09-2019

GRANDVILLE ISLAND

Vanmorgen heel relaxed begonnen. Lekker uitgeslapen tot 07.00 uur maar wel blijven liggen. Gewoon omdat het kan. Daarna op ons gemak ontbeten en koffie gedronken. Nog even een stuk gewandeld in de omgeving. Heerlijk! Het wil nog niet helemaal lukken met het zonnetje. Ook vandaag heeft ie ons in de steek gelaten maar de temperaturen zijn goed. Het is zeker niet koud.

Na de lunch zijn wij richting downtown gereden. Maar daar kan ik mn gezicht niet meer tonen. Waarschijnlijk word ik nu gezocht. Why???  Omdat  ik natuurlijk weer niet goed opgelet heb. Wij hebben de auto geparkeerd op de vijfde etage in Gastown. Vreemd genoeg kunnen wij geen lift vinden en moeten naar beneden lopen tot wij bij de uitgang zijn. Ehhhh welke uitgang, geen uitgang! Alleen een nooduitgang! Dus, geen punt, gewoon deur opendoen en naar buitenlopen. Laat het daar nu net fout gaan! Deur gaat gewoon open maar ...... het alarm begon ook te loeien. Ohhhhh noooo! 🙀 Nou, ik kan jullie vertellen dat wij niet wisten dat we zo hard konden rennen!!! Nog nooit zo snel trappen opgelopen naar hogere etages. Als kleine kinderen die betrapt zouden worden😂😂. Ze lopen ons nu nog te zoeken daar.  Met een staal gezicht gewoon de garage uitgelopen nadat wij de uitgang hadden gevonden. Wat een ellende! Gelukkig zijn er geen fire trucks uitgerukt🤣 en is het niet op het nieuws teruggekomen. PFFFF. Snel de toerist uitgehangen. 

Grandville Islands - Giant Murals

Inmiddels was het weer licht gaan regenen maar wij smelten er niet van. Water Street even op en neer gelopen, gezellig bij Starbucks koffie gedronken en daarna met gierende banden vertrokken naar Grandville Island. Met name de Public Market is daar erg leuk om doorheen te lopen. Je wordt er erg hongerig en hebberig van. Alles is zo prachtig uitgestald. Een aanrader!! ‘s Avonds daar heerlijk gegeten bij The Keg. Het weer was weer opgeknapt en zijn daarom na het eten nog even langs de waterfront gelopen. Gezellig! Al die lichtjes en boten op het rustige water. En zo zit er weer een dag op. De tijd vliegt als het gezellig is.

---------------------------------------------------------------

20-09-2019

                                                                 Laatste dagje Vancouver

Onze trip aan Vancouver vandaag afgesloten! De morgen begon goed met boodschappen doen en tanken zodat wij de volgende dag met een volle tank weg konden rijden. Dus ..... op zoek naar een tankstation, hoe moeilijk kan het zijn. Nu moet ik wel zeggen dat wij boven op een berg zitten, in een dorp met alleen maar huizen die groot, groter, groots zijn waar de welgestelden wonen, geen winkel in de gehele omgeving, behalve een heel klein buurtwinkeltje. Dat wetende, rijdend met Stupid Susan (TomTom) aan (onze grote vriendin is weer mee) met de opdracht om naar de dichtstbijzijnde tankstation te rijden. Ehhhhh, de dichtstbijzijnde is 8 km verder op??? Ok, rijden maar. Ze brengt ons naar een tankstation in een spookstadje. Geen tankstation, waarschijnlijk vroeger wel. Op naar de volgende. Die ligt ook 8 km verderop. Tijdens het rijden passeren wij een Esso. Omdraaien en kijken. Watttt, geen diesel. Weer omdraaien en verder. Een paar km verder .. ja hoor eindelijk, aan de andere kant van Port Moody kunnen wij tanken. Ok next. De supermarkt. Gelukkig hebben wij er een die net buiten Anmore ligt, vrij dichtbij de camping. daar aangekomen zien wij aan de overzijde ...... een tankstation met diesel!!!! 🤪Thanks (stupid) Suzan! Bijna 1,5 uur later terug. Fijn dat we zo op haar kunnen bouwen!👌🏻😅😂. Maar verder even goede vrienden hoor.

