Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - Rihanna

NATIONALE PARKEN GELDERLAND


NATIONALE PARK DE HOGE VELUWE

Het Nationale park bevindt zich in het midden van de Veluwe. Hier kun je gebruik maken van de gratis Witte Fietsen. Maar liefst 1800 fietsen, kinderfietsen en fietsen met kinderstoeltjes (voor- en achter) staan verdeeld over Het Nationale Park De Hoge Veluwe

het gehele gebied bij diverse ingangen, bv  bij Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Het is overigens aan te raden om te beginnen bij het Park Paviljoen. Vanuit hier kun je alle kanten op als je gaat wandelen of fietsen maar je kunt hier ook terecht voor het boeken van activiteiten of het kopen van een leuke souvenir of een hapje eten in het gezellige Parkrestaurant.

Ook op een regenachtige dag het park bezoeken is een aanrader. Het park beschikt nl diverse musea bv het Museumonder. Dit museum ligt tegenover het Paviljoen. Het is het eerste ondergrondse museum van de wereld. Hier ontdek je alles over wat er vroeger en nu onder de grond heeft geleefd en nog leeft.

Midden in het park ligt het Kröller-Muller Museum. In dit museum hangen diverse werken van beroemde schilders, zoals van Pablo Picasso, Claude Monet, Piet Mondriaan maar het museum heeft ook de mooiste en grootste collectie van Vincent van Gogh.

Het Jachthuis van Sint Hubertus  is één van de belangrijkste Rijksmonumenten die gebouwd is tussen 1914 en 1920 door de bekende architect Berlage. Als je nieuwsgierig ben hoe dit gebouw er van binnen uitziet dan kun je mee met de dagelijkse rondleidingen die hier worden gegeven.


NATIONALE PARK DE VELUWEZOOM

De Veluwezoom ligt in het zuidoosten van de Veluwe. Het park is ruim 5000 hectare groot met een en al natuur. Geniet van de schitterende uitzichten vanaf één van de vele heuvelruggen die alleen in dit gebied te vinden zijn, bv op de Posbank. Met mooi helder weer kun je tot Duitsland kijken. Fiets of wandel door de bossen, langs de heidevelden, kijk uit naar de schaapskudde, zandvelden en statige landgoederen.

E-mailen
Instagram