Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - Rihanna

MONTEREY   

Een mooie historische plaats die ontdekt is door de Spaanse ontdekkingsreiziger Sebastián Viscaíno die hier aankwam in 1602. Hij noemde de baai naar zijn patroon, de graaf van Monterey. Toch werd de garnizoensplaats pas een "pueblo" in 1770 toen de Spaanse kapitein Caspar de Portolá en Pater Serra hier een kerk en een presidio stichtten. Tot 1848 was Monterey de hoofdstad van Californië. Na de goldrush verloor de stad zijn status aan San Francisco en groeide de stad uit tot vissershaven, marktplaats en militaire basis. Nu komen toeristen de plaats bezoeken om deze historische plekken te bekijken en de Fisherman's Wharf bezoeken of het jaarlijkse jazzfestival bij te wonen.   

In het centrum van Monterey vormt een aantal oude gebouwen het Monterey State Historic Park. In de Colton Hall werd in 1849 de grondwet van Californië getekend. Het is nu een museum die de geschiedenis van die tijd verteld. De Royal Presido Chapel werd in 1794 gebouwd en is het oudste gebouw van de stad. In het Old Whaling Station vindt je de geschiedenis van de walvisvaart. Het zeer gezellige  Fisherman's Wharf, ooit het centrum van de walvisvaart en de visserij, staat nu bekend om zijn vele visrestaurantjes. In de Cannery Row, stonden vroeger meer dan 20 visconservenfabrieken waar sardines werden verwerkt. Doordat de sardines verdwenen in 1945 sloten de fabrieken. In deze gebouwen zitten nu winkels en restaurants.   

Aanrader; het bekende Monterey Bay Aquarium aan het eind van de Cannery Row. Het is de grootste aquarium van de VS. Het aquarium is zoveel mogelijk opgezet als een natuurlijke omgeving en laat het rijke zeeleven van Monterey Bay zien met oa een kelpwoud, een rotspoel en levende kwallen. In de Outer Bay Wing bevindt zich een zeebassin, waarin geelvintonijnen, maanvissen en barracuda's leven. Wanneer je het aquarium wilt bezoeken moet je wel rekening houden met (meestal) lange wachtrijen. Op de pier wordt je getrakteerd op een kolonie zeeleeuwen die hier bivakkeren.  

E-mailen
Instagram