Suspencion Bridge Lynn Canyon Park

Na de lunch zijn wij op pad gegaan. Eerst naar Lynn Canyon Park. Daar een trail gelopen. Over de Suspension Bridge heen! Zooo cool!! En geheel gratis en een stuk rustiger dan op de Capilano Suspension Bridge. Echt een mooie wandeling door het regenwoud.  Daarna doorgereden naar Mnt Seymour Resort. De weg naar het skigebied met de gondola gaat met leuke haarspeldbochten naar boven en al snel zitten wij weer in de wolken en de mist. Het heeft dan ook geen zin om met de kabelbaan naar boven te gaan. Te mistig en bovendien veel te koud. Vanaf hier zijn wij weer naar beneden gereden en hebben ons opgewarmd in Deep Cove waar het zonnetje wel scheen. Wat een ongelofelijk mooi plek en leuk dorpje. Hier zouden wij zo kunnen wonen. Het dorpje heeft echt alles. Het ligt aan een schitterend meer, tussen de bergen en in het bos. Echt een sprookje! Nadat wij eindelijk afscheid hebben kunnen nemen van deze schitterende plek zijn wij naar The Shipyards in North Vancouver gereden. Tijdens de zomer wordt hier een Friday Night market gehouden met een 20 tal foodtrucks en live muziek. Dit was echt super leuk!!! Een echte aanrader!! Al die verschillende wagens, een band die speelde op het plein met een ondergaande zon met uitzicht op de skyline van Vancouver. Mooier konden wij ons bezoek aan Vancouver niet afsluiten! Perfect. 

 

View of downtown from Shipyard North Vancouver
---------------------------------------------------------------

21-09-2019

Vancouver - Osoyoos

Nk'MIP RV Resort

Vanmorgen heeel vroeg opgestaan. Voor dag en dauw. Even voor 07.00 uur weggereden. En wederom weer een schitterende weg gereden, hoe kan het ook anders. Hoe meer wij bij Osoyoos aankwamen werd het steeds warmer. Rond het middaguur aangekomen op de camping. 

Wat een mooie prachtige campground! En wij hebben geluk. Wij hebben beiden een mooie plek aan het meer gekregen en het zonnetje schijnt met heerlijk temperaturen. En.... ook nog eens voor 4 dagen! How lucky we are😀.

Lake Osoyoos, Osoyoos, BC

De rest van de middag heerlijk bij het water in de zon gezeten! Even ons kleurtje bijwerken. ‘s Avonds de bbq aan en eindelijk weer eens buiten kunnen eten. Gezellig hoor! Later op de avond nog een koffie gehaald bij Tim H en een ijsje bij DQ gegeten. Life is good!

----------------------------------------------------------------
22-09-2019

Fruit en Wine route

Terwijl jullie ook heel mooi weer hebben genieten ook wij van het zonnetje hier. Heerlijk mijn ontbijt buiten in het zonnetje kunnen eten. Genieten ervan nu het nog kan want wij gaan over een paar dagen de kou weer in. Lekker een paar dagen rustig bij het water doorbrengen. De rest van de morgen heerlijk in de zon gezeten. In de middag begon het te betrekken en zijn wij richting Penticton gereden. Een mooie route langs de vele wijn- en fruitvelden. Vele fruittentjes gepasseerd en daar lekker vers fruit gekocht. Gelukkig begon het onderweg weer te regenen. Het zal je toch maar gebeuren dat er geen regen valt. Dan droogt het toch allemaal maar uit.

Wine fields - Eastside Road langs Skaha LakePenticton was dat een tegenvaller. De stad was totaal uitgestorven. Bijna geen mens op straat. Een gezellige Main Street zonder mensen. Bovendien was er bijna niets open. Tja, het is zondag! Misschien heeft het daar iets mee te maken. Gelukkig was de Walmart open zodat wij nog wat boodschap konden halen. Hierna weer terug naar de campground gereden. Wederom geen wildlife gespot onderweg. Geen dier langs de wegen te bekennen. Zelfs geen zalm in de creeks. Eenmaal terug is Doug gaan koken en hebben wij het haardje aangezet zodat wij buiten konden eten. Zo gezellig weer. Na het eten nog een lange tijd bij het haardje nagenoten. Het ultieme vakantie gevoel!


