Ed en Jolanda Bakker

             Round and around  and around we go - Rihanna

SPEARFISH   

Spearfish is in 1876 gesticht en ligt in de mooie valley van Spearfish Creek en aan de voet van de Spearfish Canyon.  De Indianen en bonthandelaren hebben deze plek vernoemd naar de Spearfish Creek, doordat je er,  wegens het heldere  en stromende water,  goed kon speervissen.   

In 1877 opende het dorp een United States Post Office en  zijn eerste winkel. De eerste school, geopend in 1883, staat nu bekend als Black Hills State University.  In 1893 werd de eerste spoorlijn door Spearfish Canyon gebouwd. Deze spoorlijn is uiteindelijk een schitterende attractie van de Black Hills geworden.  De Federale Viskwekerij die opgericht is in 1898 staat nu bekend als D.C. Booth Historic Fish Hatchery. In 1906 werd het Matthew’s Opera House in Spearfish geopend. Na een grote renovatie wordt dit historische gebouw nog steeds gebruikt als theater.   

Spearfish heeft de bijnaam “Queen City” omdat de stad omringd staat, als een kroon, door drie grote bergpieken, de Lookout Main, de Spearfish Mountain en de Crow Peak Mountain.  Het  is een leuke stad om te bezoeken, is rijk aan geschiedenis, kunst en amusement. Bovendien is het gunstig gelegen in een schitterende omgeving waardoor de stad blijft groeien en bloeien en het een heerlijke plek is om te leven.   

Spearfish Canyon is een mooie route om te rijden via Highway 14A langs het riviertje “the Spearfish”, welke door een 30km lange canyon slingert. Mooie punten om even te stoppen zijn bij de Bridal Veil Falls en de Roughblock Falls, waar mooie wandelpaden zijn.    

E-mailen
Instagram