----------------------------------------------------------------

23-09-2019

Another day in Osoyoos

Wij hoopten op een zonnetje vandaag maar helaas is dat niet gelukt. Vanmorgen vroeg probeerde de zon er nog wel door te komen maar rond 09.00 uur was de koek op. Zwaar bewolkt en zo af en toe zelfs een frisse wind maar wij blijven er in geloven. Gisterenavond zagen wij op FB, via de Canada Travel Groep, dat wij met een andere stel Nederlanders op de camping stonden. Hoe grappig is dat! Vanmorgen kwamen ze even langs lopen en hebben wij gezellig een kop koffie met z’n allen gedronken. Hoe klein kan de wereld dan zijn. 

Na de lunch zijn wij op pad gegaan. Eerst omhoog gereden, Osoyoos uit. Hier heb je een prachtig uitzicht over het dorp en de omgeving. Aan de andere kant van het meer zie je de VS liggen. Wij zitten nl een paar km van de grens af. Daarna de bergen in, op zoek naar beren, moose of herten. Gewoon een bergweg inrijden die je in de middle of nowhere brengt. Geen beren of moose gezien maar wel loslopende koeien. Diep in het bos, in de bergen. Geen boerderij in de omgeving. Erg bijzonder. Die hadden wij nou echt niet hier verwacht. Vandaag wel veel herten gezien. Terug in het dorp ben ik uitgestapt en vanaf daar gaan wandelen naar de campground. Een trail langs het meer. Erg mooi! Niemand wilde met mij mee. Looooosersss! Geen stap teveel hoor! Een beetje jammer 😂. Wel bijna!!!! verdwaald. De weg hield er plotseling mee op en ik had geen idee waar ik naar toe moest. Daar stond ik dan tussen de wijnranken. Gelukkig kwam er een echtpaar aanlopen. Ik in mn beste engels🤣 de weg gevraagd. Komt er ook nog eens bij dat de campground “NK’MIP” heet. Spreek dat maar eens goed uit😅. Maar ze begrepen me en hebben mij de weg tussendoor uitlegt. Zonder dit echtpaar had ik de campground echt niet gevonden en had ik een aantal km’s moeten omlopen🤦

Na het eten was het niet lekker om genoeg om buiten te zitten dus hebben wij een heerlijk avondje Netflix gehad. Ook niet verkeerd! Morgen schijnt het weer een mooie dag te worden. Laten wij het hopen. Dan kunnen wij nog even aan ons kleurtje werken.

---------------------------------------------------------------

24-09-2019

Stormy weather

Onze laatste dag hier! Lekker rustig en heerlijk in de zon bij het water gezeten. Helemaal niets doen en genieten. Later op de middag nog even wat boodschappen gehaald en de andere kant van het dorp bekeken. Toen wij thuiskwamen wilde ik nog even een kleine trail lopen. Nou.... dat viel even tegen. Het begon te waaien en niet zomaar te waaien! Een ware storm met zware windvlagen. Dit was niet voorspeld. Wij zouden heerlijk buiten eten maar dat was echt niet mogelijk. De bordjes vlogen van de tafel. Ik woei zowat uit mn kleding! Zelfs toen wij met zn allen binnen zaten stond de RV te schudden op zn wielen. Eigenlijk toch wel stiekem een beetje eng. Het leek wel of de wind tussen de mountains bleef cirkelen want de wind veranderde steeds van richting. That was not funny at all.

---------------------------------------------------------------

25-05-2019

Osoyoos - Castlegar

Kootenay River RV Resort


Vanmorgen uit het zonovergoten en warme Osoyoos vertrokken. Vanaf nu reizen wij helaas weer naar het koudere deel van de provincies. De vooruitzichten zien er niet er goed uit. Kou, regen, sneeuw en zo af en toe het zonnetje. Maar dat zijn de voorspellingen en zoals thuis kan dit zomaar eens omslaan. Dit hebben wij eerder gemerkt hier. Maar goed wij het is altijd prettig om met een zonnetje te rijden. 

Wij hebben een schitterende route door de bergen gereden. Langs mooie bergen, het leuke dorpjes als Greenwood en Grand Forks. Heerlijk onderweg in het zonnetje van de lunch genoten. Wat wil je nog meer.  Even na 13.00 uur op de campground aangekomen. Nog nooit zo vrolijk en vriendelijk ontvangen door de jonge eigenaresse van de camping. En wat een mooie campground. Wij staan bij de rivier en hebben uitkijk op de mooie brug. De gehele camping goed verzorgd en mooi aangelegd met mooie planten. Het blijkt een oude movie theater te zijn. Klein maar wel heel gezellig.


`s Middags een rondje gewandeld en het dorp bekeken. Een leuk klein gezellig dorp waar je een route kan wandelen langs allerlei sculpturen. Erg leuk opgezet. Ook nog een trail gelopen op het Zuckerberg Island Heritage Park met wederom over een kleine  suspension bridge. Niets spectaculairs. Maar de wandeling door het park was zeker de moeite waard. Later op de avond nog op zoek naar wildlife maar weer geen geluk.

---------------------------------------------------------------

26-06-2019

Castelgar - Fairmont Hot Springs 

Fairmont Hot Springs RV Resort

Wakker worden met een zonnetje is toch wel heel lekker hoor. Al vroeg uit de veren. Er zou hier een beer rondlopen dus vroeg op de uitkijk. Natuurlijk zie je niets in het donker, dus wishfull thinking. Laat ik nu echt verkeerd gekeken te hebben vanmorgen!! Bij vertrek naar onze volgende campground komt Doug melden dat er een beer op de camping heeft gelopen. Nu blijkt dat hij echt op een paar meter afstand van onze camper is geweest. Heeft lopen snuffelen in een vuilnisbak bij de douches. Gelukkig had ie bewijs achtergelaten voor ons. Een grote verse hoop met veel bessen erin, whahaha. Anders had ik het niet eens geloofd.

Wat vroeger vertrokken vandaag. De afstand was niet zo heel ver maar wel met een hoop bochten en hoogteverschillen. Uiteindelijk hebben wij er 5 uur over gereden maar wel met een lange lunchpauze in het zonnetje.

Vlak voor de aankomst bij de campground, op nog geen 18 km afstand van Fairmont Hot Springs zagen wij slecht weer op ons afkomen. De lucht zag zwart boven de bergen en niet lang daarna werd het weer steeds slechter. Echt vlak voor de campground begon het te waaien wat overging in een fikse storm. Ed en Doug konden met moeite de RV’s in bedwang houden door de windstoten. Hier werden wij niet echt blij van. Gelukkig nam de wind snel af maar bij de camping aangekomen begon het flink te regenen en te onweren. Zo snel als het op kwam verdween het ook weer en scheen het zonnetje weer lekker. Echt een gekke gewaarwording. Dit rit hiernaar toe heeft ons wel wat wildlife opgeleverd. Een paar hertjes en wilde kalkoenen. Beter iets dan niets.

Omdat er hier niet zoveel winkels zijn, zijn wij in de avond nog even naar Invermere gereden. Hier hebben wij boodschappen gehaald en wat gegeten. Als afsluiter van de avond hebben wij heerlijk, buiten!!!, in de Hot Springs gezwommen. Dit was wel weer even een dingetje. De temperatuur was inmiddels al gezakt naar 7c en je moet toch een pad over voor je in het water ligt. Zooooo, dat was ff koud, op de blote voetjes in badpak naar het zwembad lopen, maaaaarrrr zooooo lekker als je er eenmaal in ligt. Ed en ik hebben eerst in het warme zwembad gelegen voordat wij overgingen naar de echte hot springs. Deze was nl echt heet. Als je dan de oversteek maakt en je weer in de openlucht loopt is het wel heeeel lekker in het hete bad. Wij hebben ons wel goed aan de regels gehouden en er 20 min. ingezeten. Het is wel moeilijk afscheid nemen want het idee weer naar je handdoek te lopen in de kou is wel even met de tanden op een houtje bijten. Maar het is gelukt en het is een aanrader. 

----------------------------------------------------------------

27-09-2019

Sightseeing

Vanmorgen heerlijk uitgeslapen. Wij staan weer op een schitterende plek met een geweldig uitzicht. Wij hebben een 360 uitkijk op de mountains, bossen, de hot springs en de rivier. Wanneer je koffie zit te drinken zie je de herten bij de camper rondlopen. Nog even een kleine wandeling gemaakt naar de hot springs. Het is een vreemde gewaarwording dat de hot springs vanuit de rotsen de creek inloopt. Als je het water voelt van de creek is het ijskoud en het water dat over de rotsen loopt is echt heel heet. En dat komt dan allemaal weer te samen. Erg mooi om de gekleurde mineralen op de rotsen te zien.

In de namiddag naar Panorama Mountain Resort gelegen. Dit is een prachtig skigebied waar je ook Heli-skiën kan uitoefenen. En de huizen die hier staan! Het dorp lijkt een beetje op Whistler maar dan in het klein en veel minder toeristisch. Echt mooi. De rit er naar toe is ook schitterend. Na daar rondgekeken te hebben zijn wij via een mooie backroadweer terug gereden. Nog steeds hopend op een ontmoeting met wildlife. Overal staan er borden dat er van alles gesignaleerd is maar wij zijn weer niets op ons pad tegengekomen. Bommer!!! Dit valt net als vorige jaar erg tegen. Gelukkig hebben wij wel steeds bezoek van een paar herten die bij ons voor de RV grazen. Mooi in te zien zo uit het raam. Bij thuiskomst zien wij dat de eerste sneeuw hier in de bergen is gevallen. Misschien morgen ook in het dal, wie weet. 

Vanavond heerlijk gegeten in een restaurant op het resort en daarna een gezellige rustige avond voor de kachel, het is hier al behoorlijk afgekoeld naar 3c, en Netflix!

----------------------------------------------------------------

28-09-2019

Kimberley

Gisteren lekker vroeg opgestaan en genoten van het uitzicht. Het sneeuwde echt heel licht. Je zag t bijna niet eens, maar het was wel freezing cold vannacht. Wij zijn lekker lui geweest. Gewoon lekker rustig aan en gezellig met zn allen koffie gedronken. Het is nog wel even spannend of wij morgen naar Banff vertrekken. De weersvoorspellingen zijn erg slecht en er wordt gewaarschuwd voor hevige sneeuwval tot wel 60cm. Een herhaling van vorig jaar. Ach, dat zien wij morgen wel weer.

Na de (vroege) lunch zijn wij naar Kimberley gereden. Echt een heel gezellig klein dorpje waar je leuk kan wandelen. Het is een beetje Zwitsers. Leuke winkeltjes en restaurantjes. Jammer dat er een behoorlijk windje waaide waardoor het temperatuurgevoel wel erg laag was. Terwijl wij in een zeer gezellige koffieshop zaten begon het weer licht te sneeuwen. Zo gezellig! Uiteindelijk toch maar weer op stap gegaan en wat verder rondgewandeld. Op de terugweg nog wat boodschappen gehaald voor het avondeten. De jongens hielden zich bezig met het koken. Ik ben nog even aan de wandel gegaan op het resort. Nog een van de vele trails gelopen. De natuur is hier zo verschrikkelijk mooi en de bomen beginnen goed te verkleuren. Op de terugweg naar de RV valt mijn oog op een waarschuwingsbordje. Wat??? Cougars in de area!!! Oeps, dat is even andere koek. Beren kun je nog wegfluiten, wat ik ook de hele weg heb gedaan. Maar poema’s zijn wel even andere dieren. Maar goed dat ik dit niet op de heenweg heb geweten. Ik geloof niet dat ik dan erg op m’n gemak had gelopen. Ik ga ervan uit dat ook deze dieren wijken voor mijn gefluit. Maar goed alles over voor een paar mooie foto’s. En.... nog steeds geen beer gezien. Dit gaat volgens mij dit jaar ook niet gebeuren. Heel veel gebieden zijn tegenwoordig afgezet met hekken zodat het wildlife niet meer de weg op kunnen lopen. Dit voor de veiligheid van iedereen. Er worden helaas te veel dieren doodgereden omdat men zich niet aan de snelheid houdt. Zo jammer! Om de dieren in het wild te aanschouwen zal je meer trails moeten lopen en dan ontwijken ze je (gelukkig) nog. Je moet nu echt geluk hebben om ze te spotten.

Na het eten hebben wij nog heerlijk een duik genomen in de hot springs. Heerlijk! Ik had nooit gedacht dat wij dit zo lekker zouden vinden. Je moet wel eerst kou lijden maar des te beter voelt het water aan. Jammer genoeg wel een beetje onenigheid gehad met een paar russen. Wat kunnen deze mensen zich soms onbeschoft gedragen. Sommige denken echt dat ze de hele wereld in hun macht hebben. Een stomdronken rus die constant aan het verzuipen was dook weer eens onder en bij het naar bovenkomen sloeg hij mij behoorlijk hard zonder dat hij het in de gaten had. Maar zich niet verontschuldigen hoor! Hij keek mij met zijn zatte kop aan en schommelde verder. Ik zei hier wat van en dat is al een wonder op zich. Dit zit gewoon niet echt in mij. Waarop een andere rus zei .... "Sorry, hij kan hier niets aan doen, hij is oud". Nou .... toen begon iedereen zich ermee te bemoeien. "Ja, en ... zei ik, ik ook"🤪. Stomme vent.  Wij hadden eigenlijk naar de life gard moeten lopen en die man eruit moeten laten zetten. Maar ja dan moest ik de kou in🤣

-------------------------------------------------------------

29-09-2019

Fairmont Hot Springs - Banff

Tunnel Mountain Trail Court

Het is vandaag toch wel een heel klein beetje spannend. Het sneeuwt weer licht en hoog in de bergen is er al veel sneeuw gevallen. Na overleg met de anderen en de webcam in Banff bekeken te hebben, hebben wij besloten toch de gok te wagen. Mocht het echt slecht weer worden onderweg kunnen wij altijd nog naar Jasper uitwijken waar er veel minder sneeuw valt.

In Radium Hot Springs is het ons gelukt om de eerste bighorn sheeps te zien. Zo leuk om de eerste kuddes weer te spotten. Jammer genoeg konden wij niet stoppen maar ik had mn fototoestel in de aanslag en het is mij gelukt om de dieren op de foto te krijgen. Yeahhh!  Verder op de gehele weg geen dieren meer gezien. Ook langs deze hele highway zijn hekken geplaatst. Halverwege begint het nu toch wel wat harder te sneeuwen. Bij aankomst van de campground zien wij al wat witte bomen. Maar het is nog niet zo erg als vorig jaar. Bij lange na niet. Alles weer uitgestald, wat geluncht en daarna het dorp ingegaan. Het sneeuwt nu toch echt wel goed door met hele kleine vlokjes en de temperatuur ligt rond het vriespunt. 

Ons avondmaal nuttigen wij bij “Chili’s”! Jammieeee!!! Na het eten nog even naar de Golf Course gereden om wat Elks te spotten! Yes....... gelukkig hebben wij die wel kunnen vinden. Met de mannen erbij. Prachtig om te zien hoe hij zijn kudde bij elkaar houdt. Nu lekker warm bij het haardje mn blog schrijven. Het beloofd een zeer koude nacht te worden. -5.  Lekker de kachel aanhouden!

--------------------------------------------------------------

30-09-2019

Lakes around Banff

Onze rondreis is bijna ten einde. Vanmorgen werden wij wakker in een witte wereld. Het heeft vannacht een klein beetje gesneeuwd. Wel behoorlijk gevroren. Wij moeten het nu zonder water doen. De aansluiting van het water is bevroren. Gelukkig hebben wij hier al rekening mee gehouden en zit onze tank vol. De grote sneeuwzone is ons gelukkig voorbij getrokken. De grens ligt wel heel dichtbij hoor! In Calgary is er 37 cm gevallen, in Letbridge 65 cm en in Waterton maar liefst 85 cm!!!! En deze plaatsen liggen toch wel redelijk dichtbij. Rond de 200 km. Maar goed, wij kunnen nog even genieten van deze mooie dag! Het zonnetje begint te schijnen, de lucht werd steeds blauwer en het was echt genieten om buiten te zijn. Wij hebben dan ook een heerlijke wandeling gemaakt rondom de campground. Schitterende uitzichten op de mountains. Bij thuiskomst stond er een cadeautje voor onze deur. Drie jonge Elks waren heerlijk een het eten. Twee mannetjes en een vrouwtje. Dat was nog eens een verrassing. Lekker buiten bij de Elks van mn lunch kunnen genieten.

Na de lunch zijn wij op pad gegaan. Eerst naar Johnson Lake, Two Jack Lake, Lake Minnewanka en de Cascade Pond. Zooooooo dat was mooi!!! Windstil met een zonnetje. Mijn jaarkalender is weer gevuld!! Echte mooie foto’s kunnen schieten. Daarna door naar Mnt Norquay. Weer een mooi uitzicht op Banff. Ditmaal met erg helder weer! Nu kun je mooi zien hoe de herfst is ingevallen. Prachtige kleuren. Gelukkig hebben wij hier de bighorn sheeps dichtbij op de foto kunnen krijgen. Lopen gewoon langs de auto.

Hierna was Vermillion Lakes aan de beurt. Ook hier hebben wij weer heel veel geluk dat het windstil was. Tja, de foto’s zijn het bewijs. Ik hoop ze snel op de site te kunnen zetten. Na een bezoek aan Tim H. was het tijd om weer even naar huis te rijden waar dit keer een nog een groter cadeau op ons stond te wachten. Een paar meter van onze RV stond een mannetjes Elk. Zo mooi met zijn gewei. Wij konden er rustig voorbij rijden en foto’s maken. Was echt aan het poseren. Toen wij aan het einde van de middag naar het dorp gingen om een hapje te eten lag meneer heerlijk in het gras. En dus nog meer foto’s geschoten. 

Na het eten nog een laatste ronde gewandeld door het dorp. Het is alweer de laatste avond hier. Morgen vertrekken wij naar onze laatste bestemming voor wij weer in Saskatoon aankomen. Maar eerst moeten wij -10c zien te trotseren!

----------------------------------------------------------------

01-10-2019

Banff - Stetller

Prairie Junction RV Resort

Vandaag vertrekken wij naar de prairie. Een tussenstop voor wij in Saskatoon aankomen. Wanneer wij uit bed komen staan er weer drie elks aan de overzijde van de weg. Wij boffen maar weer. Ditmaal drie mannetjes. Mooi! Wij starten rustig op en zijn rond 10.00 uur vertrokken richting onze laatste slaapplek. Wij besluiten niet over de highway te rijden maar binnendoor. Nadat wij de Rockies uitwaren reden wij in eerste instantie de eerste 50 km paralel van de Rockies. En met het heldere weer was het echt prachtig. Vanaf Canmore zag je dat er steeds meer sneeuw op de weg lag maar de wegen waren verder schoon. Uiteindelijk zijn wij de prarie ingereden maar dan met heuvelachtig gebieden. Heerlijk rustig en erg mooi, vooral de Big Valley. Prachtig!!! Rond 14.00 uur op de campground in Stettler aangekomen. Wederom een mooie camping met grote ruime plekken. Ook hier hebben wij een mooie plek gekregen. Het gras lijkt wel een zacht tapijt. Gelukkig heeft het hier nauwelijks gesneeuwd maar het is wel koud. Rond het vriespunt maar door de wind voelt het wat kouder aan. Later op de middag nog even het dorp bekeken maar op een railway museum na is hier niet veel te doen. Na het eten nog wat boodschappen gedaan zodat wij morgen weer vroeg kunnen vertrekken. 

---------------------------------------------------------------

Time to say goodbye

Time to go home. Back to the kids and real life. Wowwww, de tijd is voorbij gevlogen.  Nog even een terugblik op de laatste dagen.

02-10-2019

Omdat wij vandaag een behoorlijke rit voor de boeg hadden, 460 km. Dus lekker vroeg opgestaan en vertrokken. Wij zijn om 07.00 uur vertrokken en hebben de zon op zien komen. Zo mooi! Het is een mooie weg, zeker het stuk wat wij nog in Alberta hebben gereden. Heuvels, badlands en de prairie. Erg wisselend. Wij hebben onderweg ook nog het geluk gehad een prachtige moose te spotten. Aan de wandel in het veld. Als je niets meer verwacht en dan ineens zie je zo’n groot dier verschijnen is dat een mooi afscheid. Helemaal geweldig! De rit naar Saskatoon is verder goed en snel verlopen. Rond 12.30 uur bij Doug aangekomen. Eigenlijk verder een rustige middag gehad. Gesetteld en nog wat in de zon kunnen zitten. Het is koel buiten maar in de zon uit de wind is het heerlijk. ‘s Avond bij Jack en Colleen gegeten. Erg gezellig! 

03-10-2019

Dit zijn de dagen waarin de laatste dingen gedaan moeten worden. Spulletjes in de RV wassen en opruimen, nog wat laatste dingen shoppen en gezellig tijd met familie doorbrengen. Sommige winkels ga ik hier echt missen oaMichaels en de Walmart. Een soort van grote warenhuizen waar je echt alles kan kopen. Je wordt hier echt hebberig van. ‘s Avonds gezellig thuis gegeten met Nick en Bev. Broertjes weer bij elkaar. Altijd feest met vele herinneringen.

04-10-2019

Ons laatste dagje hier in Saskatoon. Helaas slecht geslapen. Waarschijnlijk een kou gevat.  Keelpijn en niet lekker. Hopelijk zet het niet door. Gewoon doorgaan. Nog even naar de mall geweest om voor mijzelf nog te shoppen, maar ik kan mij er niet toe zetten om de hele mall door te gaan. Ik had het vrij snel gezien. Snel weer terug naar huis en nog wat ingepakt. Later in de middag Wendy en Kevin opgehaald en zijn wij voor de laatste keer uit eten geweest. Na het eten nog even nagetafeld bij Doug en Barbara. De vakantie afgesloten met een heerlijke zelfgemaakte appeltaart. Dit wordt afkicken als wij thuiskomen. De nodige aangekomen kilootjes moeten er weer af, whahaha.

--------------------------------------------------------------

06-10-2019

Almere

Wij zitten nu thuis op de bank en hebben moeite om wakker te blijven. Wij hebben een zeer prettige en snelle reis achter de rug. Gisteren om 11.30 uur vertrokken uit Saskatoon naar Calgary. Met een overstap van 2 uur hebben wij nog even de tijd om om een goede lunch te pakken. De service die de KLM vroeger had is niet meer. Alleen een flesje water en een maaltijd, kip of pasta, is niet echt genoeg om de nacht door te komen.  Met een goede lunch kom je dan een heel eind. Als je meer drinken of een snackje wilt moet je langs een counter lopen maar dat wordt niet aangegeven. Er wordt hier dan ook niet veel gebruik van gemaakt. Jammer van de service! Deze was altijd echt heel erg goed.

Terugkijkend op een geweldige vakantie. Wij hebben echt elk weertype gehad, maar dat hoort bij Canada. Mooie gebieden gezien, leuke plaatsen bezocht, leuke mensen ontmoet en ook nog wel wat dieren in het wild gespot. Helaas geen beren dit jaar. Maar goed, wij blijven er in geloven. Volgend jaar weer nieuwe kansen zullen wij maar denken. Ik zal een dezer dagen zal ik onze eigen website bijwerken met nog meer mooie foto’s van onze rondreis. Ik heb er nu de puf niet meer voor. Wij kunnen nu weer aftellen naar onze volgende reis eind januari. Een mooie cruise naar Puerto Rico, de Maagden Eilanden, St. Maarten en de Bahama's. Heerlijk vooruitzicht weer.


 


E-mail